Kandungan:

 1. Apa yang perlu dilakukan di Pitsunda dan bagaimana untuk tinggal
 2. Cuti di Pitsunda 2019: kadar semua termasuk
 3. Rehat tanpa perantara (sektor swasta)
 4. Harga makanan
 5. Ulasan tetamu

Resort indah di pantai Laut Hitam terletak hanya 25 kilometer dari resort Gagra yang terkenal. Jika anak muda datang ke Gagra paling kerap, keluarga yang mempunyai anak kecil cenderung tenang dan damai Pitsunda. Boxwood groves, udara yang sihat, laut yang hangat dan bersih, keadaan hidup yang selesa - ini semua yang diperlukan untuk hobi yang indah.

Apa yang perlu dilakukan di Pitsunda dan bagaimana untuk tinggal

Kebanyakan tempat penginapan di Pitsunda adalah motel dan resort. Yang terbesar ialah:

 • Amzara;
 • Riviera;
 • Rumah Api;
 • Bzyb;
 • Golden Fleece;
 • Colchis;
 • Apsny.

Salah satu pencen yang paling indah di tempat itu adalah Musser, yang terletak di Rizab Musser.Anda juga boleh tinggal di salah satu hotel moden, contohnya "Dolphin" atau "Irene." Di sini tahap perkhidmatan adalah lebih tinggi, berusaha untuk piawaian Eropah global.Pada masa yang sama, tumpuan utama penginapan di Pitsunda adalah rehat perubatan. Ke arah ini, komposisi udara yang unik, iklim lembap yang hangat, laut, pines bekerja. Semua ini membantu dalam memerangi alergi, saraf, penyakit kardiovaskular dan penyakit kardiovaskular.

Lawatan ke Lake Riza, di Sukhumi dan Gagra akan mencairkan percutian pantai. Gegsky Falls, Biara Simono-Kananitsky, Athos Baru - semua ini akan membantu untuk membubarkan suasana di tempat itu. Sekiranya topik lawatan sepertinya habis, maka anda boleh berseronok di restoran tempatan, kafe dan disko malam. Di mana-mana terdapat program persembahannya sendiri, serta menu kanak-kanak dan diet.

Rehat di Pitsunda 2019: harga sistem "semua termasuk"

Percutian semua-termasuk yang sangat popular hari ini juga boleh didapati di Pitsunda. Senarai perkhidmatan di hotel dan hotel jenis ini sangat luas, sementara anda boleh memilih pilihan untuk mana-mana saku. Para pelancong ditawarkan tempat-tempat berikut untuk penginapan, menawarkan "semua termasuk":

 • Hotel Parus: 200 meter dari laut, 3 kali sehari, kolam renang, kanak-kanak percuma;
 • Pension "Musser": 50 meter ke laut, harga dari 1190 rubel setiap orang sehari, 3 kali sehari di sistem "Meja Buffet", kolam renang, Wi-Fi;
 • Pshada Hotel: 100 meter dari laut, harga dari 800 rubel, sarapan pagi, 3 kali sehari, 2 kali sehari;
 • Pencen "Irene": 200 meter dari laut, harga dari 1300 rubel, 3 kali sehari "Buffet", infrastruktur direka untuk keluarga dengan anak-anak;
 • rumah tumpangan "Litfond": 50 meter ke laut, harga dari 1450 Rubles, 3 kali sehari, tempat letak kereta;
 • rumah tumpangan "Ldzaa": 50 meter ke laut, dari 1200 rubel setiap hari setiap orang, 3 hidangan sehari "Buffet";
 • pencen "Riviera": 500 meter dari laut, daripada 1,700 Rubles, 3 kali sehari Buffet, kolam renang;
 • Pension "Resort Pitsunda": 70 meter dari laut, dari 1000 rubel, 3 kali sehari Bufet, kolam renang, bangunan baru, Wi-Fi;
 • Apsara Hotel: 30 meter dari laut, dari 1,500 rubel, 3 kali sehari;
 • Pension "Pine Grove": 50 meter dari laut, dari 1,450 rubel, 3 hidangan sehari Bufet, kolam renang.

Kebanyakan pilihan yang dicadangkan di atas terletak di garis pantai pertama. Kebolehcapaian pantai adalah faktor penting apabila memilih tempat berehat.

Rehat di Pitsunda 2019 tanpa perantara (sektor swasta)

Penginapan yang kurang popular adalah sektor swasta dengan dapur romantik dan musim panasnya. Juga kelebihan yang tidak disenangi kekal harga yang rendah.

Pusat rekreasi "Rapytsa" Pitsunda (Ldzaa) menanti tetamunya di jalan Rybzavodskaya. Penginapan di sini akan berkurang dari 750 hingga 2800 rubel setiap hari. Hanya 15 meter ke laut. Di wilayah terdapat sebuah kafe, dalam jarak berjalan kaki ke pasar, kedai-kedai.

Sebuah rumah untuk 2 keluarga dengan semua kemudahan akan dikenakan kos 750 hingga 2300 rubel setiap hari bergantung pada musim. Setiap bilik mempunyai pintu masuk yang berasingan.

Pilihan yang kurang menarik ialah rumah keluarga "Pusat Keluarga" dengan bilik 4 dan 5 katil. Setiap bilik mempunyai pancuran mandian, tandas, Wi-Fi. Ia menawarkan pelancong dapur musim panas.

Rumah individu di pantai akan menelan kos sebanyak 750 hingga 2400 rubel setiap hari. Di setiap rumah boleh menampung sehingga 4 orang. Semua kemudahan di dalamnya.

Sebuah rumah di taman tangerin adalah suasana istimewa berehat. Hidup dalam kos ini dari 300 hingga 3000 rubel setiap hari. Untuk tetamu bilik mandi, ruang makan dapur dengan penyaman udara, bilik mandi tambahan di jalan.

Pangsapuri studio 50 meter dari laut akan menelan kos 300-2500 rubel, bergantung pada musim. Pada masa yang sama anda boleh bergantung kepada pemandangan yang menakjubkan, TV satelit, penghawa dingin dan kemudahan lain. Farmasi, pasaran dan kedai dalam jarak berjalan kaki. Pangsapuri untuk pasangan dengan kanak-kanak akan dikenakan biaya dari 2500 rubel setiap hari.

Harga Makanan dan Makanan

Jika tiket tidak termasuk makanan, anda boleh mencari pilihan yang sesuai di mana-mana kafe tempatan. Cek purata adalah kira-kira 350 rubel bagi setiap orang. Jika pilihannya jatuh di restoran tempatan, maka anda perlu bersedia untuk membayar dari 600 Rubles. Hidangan kultus Abkhazia adalah apatsha dan suluguni. Juga, pastikan untuk mencuba hahachu, hachur, khachapuri.Di Pitsunda daging yang sangat lazat disediakan menggunakan set rempah yang menarik. Sos dibuat pada asas tomato dan plum ceri.

Antara alkohol pasti ada di chacha tempatan. Tidak kurang popular adalah wain Abkhaz wangi. Untuk pencuci mulut, patut dicoba janjuhu dari kacang. Sekiranya anda perlu memasak sendiri, maka di kedai tempatan anda boleh membeli roti selama 40 rubel, daging babi untuk 500 rubel setiap kilogram, persik untuk 140 rubel dan banyak lagi. Untuk barbeku siap sedia, anda perlu membayar kira-kira 260 Rubles setiap 100 gram. Di pasaran produk sentiasa lebih murah dan lebih segar.

Ulasan tetamu tentang tinggal di Pitsunda

Dalam talian, anda sering boleh menemui ulasan yang saling bertentangan di tempat lain di tempat ini. Seseorang menganggap bandar itu membosankan dan terlalu tenang, yang lain melihat dalam keadaan sedemikian tempat damai dan ketenangan. Banyak yang menekankan bahawa air bersih, udara konifer segar dan sifat cantik mengimbangi kekurangan infrastruktur.

Perkhidmatan tempatan jauh dari ideal. Kakitangan yang lebih perhatian baru hotel-hotel moden baru. Seseorang tidak suka penyingkiran dari lebuh raya utama. Pada pendapat mereka, ini merumitkan persiaran bebas. Turis juga kesal dengan sedikit pengangkutan tempatan. Juga, para tetamu mencatatkan harga yang melambung untuk lawatan.

Pelancong yang bersahaja akan mendapati di Pitsunda semua yang mereka perlukan. Mereka akan dapat menyembuhkan dan mempunyai rehat yang baik dari bandar tergesa-gesa untuk sedikit wang.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini