Jika kita bercakap mengenai populariti percutian pantai di musim sejuk, maka Mesir pasti akan mengambil tempat pertama. Pelancongan sedemikian adalah satu peluang yang baik untuk jumlah yang agak kecil untuk mendapatkan dari Moscow beku atau bandar lain Rusia ke iklim yang hangat, terjun ke laut yang indah dan terletak di atas pasir lembut.

Spesifik cuti Tahun Baru di Mesir

Iklim Mesir menarik pelancong dengan keselesaan, kekeringan dan kehangatannya. Panas yang meletihkan di musim sejuk tidak bernilai menunggu, ia hanya datang pada musim panas. Bulan-bulan musim sejuk oleh taraf Mesir tetap paling sejuk. Penduduk tempatan tidak terbiasa dengan sejuk pada +24 darjah dan memakai jaket dan kot. Tetapi tetamu dari Rusia berasa selesa dan mandi di laut. Pada waktu pagi dan pada waktu malam suhu turun dengan ketara, jadi untuk masa ini juga patut mendapat pakaian hangat.

Hurghada dan Sharm el-Sheikh dianggap resort pelancongan paling kegemaran. Di Sharm El-Sheikh, orang muda paling kerap melancong. Di sini cuti meraikan kebisingan dan keseronokan.Tempat ini dicirikan oleh banyak hotel di pelbagai peringkat, pusat hiburan dan aktiviti rekreasi.

Di Hurghada, kehidupan lebih diukur. Terdapat lebih banyak hotel keluarga di sini. Orang dengan kanak-kanak datang lebih kerap. Pantai-pantai tempatan lebih lembut, yang mewujudkan keadaan terbaik untuk berenang dengan anak-anak.

Kedalaman Laut Merah dapat memberi kesan yang tidak dapat dilupakan pada Tahun Baru. Di mana lagi anda boleh menghabiskan cuti musim sejuk di antara karang yang indah dan wakil-wakil yang paling terang dari fauna marin! Pada masa ini, suhu air adalah + 20 ... + 22 darjah Celcius.

Sebagai tambahan kepada pantai dan berenang, anda boleh menghiburkan diri dengan lawatan, yang akan meluaskan ufuk setiap pelancong. Tarikan di sini istimewa dan sangat luar biasa. Di musim sejuk, anda dapat melihat jumlah mata pelancong yang terbesar, kerana pada masa ini tidak ada panas, yang sering menjengkelkan dari perjalanan yang sama pada musim panas.

Perayaan Tahun Baru 2019 di Mesir

Di Mesir, cuti musim sejuk dirayakan bukan secara meluas seperti orang Eropah. Walau bagaimanapun, dalam sejarah rantau ini terdapat banyak cuti sendiri yang berkaitan dengan kedatangan tahun baru.

Di Alexandria dan Kaherah, Tahun Baru disambut paling jelas dengan pokok-pokok Krismas tempatan dan Santa Claus. Umat ​​Islam di sini merayakan Tahun Baru pada kalendar lunar dan menyebutnya "Ras As Sana". Pada zaman purba, permulaan tahun baru ditandai oleh banjir Sungai Nil. Ini berlaku pada akhir bulan September. Krismas dirayakan pada 7 Januari. Tetapi hanya beberapa tahun yang lalu, percutian ini menjadi rasmi di Mesir.

Ia tidak boleh dikatakan bahawa pada 31 Disember, semua orang merayakan Tahun Baru. Walau bagaimanapun, anda boleh mencari parti tema dalam beberapa kelab. Tetapi jika tidak mungkin untuk mencari acara yang berkaitan langsung dengan Tahun Baru, akan ada banyak hiburan lain. Jangan bosan. Selain pesta tema, anda boleh melawat disko, kasino dan semua jenis kelab malam. Kebanyakan mereka akan mengadakan konsert, satu cara atau yang lain berkaitan dengan percutian.

Lawatan Tahun Baru ke Mesir sedikit sahaja. Tetapi anda sentiasa boleh memilih lawatan, penuh peristiwa, dan menghabiskan masa dalam suasana yang berbeza. Harus diingat bahawa lawatan paling mahal akan berada di panduan hotel, jadi adalah bermanfaat untuk menghadiri perkembangan program lawatan terlebih dahulu.

Laluan paling kerap dari Hugadah adalah perjalanan ke Kaherah dan Luxor. Anda boleh pergi ke padang pasir di penempatan Bedouin. Akan ke sana dengan bis atau basikal quad. Menarik boleh menjadi pelayaran di Sungai Nil, yang dirancang selama beberapa hari. Sekiranya anda beristirahat di Sharm el-Sheikh, maka lawatan itu disarankan untuk pergi ke arah Israel dan Jordan. Selalunya dari pelancong Sharm el-Sheikh pergi ke Gunung Sinai. Ini melibatkan mendaki gunung. Anda harus sentiasa mempunyai pakaian dan kasut yang hangat dengan sol tebal. Program ini biasanya merangkumi pertemuan subuh dan keturunan ke biara St. Catherine.

Belanja Tahun Baru di Mesir tidak kaya dan pelbagai seperti di negara lain. Walau bagaimanapun, anda boleh menghiburkan diri dengan pembelian cenderahati kecil, rempah-rempah, teh dan lain-lain perkara yang menyenangkan. Harga untuk semua ini sangat berpatutan, walaupun dalam laman pelancongan yang ramai.

Tahun Baru di Mesir: Ulasan Pelancong

Perkara pertama yang diperhatikan para pelancong dalam ulasan mereka adalah kenaikan harga yang terlalu tinggi untuk cuti. Kami dengan selamat menjangkakan bahawa harga penginapan atau bahkan untuk keseluruhan lawatan akan berganda. Di samping itu, untuk makan malam Tahun Baru selalunya perlu membayar kira-kira $ 150. Pusingan yang sama rata-rata pada peringkat purata bukan standard $ 500 akan menghasilkan 1000. Jika anda menangguhkan perjalanan pada pertengahan bulan Januari, anda boleh menyimpan dari $ 200 pada satu tiket.

Mereka yang tidak boleh bertolak ansur dengan sejuk pada masa ini tahun air di laut, adalah disyorkan untuk memilih hotel dengan kolam renang yang dipanaskan. Juga, pelancong menunjukkan bahawa ia menjadi gelap awal, dan selepas senja ia perlu memakai pakaian hangat. Pada masa yang sama pada siang hari anda boleh dengan mudah dibakar di bawah sinar matahari.

Pelancong mencatat bahawa, walaupun sikap orang Mesir yang mesra untuk Tahun Baru, hotel dan jalan-jalan di sekitar berpakaian dalam tradisi Eropah yang terbaik. Di sini dan kalungan, dan pokok Krismas, dan Santa Clauses.Di antara ulasan pelancong yang tidak puas hati adalah aduan mengenai jadual perayaan miskin, yang kelihatan seperti makan malam yang tidak dimakan hari sebelumnya. Makanan berakhir dengan cepat. Juga, beberapa mengadu tentang program percutian dan kerja animator. Tetapi kriteria untuk menilai yang lain boleh menjadi subjektif. Ada juga yang merancang pada masa depan untuk membawa mereka makanan istimewa untuk meraikan percutian di dalam bilik mereka sendiri.

Antara nasihat cadangan berguna untuk memilih sebuah hotel di teluk-teluk. Tiada arus dan angin sejuk. Selain itu, di sini anda boleh menyimpan vitamin untuk sepanjang tahun, kerana terdapat banyak sayuran segar dan buah-buahan di Mesir pada musim sejuk.

Walaupun beberapa kekurangan, Tahun Baru di Mesir boleh menjadi salah satu jejak yang paling jelas dalam kehidupan. Kenangan kepadanya pasti akan disimpan selama bertahun-tahun. Pokok-pokok sawit dan unta terhadap latar belakang laut adalah hiasan yang sempurna untuk mesyuarat cuti musim sejuk yang tidak standard. Untuk memastikan ini, anda perlu melawat negara ini sekurang-kurangnya sekali pada musim sejuk.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini