Pengetahuan bahasa Inggeris membuka pintu kepada profesi baru. Bagi pelancong, bahasa asing komunikasi antarabangsa biasanya diperlukan. Itulah sebabnya perhatian harus dibayar untuk mempelajari bahasa, menguasai tatabahasa dan perbendaharaan kata.

Untuk lebih cepat dan lebih mudah menguasai bahan tersebut, terdapat banyak laman web yang menawarkan bahan-bahan mereka secara percuma. Berikut adalah pilihan sumber Internet dengan kaedah yang tersedia untuk semua orang untuk belajar bahasa di mana-mana peringkat.

Laman web teratas untuk belajar Bahasa Inggeris

Pembelajaran Bahasa Inggeris (https://learningenglish.voanews.com)

Sumber itu sesuai untuk kajian mendalam mengenai bahan tersebut. Menguasai tema-tema ini berlaku berdasarkan rendaman ke realiti Amerika. Di sini anda boleh menemui rakaman audio dan banyak video yang menyatakan tentang realiti penduduk Amerika biasa.

Amalan bahasa yang berkualiti tinggi adalah berdasarkan kepada sebutan yang jelas dan tepat. Pembaca boleh dibandingkan dengan penceramah profesional. Di tapak terdapat penggredan dengan pembahagian ke tahap kesediaan.Setiap pengunjung boleh memilih sendiri dan akhirnya berpindah ke tahap yang lebih tinggi. Secara beransur-ansur, kemahiran yang paling berguna diperoleh: memahami dan bercakap.

BistroEnglish (http://www.bistroenglish.com)

Peminat pembelajaran bahasa dalam talian mendakwa bahawa laman web ini adalah salah satu yang terbaik dalam bidangnya. Di sini anda boleh mendapatkan perkhidmatan berbayar dan percuma. Untuk wang, anda boleh menguasai kursus video, dan secara percuma - sebahagian daripada sesi video yang paling penting. Video dari bistroenglish.com mendapat jutaan pandangan di YouTube untuk akses percuma, yang menyatakan kecekapan dan kualiti yang tinggi.

Laman web ini direka untuk pemula dan tahap purata pelajar. Di perpustakaan sumber, anda boleh mencari:

  • pelajaran dari awal;
  • kelas untuk meneruskan;
  • pelajaran video mengenai filem, lagu, kartun yang terkenal;
  • penggelek untuk pelancong.

Laman web BBC News (http://www.bbc.com)

Satu lagi sumber mudah digunakan yang sesuai untuk meningkatkan kemahiran sedia ada. Di sini anda boleh menonton berita dalam bahasa asal. Kaedah ini sangat berkesan bagi mereka yang melatih pemahaman dan mengumpul perbendaharaan kata. Laman ini menggunakan bahasa hidup moden dari pembesar suara.

Hadapan (http: // www. terlebih dahulu.com)

Sumber latihan direka untuk pengguna dengan tahap latihan yang sangat berbeza. Portal menawarkan kajian banyak bahasa, termasuk bahasa Inggeris. Di sini anda boleh menggunakan perkhidmatan tutor dari pelbagai bahagian dunia. Mereka yang bercakap bahasa pada tahap yang cukup tinggi boleh melatih semula sebagai guru di laman web yang sama. Ini adalah peluang untuk mendapatkan wang tambahan.

Merriam Webster (https://www.merriam-webster.com)

Sumber ini adalah kamus Internet elektronik terbaik. Ia mudah digunakan. Kata-kata yang tidak biasa boleh ditetik dari papan kekunci atau disuarakan ke dalam mikrofon. Program ini akan menawarkan terjemahan dan penerangan terperinci mengenai istilah ini. Jika anda mahu, anda boleh mengetahui cara mengucapkan kata baru dengan betul. Ia cukup untuk memasukkannya ke dalam bentuk khas di laman web ini.

Antara muka laman web hanya dipaparkan dalam bahasa Inggeris. Oleh itu, adalah perlu untuk mempunyai sekurang-kurangnya sedikit pengetahuan atau penggunaan bahasa penerjemah secara lisan. Dalam kes ini, Merriam Webster akan menjadi pembantu yang sangat diperlukan dalam menguasai bahasa Inggeris.

Duolingo (https://ru.duolingo.com)

Program ini disarankan oleh guru Bahasa Inggeris lanjutan untuk pembelajaran bebas dari awal. Proses menguasai bahan itu mempunyai bentuk permainan. Terdapat pokok pencapaian. Untuk sampai ke tahap baru, anda perlu menjaringkan sejumlah mata tertentu. Aplikasi Duolingo menyokong platform iOS dan Android.

LearnEnglish (https://belajar.britishcouncil.org)

Melalui laman web ini, anda boleh mempelajari bahasa dengan pelbagai kaedah:

  • tutorial audio dan video;
  • permainan;
  • bilik sembang;
  • teks dan barangan.

Antara muka laman web hanya dibuat dalam bahasa Inggeris.

Situational English (https://situationalenglish.blogspot.ru)

Kebanyakan pengajaran dibentangkan sebagai lakaran situasional. Lebih daripada 150 pelajaran memberi peluang untuk menerima pengetahuan baru dalam bentuk kata-kata, ungkapan, giliran yang mantap. Kelebihan untuk pemula adalah bahawa antara muka tapak dibuat di Rusia.

Bahasa Inggeris sebenar (https://www.real-english.com)

Ini adalah satu lagi laman web yang mudah dan intuitif untuk mempelajari asas bahasa Inggeris. Di sini anda boleh memilih mana-mana pilihan latihan: artikel, pelajaran, video. Antara muka boleh dialihkan dari Bahasa Inggeris ke Rusia.

Eslpod (http://eslpod.com)

Spesifikasi sumber bekerja dengan podcast dalam iTunes. Semua boleh didapati secara percuma. Sekiranya dikehendaki, anda boleh menggunakan cetakan podcast itu sendiri, serta kamus yang mudah.

Belajar Bahasa Inggeris Bahasa Inggeris Online (https://www.learnamericanenglishonline.com)

Sumber itu menawarkan klasifikasi bahan mudah mengikut tahap. Untuk kegunaan yang selesa, setiap peringkat diserlahkan dalam warnanya sendiri. Seorang guru bernama Paul akan membantu anda mempelajari tatabahasa dalam tutorial video anda. Penjelasan agak mudah dan jelas. Setiap pengguna akan dapat belajar dari kuliah yang berguna untuk diri mereka sendiri.

Learnathome (https://www.learnathome.ru)

Dalam koleksi itu adalah sumber pertama Rusia.Bekerja dengannya adalah khusus: untuk setiap hari, pekerjaan 30 minit dibentuk. Untuk memulakan pembelajaran, disyorkan untuk mengambil ujian untuk mengenal pasti tahap kesediaan anda sendiri. Jika anda tidak melakukan ini, program itu akan secara automatik memasang sendiri pada tahap yang paling mudah. Tetapi, pengulangan tidak meletakkan pelajar yang paling maju.

Ohroro.tv (https://ororo.tv/ru)

Ororo.tv adalah satu lagi sumber Rusia. Beliau mendasari pelajarannya menonton filem, rancangan TV dan kartun dalam bahasa asal. Memahami apa yang sedang berlaku di skrin boleh dipermudahkan dengan menghidupkan penterjemah dalam talian.

Filem-inggeris (http://film-english.com)

Portal ini juga menggunakan filem untuk latihan. Tetapi klip pendek dengan kandungan dan reka bentuk khusus dibuat khusus untuknya. Pengarang metodologi - Kieran Donahue - menerima anugerah berprestij dalam bidang pendidikan di UK.

Tapak yang membantu mempelajari bahasa Inggeris, banyak. Setiap daripada mereka mempunyai spesifiknya sendiri, yang menarik hanya kaedah sedemikian kepada portal. Mana-mana pelajar boleh memilih sumber yang lebih sesuai untuknya atau menggunakan beberapa sekaligus. Perkara utama ialah menghabiskan masa di skrin dengan manfaat maksimum.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini