Manikur Perancis dianggap teknik rekaan kuku yang paling serba boleh dan biasa di kalangan profesional dan fesyen yang mudah. Perancis tidak kehilangan relevansinya selama beberapa musim, dianggap sebagai pilihan terbaik untuk wanita perniagaan yang bergaya, gadis remaja, personaliti kreatif, olah raga wanita, dan sebagainya.

Tetapi wanita fesyen moden tidak biasa berdiri, jadi sebaliknya jaket servis klasik masuk, yang kelihatan tidak menarik dan menarik. Perbezaan utama antara variasi baru manicure Perancis di lokasi zon kontras. Dalam antibeku, ia tidak berada di hujung kuku, tetapi berhampiran lubang.

Jaket kembali boleh dilakukan oleh setiap gadis; semua yang anda perlu lakukan adalah mengikuti saran yang disampaikan dalam artikel kami.

Bagaimana untuk membuat manicure reverse french

Perbezaan jaket hanya berakhir di lokasi zon kontras. Jika tidak, ia tidak berbeza dengan versi klasik.

Untuk membuat reka bentuk sedemikian, kedua-dua varnis hiasan dan lapisan gel biasa digunakan.Shades untuk Perancis sebaliknya hampir sama dengan manicure Perancis.

Jaket terbalik kelihatan hebat pada paku apa-apa panjang. Terutamanya yang menguntungkan, ia kelihatan pada kaki yang pendek, mengembang secara visual dan membuat tangan lebih anggun.

Tolak perkhidmatan french:

  • membuat kuku anda sempurna dengan fail kuku atau alat manikur lain
  • Rawat kuku dengan remover cat kuku. Oleh kerana itu, mereka akan terhindar dari sinar yang tidak menyenangkan, dan salutan akan bertahan lebih lama.

  • Memohon asas pada kuku - lacquers cahaya atau warna gelap, bergantung kepada reka bentuk yang dipilih.
  • Cat tepi kuku dengan varnis yang berbeza. Untuk melakukan ini, gunakan stensil, pelekat atau berus.

Seperti yang anda dapat lihat, prosedur memohon perancis sebaliknya adalah mudah dan mudah dilakukan di rumah.

Menggilap semula gel perancis

Mencipta lacquer gel berpaling Perancis hampir tidak berbeza dengan reka bentuk lapisan hiasan. Satu-satunya keadaan - penggunaan lampu LED. Ia akan membolehkan untuk mengeringkan gel sebanyak mungkin, untuk membuat reka bentuk yang lancar tanpa kelemahan dan menetes.

Penggilap gel kering mesti bergantian. Pertama, gunakan kot asas pada permukaan kuku, dan selepas pengeringan penuh, catkan "senyuman".

Foto Perancis terbalik: tips dan idea untuk reka bentuk

Sekiranya manicure Perancis tradisional sudah agak membosankan dan tidak menimbulkan kekaguman yang sewajarnya, maka Perancis kembali boleh menjadi sorotan utama imej anda. Ini adalah penyelesaian yang hebat untuk gaya pejabat, mesyuarat perniagaan atau perjumpaan dengan rakan-rakan. Hanya penyelesaian warna dan elemen hiasan berubah.

Panjang kuku bulat belakang

Kemasyhuran teknik sejagat telah ditetapkan kepada manicure Perancis, oleh itu ramai wanita fesyen membawa kuku mereka tanpa mengambil kira panjang dan lebar jari dan tangan. Mengenai french reverse, ada satu tempahan. Ia tidak melihat jari pendek dan tebal. Reka bentuk ini secara visual memendekkan kuku, menjadikan tangan lebih luas dan lebih tebal.

Pada jari nipis, anggun, panjang dan sederhana, kontras anti-Perancis, sebaliknya, kelihatan menarik dan sesuai.

Bentuk kuku popular untuk french reverse

Menurut master paku, terdapat 2 pilihan untuk pembalik Perancis. Ini adalah manicure bulan, yang banyak dianggap sebagai teknik reka bentuk yang berasingan, dan cara untuk memilih lubang menggunakan jalur sempit sepanjang garis pertumbuhan kuku, yang disebut "senyuman".

Kedua-dua kawasan ini memerlukan bentuk kuku yang sempurna tanpa keratan, penyimpangan, garis-garis tidak standard dan panjang yang berbeza dari kuku pada semua jari. Berikan biji klasik marigold anda, badam, persegi lembut, menunjuk, dll. Ia adalah pada mereka bahawa jaket kembali tampak lebih bergaya dan menarik.

Buang kuku segi empat dengan kelebihan tajam "cincang", bentuk serong dan pilihan mewah lainnya.

Gabungan kombinasi warna Perancis

Dalam pilihan warna untuk masa depan wanita manicure fesyen dibahagikan kepada dua kem. Sesetengah cuba memaksimumkan marigolds mereka, menggunakan warna tepu cerah dengan banyak cincin, microbeads, stamping, corak.

Lain-lain mematuhi pilihan klasik, mempercayai bahawa manicure harus selaras dengan warna kulit. Mereka memilih warna pastel - krem, gading, pic, krim, cahaya merah jambu dan lain-lain warna halus. Warna-warna ini paling dekat dengan warna semula jadi kuku yang sihat.

Untuk melihat pejabat, warna gelap dalam yang sesuai - plum, burgundy, biru dalam. Gabungan warna hitam dan putih, biru dan putih, dan lain-lain kelihatan rapi dan bergaya.

Gabungan warna yang menarik - pilihan gadis muda. Perancis sebaliknya adalah tepu dengan bunga merah, kuning, hijau, oren dan dihiasi dengan pelbagai hiasan, sehingga ke stuko.

Bagaimana cara membuat diri Perancis sebaliknya

Selepas mencari pertama kalinya pada pilihan jaket terbalik, ramai gadis datang kepada idea bahawa kecuali sebagai tuan tiada sesiapa akan membuat reka bentuk sedemikian. Walau bagaimanapun, penemuan industri kuku yang paling pelbagai datang untuk menyelamatkan fesyen yang mudah.

Yang paling popular adalah aplikator.Mereka diwakili dalam jumlah besar di kedai-kedai dan mempunyai bentuk yang paling pelbagai. Objektif utama alat mudah ini adalah untuk mengehadkan ruang di mana anda ingin memohon varnis.

Di samping itu, anda boleh memilih zon kontras manikur terbalik menggunakan berus nipis untuk lukisan. Jangan cuba membuat reka bentuk berus biasa dari varnis. Mereka terlalu besar dan canggung untuk kerja yang sungguh-sungguh.

Penanda manikur adalah mencari sebenar untuk gadis-gadis kreatif. Mereka kelihatan seperti penanda biasa, tetapi mereka melakukan fungsi yang sama sekali berbeza - melukis pada kuku.

Gunakan penanda kuku akan dapat mana-mana wanita, bahkan tidak mempunyai kebolehan seni. Isikan "paintballs" dengan varnis biasa, yang boleh digunakan untuk menggilap gel.

Corak yang dibuat oleh penanda dengan cepat hilang penampilan mereka, jadi sentiasa memperbaiki manicure dengan kemasan varnis.

Jika anda bosan dengan manicure Perancis klasik, tetapi untuk melakukan sesuatu yang lebih mewah dan menarik tidak membenarkan kod pakaian pejabat atau perniagaan, maka bahasa Perancis terbalik menyelamatkan anda. Peralihan sedikit zon kontras mengubah reka bentuk menjengkelkan menjadi seni kuku yang menarik dan elegan.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini