Kandungan:

  1. Manikur rapi di rumah
  2. Peraturan asas
  3. Reka bentuk biasa
  4. Manicure rapi untuk kuku pendek
  5. Manikur rapi untuk kuku panjang
  6. Memilih bentuk kuku

Pada masa ini tidak ada gadis yang tidak menjaga penampilan mereka. Lagipun, penampilan yang rapi sangat penting dalam masyarakat. Ini dicerminkan dalam segala-galanya: rambut asli, pakaian bergaya dan cantik, cahaya make-up. Semua ini mewujudkan imej yang cantik dan luar biasa. Walau bagaimanapun, unsur yang paling penting yang menarik perhatian kebanyakan orang, adalah pen. Pena yang dipelihara dengan baik itu dianggap kad panggilan setiap gadis. Oleh itu, manicure yang dieksekusi dengan teliti adalah bahagian penting dari penampilan menarik gadis itu. Walaupun tren yang pantas dalam fesyen, yang menentukan penyelesaian yang baru dan bergaya untuk panjang, warna, corak, hiasan yang mungkin dan tekstur salutan, manikur yang rapi tetap menjadi keperluan asas bagi mana-mana seni kuku.

 

Manikur rapi di rumah

Untuk melakukan manicure yang indah dan baik pada kuku anda, tidak perlu menghabiskan banyak masa melawat salon kecantikan. Ada kemungkinan untuk melakukan ini di rumah. Dalam kes ini, anda boleh membuat reka bentuk yang diingini atau meninggalkan permukaan satu warna. Sesetengah kanak-kanak perempuan tidak suka memohon varnis dan menutup plat kuku dengan fiksatif tanpa warna. Dalam semua kes, manicure yang rapi akan kelihatan menarik dan berfaedah.

Peraturan asas apabila melakukan manicure yang kemas

Pasti, langkah pertama dan paling penting ialah melembapkan kulit pemegang. Anda boleh melakukan ini dengan menggunakan topeng atau mandi tangan. Selepas beberapa prosedur sedemikian, kulit akan menjadi sutera dan lembut. Peraturan yang akan datang adalah manikur sendiri. Adalah perlu untuk menghilangkan kutikula, penyimpangan plat kuku dan burr. Buat manicure yang indah boleh menjadi perkakasan atau kaedah pemotongan. Menyediakan kulit di sekitar kuku dan plat kuku itu sendiri, anda boleh meneruskan dengan selamat ke reka bentuk.

Reka bentuk kuku yang kemas

Apabila memilih lapisan monochromatic, perlu diingat bahawa nada cerah dan tepu hanya dibenarkan dengan bentuk yang sama dan panjang semua kuku. Warna-warna ini menekankan dan menyerlahkan semua ketidaksempurnaan. Warna terang dan lembut, sebaliknya, akan menyembunyikan semua kelemahan dan membuat kuku lebih lembut dan menarik.

Manicure rapi untuk kuku pendek

Baru-baru ini, marigold pendek adalah trend utama dalam seni seni kuku. Panjang ini amat dihargai kerana kemudahan dan ketiadaan sebarang sekatan di kawasan kerja. Dengan kuku pendek yang selesa adalah lebih mudah untuk mengatasi kerja rumah. Mereka kurang cenderung untuk memecahkan dan tidak memerlukan penyelenggaraan yang teliti. Secara umum, kanak-kanak perempuan diberi sedikit masalah. Untuk melakukan manicure yang rapi pada kuku pendek, anda mesti memilih reka bentuk yang agak terang, kerana banyak hiasan, corak, corak dan butiran lain yang tidak perlu akan membuat kuku tidak enak dan mewah. Penyelesaian canggih untuk jangka pendek marigold akan menjadi ombre, lapisan monokrom atau perancis. Secara visual memanjangkan jari-jari dengan kuku pendek boleh menggunakan perhiasan menegak. Motif geometri mudah juga kelihatan sangat elegan, contohnya, jalur, kacang, gelombang, garis lurus dan patah. Dari rhinestones, sculpting, tinsel dan lain-lain jenis hiasan adalah yang terbaik untuk menyerah. Maksimum yang boleh dilakukan adalah hiasan sederhana dalam bentuk aksen pada satu atau dua kuku.

Manikur rapi untuk kuku panjang

Walaupun kuku lama kehilangan posisi mereka sementara, ramai gadis tidak mahu mengubah bentuk biasa mereka. Dan ini agak dijangka, kerana marigolds panjang boleh memberikan imej kewanitaan dan keterukan pada masa yang sama. Tetapi kuku panjang mempunyai satu ciri, yang dianggap sebagai tambah, tetapi pada masa yang sama dan minus - mereka selalu menarik banyak perhatian, yang bermaksud bahawa manicure harus kemas dan tidak dapat ditandingi. Untuk permulaan, semua kuku perlu mempunyai bentuk yang sama, panjang, dan kemudian anda boleh meneruskan ke reka bentuk reka bentuk. Kuku panjang membolehkan penggunaan semua jenis reka bentuk dan hiasan yang tersedia, dari salutan monochromatic yang mudah kepada komposisi kompleks dengan batu, berkilau, model, rhinestones atau pelekat. Perkara utama untuk menjalankan hiasan tanpa fanatik. Penyelesaian terbaik adalah gabungan dua jenis hiasan. Varnish pada marigolds panjang harus digunakan dengan penjagaan khas untuk mengelakkan penyelewengan. Mana-mana manicure pada kuku panjang akan kelihatan menarik dan mewah, jika rapi dan rapi.

Manicure rapi untuk pelbagai bentuk kuku

Ketika datang ke manicure yang cantik dan rapi, lebih baik memilih pastel moderat atau nada telanjang, serta bentuk ringkas marigolds. Sudah tentu, bentuk besar dimainkan oleh penjagaan marigold itu sendiri. Dan jika lebih mudah untuk pergi, maka kadang-kadang sangat sukar untuk mencapai bentuk marigold yang betul dan halus.Apabila memilih borang untuk manicure, memberi keutamaan kepada mereka yang paling sesuai untuk jari. Anda tidak boleh mengejar trend bergaya kuku panjang pendek, jika jari-jari penuh dan pendek. Begitu juga, tidak perlu melakukan kuku tajam panjang pada jari panjang. Dengan bentuk ini, mereka akan kelihatan nipis dan panjang. Pilihan yang paling popular dan biasa adalah manicure persegi rapi pada kuku panjang sederhana. Untuk jari pendek dan pendek, marigolds panjang, dibuat dalam bentuk bujur lembut, lebih baik. Untuk pena kecil kepenuhan sederhana, pilihan terbaik akan menjadi bentuk persegi pada panjang purata marigold. Tetapi kanak-kanak perempuan dengan jari-jari aristokrat dengan selamat dapat bereksperimen dengan panjang dan bentuk seperti yang diinginkan. Hanya perlu dikeluarkan kuku terlalu panjang.

Manicure yang kemas sangat penting apabila mencipta imej yang bergaya, jadi anda perlu membayar banyak perhatian kepadanya. Kemudian semua imej wanita akan kelihatan menarik, canggih dan kemas. Tonton kuku anda!

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini