Salah satu kaedah pembelajaran bahasa asing yang berkesan telah lama menonton filem di tempat asal. Menurut plot, mudah untuk memahami makna perkataan dan revolusi baru, serta memperbaikinya dalam ingatan dengan bantuan persatuan.

Rangkaian global dapat membantu dalam hal ini. Di ruang terbuka terdapat banyak laman web yang menawarkan filem dan siri dalam bahasa Inggeris dengan sarikata Rusia untuk tontonan dan sebaliknya. Ada di antaranya adalah percuma, yang lain memerlukan bayaran tunai yang agak berpatutan, ada yang akan diminta untuk mendaftar. Pemilihan berikut membentangkan pelbagai pilihan, di mana anda boleh memilih pilihan yang paling mudah untuk setiap.

Laman web teratas terutamanya percuma. Mereka lebih disukai oleh mereka yang ingin belajar bahasa tanpa buku teks.

www. english-films.com

Sumber ini menarik untuk kesederhanaannya. Antara muka adalah jelas dan membolehkan anda menavigasi tapak dengan bebas untuk mencari bahan yang paling popular. Sarikata terbina dalam akan membantu pendatang baru belajar bahasa Inggeris.Di samping itu, di tapak anda, anda boleh menyimpan perkataan baru dalam kamus interaktif. Pada masa akan datang, mereka mudah mengulang dan menggunakannya.

Katalog pada sumber ini direka untuk navigasi yang paling mudah di sekitar laman web ini. Terdapat klasifikasi mengikut genre dan tahun. Ini memudahkan untuk mencari bahan yang betul. Satu-satunya kelemahan sumber adalah lambang produk baru dalam akses langsung. Tetapi untuk pelaksanaan tugas-tugas yang ditetapkan oleh pelajar, ini amat penting.

www. englishfox.ru

Ia juga sukar untuk mencari barang-barang baru di sini, tetapi julat yang tersedia adalah cukup untuk mendapatkan stok yang besar dari perkataan dan lilitan baru. Kebanyakan filem menarik dan berkualiti tinggi. Anda boleh memilih perbendaharaan kata yang lebih mudah atau kompleks, dengan banyak lilitan kiasan dan ungkapan yang mantap.

Antara fail terdapat bahan-bahan di mana frasa dipecah dengan terperinci. Pilihan ini sangat mudah untuk pemula. Di samping itu, jika terdapat kata-kata yang tidak biasa dalam penerangan filem itu, maka anda hanya perlu tetikus di atasnya dan klik dua kali. Sebuah kamus akan muncul di skrin, di mana pilihan terjemahan dibentangkan.

www.2sub.tv

Di laman web ini, anda boleh mencari bahan dengan subtitle ganda, selari dan pendua. Pemain ini dilengkapi dengan fungsi yang membolehkan anda melihat terjemahannya apabila anda mengarahkan kursor perkataan yang tidak dikenali. Video boleh diterbangkan bolak-balik dalam 5 lompat kedua. Anda juga boleh meningkatkan dan melambatkan video tanpa kehilangan kualiti bunyi. Sarikata boleh dimuat turun ke peranti anda untuk melihat dengan lebih dekat semua giliran.

www.friends10.ru

Laman ini menawarkan sebilangan besar terbitan bersiri teratas dalam bahasa asal. Tidak ada banyak pilihan dalam pelbagai sumber, seperti di mana, sebagai tambahan kepada siri TV, terdapat filem panjang penuh. Walau bagaimanapun, laman web ini sangat popular dan menarik pengunjung dengan kekurangan iklan.

www.lelang.ru

Sumber itu menawarkan bantuan pelawatnya dalam mempelajari bahasa Inggeris melalui katalog besar siri asal. Antara muka yang boleh diakses menjadikannya mudah untuk mencari bahan yang sesuai untuk menguasai. Sarikata dua kali akan memberikan hafalan mudah perkataan baru. Antara kelemahan laman web ini adalah kesilapan sering apabila menterjemahkan ekspresi dan slang. Juga, suasana hati yang baik dari menonton rancangan TV dapat menggelapkan banyak iklan. Walau bagaimanapun, bahan kajian dari laman web ini dianggap agak berkesan.

www.goldenglish.ru

Sumber ini tidak terhad kepada siri. Di sini anda boleh mencari kartun yang hebat dan filem penuh dengan bunyi dan video yang baik. Di sini anda boleh mencari bahan untuk setiap selera. Fail disusun mengikut genre bahan atau negara asal. Laman ini membolehkan penggunaan mod berikut:

  • Sarikata bahasa Inggeris;
  • Sarikata Rusia;
  • tanpa sari kata;
  • terjemahan pendua.

Pengguna memilih pilihan yang sesuai dengannya.

www.show-english.com

Di laman web ini, selain menonton filem, anda boleh melakukan latihan, mengasah kemahiran anda. Malangnya, masa menonton filem terhad. Tetapi jika anda mahu, anda boleh menetapkan akses tanpa had dengan beberapa manipulasi mudah.

www.netflix.com

Laman ini dianggap sebagai sumber terbaik dengan filem berkualiti tinggi, namun ia dibayar. Oleh itu, tidak hairanlah terdapat begitu banyak filem dan rancangan TV. Bulan pertama katalog boleh digunakan secara percuma. Sekiranya fungsi sumber memenuhi keperluan, sudah cukup untuk memilih tarif yang sesuai dan menggunakan perkhidmatan tapak dan seterusnya.

www.ororo.tv

Laman web ini layak mendapat perhatian mereka yang belajar bahasa Inggeris, tidak kurang daripada yang di atas. Di sini anda boleh menemui kebanyakan produk baru. Sarikata ditawarkan dalam pelbagai bahasa. Ini membolehkan anda menonton filem dengan pelbagai sarikata pada masa yang sama. Fungsi laman web ini dipertingkatkan dengan keupayaan untuk mengetahui secara langsung maksud perkataan yang tidak biasa dengan mengklik padanya dengan tetikus.

Anda boleh menonton filem hanya satu jumlah masa yang terhad setiap hari. Terdapat minit yang cukup untuk mendapatkan pengetahuan yang optimum. Tetapi jika anda mahu, anda boleh membeli lebih banyak masa, memilih rancangan tarif yang sesuai.

www.amediateka.ru

Berikut adalah filem-filem asal dalam kualiti yang baik. Kelemahannya adalah bahawa tidak semua fail di laman web ini dilengkapi dengan subtitle. Tetapi lebih maju dalam penonton bahasa Inggeris akan dapat menarik pengetahuan dengan mendengar. Untuk menggunakan bahan-bahan yang mesti dilanggan selama sebulan atau setahun.

Setiap sumber mempunyai kelebihan tersendiri, yang membolehkan pengunjung memilih salah satu yang paling sesuai dalam persekitaran semasa.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini