Tahun Baru sentiasa menjadi cuti yang lama ditunggu-tunggu dan menyeronokkan. Ini adalah masa untuk menjumlahkan, masa pemenuhan keinginan yang paling rahsia. Cuti Tahun Baru jarang dilakukan tanpa parti-parti korporat yang ceria dan sekadar perhimpunan keluarga, yang, sebagai tambahan kepada perayaan tradisional, memerlukan permainan dan pertunjukan yang menarik dan aktif.

Syarikat-syarikat besar memilih untuk menjemput pemimpin profesional untuk acara korporat, yang sentiasa mempunyai kira-kira sepuluh jenaka yang menarik dan pertandingan dalam stok. Tetapi bagaimana jika anda perlu menyediakan program untuk sekumpulan kecil jemputan? Dalam ulasan kami, kami menawarkan jenaka menarik TOP-5 yang akan menghiburkan mana-mana syarikat dan mengecaj mereka dengan positif sepanjang malam.

Satu jenaka yang menarik dengan hadiah

Ini adalah salah satu jenaka yang paling menarik dan mudah yang saudara-saudara dan rakan-rakan akan suka.Prikol berbeza beberapa kerumitan. Iaitu, untuk melaksanakan jenaka ini, anda perlu:

  • kotak kadbod yang besar
  • kertas pembalut terang
  • banyak confetti

Sediakan kotak supaya:

  • dia tidak mempunyai bawah
  • kotak itu harus terletak di atas perabot yang ketinggiannya melebihi ketinggian orang biasa, misalnya, almari atau rak buku

Confetti ditempatkan di dalam kotak, selepas itu "mengusik" dikemas dengan kertas yang berwarna-warni. Tunduk yang berwarna-warni di atas kotak tidak akan keluar dari tempatnya Segala-galanya harus dilihat seolah-olah ia adalah hadiah sebenar yang sedang menunggu pemiliknya.

Selepas semua kerja persediaan ia hanya menunggu untuk peserta utama lukisan. Kemungkinan besar, matanya akan menyala dengan jangkaan hadiah, pandangan yang begitu ingin tahu di sekelilingnya akan membangkitkan semangatnya. Sebaik sahaja orang yang dikehendaki ingin mengetahui apa yang terletak di belakang pembungkus cerah, dia akan ditaburkan dari kepala ke kaki dengan confetti berwarna-warni.

Permainan lucu untuk syarikat Hypnosis besar

"Hypnosis" adalah perhimpunan yang sangat menyeronokkan dan menyeronokkan, yang akan membawa banyak keseronokan bukan hanya kepada peserta, tetapi juga kepada semua yang dijemput. Permainan ini melibatkan beberapa sukarelawan dan penyampai (hipnotis). Peserta mesti diletakkan di kerusi, berdiri berturut-turut. Hipnotis duduk bertentangan dengan sukarelawan dengan lilin yang menyala. Lampu dimatikan di dalam bilik.

Selepas itu, setiap peserta diberi plat rata, dan sesi hipnosis bermula. Fasilitator membimbing tindakan para peserta - meminta mereka untuk menutup mata, menggosok bahagian bawah plat, kemudian menggaruk dagu mereka, menggosok hidung atau pipi mereka, seli tindakan ini dengan menghentakkan kakinya, memiringkan kepala mereka atau mengangkat bahu mereka.

Anda boleh membuat banyak tindakan yang berbeza, perkara utama yang mereka seronok. Seluruh jenaka dibina atas hakikat bahawa bahagian bawah plat itu banyak merokok. Apabila sesi berakhir, cahaya dihidupkan dan wajah peserta jenaka menjadi kelihatan dengan jelaga. Ia akan menjadi keseronokan untuk semua orang: kedua-duanya dihipnotis dan tetamu.

Jenaka untuk Tahun Baru 2019 dengan lada hitam

Selepas semua hidangan telah dicuba dan lebih daripada satu gelas champagne telah diminum, sudah tiba masanya untuk mengingati raffles Tahun Baru untuk orang dewasa dan orang yang tahu bagaimana untuk bersenang-senang.

Jenaka dengan tepung telah diketahui sejak beberapa waktu, tetapi setiap kali ia menikmati kejayaan yang tidak pernah ada pada parti korporat dan perayaan keluarga. Para peserta diletakkan berdekatan, sementara mata mereka ditutup dengan mata. Balon kembung kecil diletakkan di antara mereka, yang mesti ditiup ke arah lawan. Selepas beberapa percubaan, bola tidak dapat dipusingkan dengan sepiring tepung.

Jenaka untuk perayaan Tahun Baru keluarga 2019

Dalam suasana keluarga, dalam kalangan orang yang rapat, jenaka boleh menjadi lebih menyeronokkan daripada yang disusun oleh penyampai profesional di acara korporat. Fakta adalah bahawa orang rapat berkumpul di rumah yang saling mengenali antara satu sama lain dan dalam banyak cara serupa. Sebagai peraturan, para peserta undian tidak tersinggung, tetapi bersenang-senang dengan semua orang.

Permainan ini memerlukan seorang lelaki muda yang mesti memilih salah satu daripada dua gadis yang terletak di bilik yang disediakan. Gadis-gadis itu duduk di tepi bangku bangku yang diperbaiki, ditutup dengan tudung.

Penyampai memberitahu lelaki bahawa dia perlu duduk di sebelah gadis yang paling disukainya, tetapi melakukannya dengan cara yang tidak menyinggung perasaan gadis yang lain. Dia diberikan 15 saat untuk menyelesaikan masalah ini. Sebagai lelaki yang benar, yang berada di syarikat yang paling menyeronokkan, lelaki itu akan duduk di tengah, menunjukkan kedudukannya kepada setiap gadis.

Intipati lelucon terletak pada hakikat bahawa tidak ada kerusi antara gadis-gadis. Selimut itu terbentang sedemikian rupa sehingga tidak mendedahkan ketiadaannya. Hasilnya adalah ilusi bangku panjang. Sebaik sahaja lelaki itu duduk dengan keyakinan di tengah-tengah "bangku" ini, dia akan masuk ke lubang.

Bergembiralah dengan clothespins untuk syarikat yang menyeronokkan

Pertandingan ini memerlukan 20 pin. 2 kanak-kanak perempuan dan dua orang lelaki yang berpecah menjadi pasangan menyertai cabutan. Tugasnya adalah mudah - untuk mencari semua pakaian, terletak pada pasangan.Anak-anak lelaki itu ditutup dengan mata dan terpaksa mencari semua pakaian di pakaian gadis secepat mungkin dengan muzik yang ceria. Kembang penonton mengira klip yang dijumpai. Pasangan yang mengatasi tugas ini menerima hadiah insentif.

Jenaka lucu untuk sebuah syarikat kecil "Soalan-Jawapan"

Untuk pertandingan ini, anda tidak memerlukan alat khas. Untuk bersenang-senang, anda perlu menyediakan beberapa kepingan kertas, yang akan ditulis jawapan sudah disediakan kepada soalan yang paling penting tentang mengapa seseorang datang pada perayaan Tahun Baru. Jawapan sepatutnya menyeronokkan dan menarik, contohnya:

  • makanan percuma di sini
  • menakutkan untuk tinggal di rumah
  • tiada tempat untuk tidur
  • Saya datang untuk mendapat sokongan daripada pemilik rumah, dsb.

Kertas diletakkan dalam beg kecil, dari mana setiap tetamu akan mencapai dan menyuarakan pilihan jawapannya. Tidak ada pemenang dalam peraduan ini, tugas utamanya adalah untuk menghiburkan tetamu dan menghiburkan mereka.

Perayaan Tahun Baru telah lama tidak lagi dikaitkan dengan perhimpunan di meja dan toast tradisional. Hari ini, pihak korporat dan cuti keluarga pasti disertai dengan permainan yang menarik, jenaka dan jenaka. Mengadakan pertandingan yang menarik, memberi hadiah yang memberangsangkan, mengucapkan tahniah kepada tetamu dengan puisi komik, dan percutian anda pasti akan diingati oleh semua orang yang dijemput.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini