Kebanyakan bandar di Rusia mempunyai kehebatan dan keindahan yang mengagumkan pelancong. Nizhny Novgorod adalah salah seorang daripada mereka. Tempat kelahiran penulis hebat Maxim Gorky ini terkenal dengan banyak monumen dan landmark sejarahnya.

Pada musim sejuk, bandar kelihatan menakjubkan dalam hiasan salji putihnya. Ia layak untuk dipilih untuk mesyuarat baru 2019.

Ciri-ciri cuti musim sejuk di Nizhny Novgorod

Bandar ini bersedia untuk menawarkan para tetamunya semua yang mungkin anda perlukan untuk percutian yang hebat. Prasarana moden ini, dan banyak hiburan, dan program hebat untuk Malam Tahun Baru di restoran.

Terdapat beberapa pilihan untuk memenuhi Tahun Baru di Nizhny Novgorod. Pertama sekali, ini adalah malam di pokok utama bandar. Satu alternatif akan menjadi perayaan yang bising di salah satu tempat hiburan. Di samping itu, ia telah menjadi sangat popular dalam beberapa tahun kebelakangan untuk bercuti di kotej negara atau di pusat rekreasi.Cara yang lebih asli untuk meraikan Tahun Baru ialah sewa "bas-parti" (bas). Pada malam perayaan, dia menggulung tetamunya di sekitar bandar dan berhenti di tempat paling ikonik. Ia adalah satu keseronokan dari 7500 setiap malam, bergantung kepada pilihan tambahan.

Pilihan bajet untuk meraikan kedatangan Tahun Baru akan mengunjungi pokok Krismas utama. Secara tradisinya, ia dipasang di dataran Minin dan Pozharsky. Pada malam 1 Januari, beribu-ribu pelawat dan penduduk bandar akan berkumpul di sekelilingnya. Tahun ini, pihak berkuasa bandar menjanjikan program kaya dan pelbagai:

 • disko udara terbuka;
 • pertandingan;
 • persembahan oleh artis;
 • salut;
 • ucapan gabenor dan sebagainya.

Perayaan besar akan berlaku di banyak bahagian bandar. Yang terbesar akan diadakan di Dataran Zhukov, di taman "May 1", "Switzerland", "Avtozavodskaya", di Jalan Rozhdestvenskaya dan berhampiran tangga Chkalov. Gelanggang skating akan diletakkan di Jalan Rozhdestvenskaya, yang tidak akan berhenti menerima semua orang, walaupun pada Malam Tahun Baru.

Perlu diingatkan bahawa dalam mana-mana perkara di atas adalah dilarang membawa alkohol. Mata pemeriksaan dan pengesan akan dipasang di semua tempat yang sesak.

Penempatan dan restoran di bandar

Di rantau Nizhny Novgorod terdapat banyak pusat peranginan, tapak perkemahan, rumah percutian dan mini-hotel yang bersedia menerima tetamu dan menawarkan mereka syarat-syarat yang sangat baik untuk merayakan Tahun Baru. Di sini anda dapat merasakan semua kesenangan musim sejuk ini di Rusia dan terjun ke dalam kisah Tahun Baru dalam keselesaan dan kedamaian. Rata-rata, penginapan semasa cuti Tahun Baru akan menelan kos sebanyak 2500 rubel setiap hari.

Pada malam 31 Disember hingga 1 Januari, puluhan kafe dan restoran tempatan akan menawarkan perkhidmatan mereka. Dalam senarai yang paling popular:

 • San Remo;
 • "Balkan Yard";
 • "Asia";
 • "Godfather Merry";
 • "Salam" dan lain-lain.

Selalunya di bandar terdapat institusi yang mengkhususkan diri dalam masakan Eropah dan Rusia. Tetapi anda boleh menghargai dan hidangan oriental, contohnya, di kafe "Asia". Hampir semua institusi mempunyai halaman rasmi mereka di Internet, di mana anda boleh mengenali menu dan program Malam Tahun Baru. Kafe, restoran dan bar di bandar adalah dalam kategori harga yang berbeza, tetapi anda boleh menentukan purata jumlah kos meja pada malam perayaan - ini adalah jumlah 4000-5000 rubel. Di mana-mana tempat tempat yang dipilih mesti ditempah terlebih dahulu, seperti pada 31 Disember ia akan menjadi masalah.

Pemandangan Nizhny Novgorod

Dalam masa luangnya dari perayaan, anda boleh menumpukan diri kepada pembangunan kebudayaan, terutamanya sejak Nizhny Novgorod terkenal dengan sejumlah besar monumen sejarah dan seni bina yang menarik. Antara tempat yang disyorkan untuk melawat di tempat pertama:

 • Tangga Chkalov;
 • Krismas Street;
 • Bolshaya Pokrovskaya Street;
 • Gereja Dewa Yang Maha Kudus;
 • Nizhny Novgorod Kremlin;
 • Tambak Volga.

Berjalan di sepanjang Fedorovsky Embankment, anda boleh menghargai keindahan panorama. Landskap Volga dan Oka dapat dilihat dari dinding Kremlin, di mana terdapat kubu abad pertengahan dan muzium.

Perjalanan yang menarik akan berada di kereta kabel. Ia membawa kepada Bor Rendah. Tiket satu arah berharga 100 Rubles.

Baru 2019 di Nizhny Novgorod untuk kanak-kanak

Dengan kanak-kanak, anda boleh pergi ke Zoo Limpopo. Kos lawatan untuk kanak-kanak ialah 150 rubel, untuk orang dewasa - 400 rubel. Anda bukan sahaja boleh melihat banyak haiwan, tetapi juga memberi makan dan juga strok. Semasa cuti sekolah, teater tempatan mengadakan banyak persembahan kanak-kanak dengan program Tahun Baru bertema sebelum pertunjukan. Di mana-mana tempat sambutan besar-besaran, tetamu muda akan dipenuhi oleh Bapa Frost dan Snow Maiden dan wira-wira dongeng yang lain. Untuk kanak-kanak menganjurkan pertandingan dengan hadiah, teka-teki dan karikatur, serta tarian yang menyeronokkan.

Tahun Baru Lawatan 2019 ke Nizhny Novgorod

Lawatan ke Nizhny Novgorod sangat popular kerana warisan budaya dan sejarah yang kaya di bandar. Kos purata perjalanan untuk dua orang dari Moscow dengan penginapan di sebuah hotel bertaraf empat akan menelan kos kira-kira 40,000 Rubles. Program yang lebih luas dan bervariasi, lebih mahal untuk pelancongan.Apabila memilih sebuah hotel, ingat bahawa pangsapuri murah yang paling murah akan menelan belanja sekitar 2500 rubel setiap hari. Pangsapuri boleh disewa untuk 1500 Rubles. Dalam kes ini, mana-mana pilihan akan terpaksa menempah selama 2-3 bulan.

Lawatan boleh menjadi kereta api dan bas. Sebagai contoh, dalam 3 hari dengan bas anda boleh melawat Murom, Nizhny Novgorod, Peshelan, Muzium Perlombongan Bawah Tanah, Arzamas, Diveevo. Ia kos dari 10900 hingga 11900 rubel, bergantung pada nombor yang dipilih.

Lawatan bas selama 4 hari, termasuk kebiasaan dengan dunia bawah tanah, bandar pedagang kuno dan kuil-kuil akan dikenakan biaya 14,000 - 16,100 rubles. Jumlah ini termasuk perkhidmatan lawatan dan pengangkutan, sarapan pagi dan penginapan hotel bintang 3.

Beberapa lawatan memerlukan bayaran tambahan untuk tiket kereta api: kerusi reserved 3,500 rubel, coupe - 5,000 Rubles. Ini perlu dijelaskan dengan pengendali pelancongan sebelum membayar tempahan untuk pelancongan.

Kesan perjalanan di Nizhny Novgorod adalah indah. Dan jika perjalanan itu juga dikaitkan dengan perayaan Tahun Baru, mood akan menjadi menakjubkan sepanjang masa. Warisan budaya yang dicadangkan untuk membiasakan diri meningkat secara rohani dan meninggalkan tanda dalam jiwa setiap tetamu, dan festival rakyat ceria akan mengangkat semangat sepanjang tahun.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini