Perjalanan ke luar negara semasa cuti Tahun Baru akan membawa kesan yang tidak dapat dilihat. Suasana perayaan yang penuh bersemangat akan membuat setiap hari perjalanan sedemikian cerah dan penuh dengan pengalaman yang menyenangkan. Emosi melengkapkan hiasan berwarna-warni dan bermain lampu yang penduduk bandar menghiasi jalan-jalan mereka.

Bandar-bandar Jerman tidak terkecuali. Keindahan pemandangan New Year tempatan sangat menarik. Banyak pelancong bahkan datang ke sini untuk melihat keindahan ini yang dicipta oleh orang Jerman.

Bagaimana untuk meraikan Tahun Baru dan Krismas di Jerman

Penduduk Krismas Jerman meraikan secara senyap dengan keluarga. Tetapi Tahun Baru dirayakan secara besar-besaran. Pada hari ini, orang-orang Jerman mengambil jalan-jalan, mengumpul orang ramai dan berjalan-jalan dengan tenang dan bersemangat di dataran dan jalan-jalan utama di bandar-bandar. Semua ini disertai dengan salutes dan kembang api, serta lawatan wajib ke kelab dan bar.

Pendekatan seperti itu untuk sambutan dikaitkan dengan kepercayaan kuno bahawa bunyi mengusir roh jahat.Orang-orang Jerman berharap bahawa sebagai hasil daripada keseluruhan tahun yang akan datang mereka tidak akan diganggu oleh masalah dan masalah.

Perayaan Tahun Baru di Jerman dipanggil Sylvester - ini adalah nama imam alkitabiah yang meninggal dunia pada tahun 335 pada 31 Disember. Bersedia untuk bercuti di hadapan masa. Sudah dalam 2-3 bulan kebanyakan tempat di kafe dan restoran telah ditempah. Orang Jerman dalam tempoh ini sudah menjemput rakan-rakan dan perancang parti. Pelancong membeli tiket untuk pengangkutan dan menempah tempat di hotel.

Seketika sebelum perayaan, orang Jerman dengan hati-hati membersihkan rumah mereka, mengambil hidangan elegan dan peralatan tempat tidur baru. Ini adalah kerana tradisi memasuki Tahun Baru dengan segala yang baru. Pada jadual Tahun Baru tradisional, ikan mas paling sering dijumpai - sisiknya melambangkan duit syiling. Oleh itu, orang-orang Jerman ingin tetamu dan kekayaan mereka sendiri.

Semakin banyak, para pemilik memilih untuk tidak memasak di meja cuti yang menyusahkan. Oleh itu, fondue, raclette, pelbagai pemotongan dan pastri kedai sudah menjadi tetamu biasa dari jamuan Tahun Baru. Juga meja dihiasi dengan buah-buahan. Antara gula-gula tradisional adalah roti manis yang manis dengan kismis. Minuman yang paling penting pada waktu petang adalah secara tradisional champagne. Juga, orang Jerman suka punch dan punch.

Pada Malam Tahun Baru, adalah perkara biasa untuk menonton rancangan percutian di TV, bermain permainan dan mendengar muzik. Ramalan dan membuat hasrat menjadi adat yang menarik. Selalunya hadiah di Jerman memberi untuk Krismas. Pada Malam Tahun Baru, hadiah tidak diterima untuk dipertukarkan, kecuali cenderahati kecil yang tidak dapat dilupakan.

Ciri wajib Tahun Baru Jerman adalah pokok Krismas yang dihiasi dengan indah. Di bawah hadiah bayi lipatnya. Di sini, ciri-ciri Krismas sangat mirip dengan Rusia: lampu Bengal, bola Krismas, kalungan bunga, lilin, mercun, bunga api. Piroteknik tidak dijual kepada orang yang berusia di bawah 18 tahun. Pada malam 31 Disember, semua orang keluar untuk melihat cermin cerah. Daripada Santa Claus, Jerman mempunyai watak utama Nimand. Dia menunggang keldai dan memberikan hadiah kanak-kanak.

Lawatan Tahun Baru 2019 ke Jerman (harga untuk baucar)

Antara pelancong Rusia, perjalanan bas ke Jerman tetap menjadi yang paling popular. Lawatan yang paling popular termasuk lawatan ke istana Augsburg, Neuschwanstein, Schongau, Fussen. Juga diperlukan berjalan kaki melalui jalan-jalan purba Munich dan Nürberg. Dalam tempoh ini, semuanya kelihatan sangat meriah dan ajaib.

Yang paling mahal adalah lawatan ski. Hal ini disebabkan sikap yang menghormati Alpen Jerman, yang mana mereka termasuk pemain ski berpengalaman. Resort ski tempatan selalu menyediakan tahap tertinggi perkhidmatan.

Jika keputusan dibuat untuk tidak pergi, tetapi untuk tinggal di salah satu bandar kecil Jerman, maka perjalanan sedemikian akan menjadi anggaran yang paling mungkin. Lawatan semacam itu biasanya melibatkan jamuan yang berasingan dengan program konsert. Harga perjalanan itu biasanya termasuk:

 • penerbangan udara atau perjalanan bas;
 • pemindahan;
 • penginapan dan makanan;
 • insurans

Pelancongan mana yang dipilih, mesti ditempah terlebih dahulu sekurang-kurangnya dua bulan lebih awal. Jika tidak, pilihan yang sesuai semata-mata tidak dijumpai. Jika anda ingin menyimpan sedikit, anda boleh menggunakan saham tempahan awal dan menempah perjalanan kembali pada bulan Ogos. Ini akan menjimatkan kira-kira 30% daripada harga standard.

Kos purata perjalanan Tahun Baru selama dua minggu selama seminggu akan dikenakan biaya 1000 euro. Ini tertakluk kepada tempahan awal. Semakin dekat dengan cuti, semakin mahal perjalanan menjadi. Harga boleh berkembang 3 kali. Adalah penting untuk memeriksa sama ada tiket udara memasuki baucar.

Gambaran keseluruhan lawatan Krismas di Jerman

 • Jelajah "klasik Eropah - istana dan muzium, keju dan champagne" - 31,120 rubel;
 • Tour "Tahun Baru di Cesky Krumlov + Jerman dan Austria" - 37,400 Rubles;
 • Lawatan "Kisah Tahun Baru Saxony" - 28,800 Rubles;
 • Jelajah "Tiga tebing Rhine. Tahun Baru di Strasbourg "- 35.000 Rubles;
 • Tour "Tahun Baru Belgium + Jerman" - 38,200 Rubles;
 • Lawatan "Tales of Bavaria dan Republik Czech - Krismas" - 27,600 Rubles;
 • Lawatan "landskap Alpine + Alsace. Tahun Baru di Nuremberg "- 40,500 Rubles;
 • Jelajah "Keajaiban Munich Tahun Baru" - 33500 rubel;
 • Jelajah "Rahsia Krismas di pergunungan Erzgebirge. Jerman + Republik Czech "- 25,700 rubel;
 • Tour "Tahun Baru di Krakow + Republik Ceko + Jerman" - 24,500 Rubles.

Ulasan pelancong tentang cuti Tahun Baru di Jerman

Ulasan pelancong ke Jerman untuk Tahun Baru kebanyakannya bersemangat. Seseorang mengeluh tentang harga yang tinggi, tetapi oleh piawaian Eropah semuanya agak berpatutan. Perjalanan belanjawan itu sukar untuk dipanggil, tetapi tahap perkhidmatan dan pendekatan ke organisasi pelancongan bernilai semua kos. Terdapat sangat sedikit orang yang tidak berpuas hati dengan cuti musim sejuk di Jerman. Semua orang kagum dengan keindahan hiasan bandar dan pelbagai hiburan dan tarikan.

Sesetengah pelancong memberi amaran mengenai skop perayaan kaum, di mana anda tidak seharusnya datang dengan anak-anak kecil. Ramai orang yang berjalan kebanyakannya terdiri daripada orang-orang muda yang mabuk yang menghiburkan diri dengan sukarelawan pyrotechnics. Di Internet, anda dapat mencari foto-foto segi empat dan jalan-jalan, padat dengan sisa salut dan mercun.

Walau bagaimanapun, mengenai perjalanan ini, anda perlu membuat kesan anda sendiri. Anda boleh melakukan ini dengan melawat Jerman sendiri.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini