Pada musim sejuk, saya lebih suka panas dan laut yang lembut di kaki. Nasib baik, iklim yang pelbagai di planet kita membolehkan anda melakukan perjalanan dan mencapai titik-titik di mana musim panas berturutan sepanjang tahun.

Rehat musim sejuk di negara-negara hangat

Untuk memahami bagaimana musim sejuk yang luar biasa dalam iklim kita berbeza dari yang lain, kita boleh menjalankan analisis perbandingan petunjuk suhu di negara-negara hangat:

 • Thailand: suhu udara +30, air +28;
 • Maldives: +30, +28;
 • Vietnam: +33; +27;
 • UAE: +26; +25;
 • Malaysia: +30; +27;
 • Cuba: +28; +27;
 • Republik Dominican: +30; +26;
 • Filipina: +30; +27;
 • Sri Lanka: +28; +26;
 • Goa: +30; +28.

Juga, untuk memilih negara yang sesuai harus mempertimbangkan jaraknya dari tempat kediaman pelancong. Seseorang suka perjalanan panjang, yang lain lebih suka untuk mendapatkan pasir panas lebih cepat dan tidak menerima penerbangan dengan pemindahan. Oleh itu, ke Thailand dan Vietnam boleh diterbangkan ke penerbangan langsung. Ia akan mengambil masa 9 jam. Penerbangan langsung dari Moscow ke Malaysia akan mengambil masa 10 jam, dan Dominika akan terbang 13 jam.Sebagai perbandingan, 7 jam penerbangan terus ke Goa kelihatan tidak penting. Sri Lanka dapat dilihat selepas 8 jam dan 30 minit penerbangan, tetapi perlu berubah. Perjalanan ke Filipina juga memerlukan kesabaran dengan penerbangan yang menghubungkan. Keseluruhan penerbangan akan mengambil masa 16 jam. Penerbangan terus ke Maldives memerlukan 8 jam dan 45 minit, dan ke UAE hanya 5 jam dan 15 minit. Cuba perlu terbang 13 jam. Dalam kes ini, hakikat bahawa penerbangan itu langsung boleh dianggap sebagai kelemahan, kerana sudah di tengah-tengah seperti duduk lama di kerusi yang anda mahu memanaskan dan menukar gambar.

Thailand

Ini adalah salah satu destinasi musim sejuk yang paling popular dari Rusia. Ia adalah semasa bulan-bulan musim sejuk yang cuaca paling sesuai untuk cuti pantai ditubuhkan di resort Thailand. Tempat peranginan yang paling popular di negara ini selama bertahun-tahun tetap Pattaya, Phuket, Samui. Perjalanan sehingga satu bulan tidak akan memerlukan visa.Malah di puncak harga musim di Thailand masih boleh diterima. Penerbangan dari Moscow ke Bangkok akan menelan belanja sekitar 21.000 rubel. Dari St. Petersburg untuk terbang sedikit lebih mahal - dari 23,000. Penginapan di hotel dua bintang akan menelan kos kira-kira 900 Rubles setiap hari. Sekiranya anda mahu mewah, anda perlu membayar 5400 Rubles setiap malam di bilik lima bintang.

Di samping percutian pantai, pelancong datang ke sini untuk meneroka tapak kebudayaan dan keagamaan yang kelihatan sangat luar biasa dan menarik. Pemandangan seperti ini tersebar di seluruh kerajaan dan tersedia untuk para tetamu Thailand.

Malaysia

Sekiranya anda ingin masuk ke kawasan tropika, anda perlu memilih Malaysia. Pelancong Rusia suka pantai bersih tempatan dan landskap gunung yang indah. Pantai-pantai yang paling popular ialah Pankgor, Langkawi dan Pulau Pinang. Untuk sampai ke salah satu daripadanya, anda perlu melawat Pulau Tioman atau Pangkor Laut. Visa untuk perjalanan ke Malaysia sehingga 30 hari tidak diperlukan.

Perjalanan ke Malaysia mungkin memerlukan pelaburan kewangan yang ketara, tetapi terlalu awal untuk bercakap mengenai harga transenden. Alkohol sangat mahal di sini. Walau bagaimanapun, seperti di negara-negara Islam yang lain. Pelancong berpengalaman mengatakan bahawa jika anda mahukan anda boleh mencari pilihan yang agak menjimatkan untuk penginapan dan makanan.

Penerbangan pulang dari Moscow akan menelan belanja kira-kira 28,600 rubles. Penginapan di bilik double di hotel, dilengkapi dengan penghawa dingin, berharga kira-kira 1,700 Rubles. Sekiranya anda ingin tinggal di hotel lima bintang, anda perlu memasak dari 2800 Rubles setiap malam.

Setelah menganalisis lawatan dari pengendali Rusia, kami dapat membuat kesimpulan tentang kemungkinan pencarian bebas untuk penerbangan dan penginapan. Teg harga jelas berlebihan. Sebagai contoh, lawatan selama 7 hari dari Moscow untuk dua akan meningkat kepada 108,000 Rubel. Segala-galanya yang berkaitan dengan negara ini agak kondusif untuk menghabiskan percutian musim sejuk anda di sana.

Vietnam

Sekiranya pilihannya jatuh ke Vietnam, maka lebih baik untuk melawat bahagian selatannya. Tempat peranginan yang paling penting adalah Phan Thiet, Mui Ne, Nha Trang, Kepulauan Kandao dan Fukok. Untuk sehingga 15 hari anda tidak memerlukan visa.

Bagi harga, kenaikan harga diperhatikan untuk cuti: Krismas Krismas dan Tahun Baru. Penerbangan itu akan menelan purata 22,500 lawatan ruble. Harga penginapan juga bergantung pada masa tempahan. Juga harga berbeza bergantung pada rantau yang dipilih. Penginapan yang paling mahal di pulau Fukok. Lebih awal tempahan dibuat, lebih murah. Di hotel tingkat pertengahan, bilik double akan menelan belanja 750 rubel setiap orang setiap malam.

Jika anda memilih permulaan bulan Disember untuk perjalanan, anda boleh mendapatkan sebanyak 30,000 rubel setiap lawatan selama 7 hari. Pada bulan Januari, baucar yang sama akan dikenakan sebanyak 20% di atas yang disebut sebelum ini. Antara kelebihan landskap yang mengagumkan, pantai bersih dan menyelam yang murah.

Filipina

Dari awal bulan Disember di Filipina anda dapat merasakan kesenangan resort eksotik. Di sini anda tidak boleh hanya diam-diam berbohong di pantai, tetapi juga menjunam ke dalam dunia semua jenis hiburan.

Resort pelancongan yang paling popular ialah Boracay, Panay, Bohol, Cebu, Palawan. Kebanyakan anggaran yang diperuntukkan untuk berehat, perlu menghabiskan penerbangan. Ia akan menelan kos sebanyak 28,000 rubel.Penginapan dan makanan boleh didapati pada kadar sepenuhnya demokratik. Nombor purata untuk satu set lengkap boleh dikeluarkan untuk kira-kira 650 - 900 Rubles. Sekiranya anda membeli pelancongan, anda tidak akan dapat menyimpannya. Selama 7 hari anda perlu membayar dari 80 000 rubel.

Republik Dominika

Di antara negara-negara yang popular untuk perjalanan di musim sejuk, adalah perlu untuk menyerlahkan Republik Dominican. Matahari bersinar terang di pantai republik semasa musim sejuk, dan angin tidak praktikal. Memilih satu titik di negara ini, anda perlu memberi perhatian kepada Punta Cana, Boca Chica, La Romana.

Jika kita bercakap tentang harga rehat surgawi, mereka pasti menggigit. Hanya penerbangan dari Moscow akan menelan kos sekurang-kurangnya 65,000 ringgit. Pencinta excursion perlu membayar sekurang-kurangnya $ 50 untuk perjalanan terpendek. Bilik hotel yang paling sederhana memerlukan pelaburan sekurang-kurangnya $ 30 setiap hari, dan hotel-hotel mewah akan diminta membayar $ 280 setiap orang. Lawatan dari syarikat itu boleh dibeli untuk 112 000 rubel. Ini akan menyelamatkan pelancong dari mencari hotel, pemindahan dan katering.

Di mana hendak menikmati musim sejuk sepenuhnya

Tidak perlu melarikan diri dari salji dan fros. Anda boleh berseronok dalam keadaan musim sejuk biasa untuk warga Rusia. Pada musim sejuk, pelancong sedang menunggu:

 • Austria;
 • Itali;
 • Slovakia;
 • Perancis;
 • Switzerland;
 • Bulgaria;
 • Jerman;
 • Republik Czech

Anggaran paling banyak akan menjadi cuti ski di Bulgaria. Pada bulan Disember, perjalanan di sini selama tiga hari dan papan penuh akan menelan kos sebanyak 35,000 untuk dua orang. Selama 9 hari, anda perlu membayar 46,000. Anda boleh pergi ke Austria selama seminggu untuk 66,000 rubel selama dua. Untuk percutian di Itali, dua orang perlu membayar 62,000 seminggu. Lawatan ski ke Jerman akan meningkat kepada 35,000 dalam 3 hari dan 208,000 dalam 11 hari. Harga ini termasuk penginapan dan penerbangan. Bergantung pada tahap hotel, anda boleh bergantung kepada makanan untuk wang itu.

Walau apa pun, untuk berehat pada musim sejuk di luar negara, anda perlu menyediakan sejumlah wang yang mencukupi. Tetapi kepelbagaian dan pengalaman baru bernilai membelanjakan mereka.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini