Gaya loteng - secara harfiah dari bahasa Inggeris, perkataan terakhir bermaksud "loteng, lantai atas, loteng". Sesungguhnya trend ini dicipta pada ketika bangunan perindustrian digunakan untuk premis kediaman dan komersial. Hari ini, pembaikan lebuh raya berjaya dilaksanakan di pangsapuri, rumah dan rumah persendirian. Ia dapat dikenali oleh gabungan kilang dan tetapan moden yang harmoni; ia mempunyai banyak ruang kosong dan idea hiasan asal.

Reka bentuk loteng - bagaimana untuk menyusunnya

Dengan arah ini, anda boleh membuat kedua-dua dalaman yang kemas dan kejam. Gaya loteng menggabungkan bahan dan perabot pelbagai jenis, yang harmoni dan bergaya melihat komposisi keseluruhan. Peraturan apa yang digunakan di dalamnya:

  1. Pembahagian ruang hidup menjadi dua peringkat, penciptaan penerimaan lantai.
  2. Penggunaan "industri" menghadapi bahan: bata, konkrit, logam, kaca.
  3. Permohonan di pedalaman perabot buatan atau antik (dada patina, najis bar yang tinggi, kerusi kulit yang besar, dan lain-lain).
  4. Penggunaan lampu trend dalam pencahayaan.
  5. Warna biasa pangsapuri loteng adalah nada sejuk (hitam, kelabu, putih, logam).
  6. Kesederhanaan furnishing - rak bukan kabinet, rak terbuka dan gantungan, sofa besar dan katil. Untuk pembuatan katil boleh digunakan palet.

Perkara penting

Gaya loteng di kawasan pedalaman susun atur terbuka dan bebas yang berlainan. Tiada tembok di dalamnya - semua ruangan dizonkan dengan bantuan perabot atau peralatan lampu. Jika reka bentuk lain berjaya menggunakan cenderamata, patung, perhiasan dekoratif, ini tidak berlaku di loteng. Ia hanya membolehkan objek seni yang luar biasa dan asli.

Untuk membuat "kismis", pereka menggunakan: di dinding - lukisan, poster atau pelekat; pada tingkap - tirai maksimum (tidak ada langsir, langsir, langsir); di atas lantai - karpet bebas-lint (lebih kerap, tanpa mereka). Jika di pedalaman moden pemilik menyembunyikan komunikasi kejuruteraan di belakang lapisan atau di bawah lapisan, maka di loteng mereka dibiarkan terbuka khusus. Industri, techno, minimalism - konsep utama gaya ini.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini