Di manakah sihir sebenar cuti musim sejuk, jika tidak di tempat kelahiran Santa Claus! Untuk Tahun Baru dan Krismas, beribu-ribu pelancong datang ke Finland, di mana Lapland misterius terletak. Setiap orang mahu menjadi sebahagian daripada dongeng musim sejuk, atau sekurang-kurangnya melihatnya dengan satu mata. Dewasa bersukacita dalam lawatan ke Santa Claus's demesne tidak kurang daripada kanak-kanak. Oleh itu, perjalanan pasti akan memberikan semua kenangan yang paling terang.

Bagaimana dan di mana untuk menghabiskan Tahun Baru 2019 di Lapland

Malah, Lapland dibahagikan antara empat negeri:

 • Norway;
 • Switzerland;
 • Rusia;
 • Finland

Rantau ini terletak di utara Eropah.

Atribut wajib Tahun Baru Lapland akan menjadi salji dan lampu utara yang lembab. Santa Claus sebenar akan bertemu dengan anak-anak dan membawa mereka ke rumah sihirnya. Ini akan memberikan bayi anda gelombang emosi dan pengalaman yang menakjubkan.

Keseronokan musim sejuk akan menjadi menarik untuk orang dewasa:

 • sledding anjing;
 • ski gunung;
 • berjalan di atas kereta salji dan kereta salji;
 • rusa penunggang rusa;
 • mencuba hidangan tradisional utara di udara terbuka;
 • berjalan di atas salji dara dan banyak lagi.

Kampung Santa Claus yang hebat dipanggil Kayna. Di sini, di samping rumah itu, bengkel Santa. Di dalamnya, dia, bersama dengan henchmennya, membuat mainan dan hadiah Krismas untuk kanak-kanak. Kampung ini didiami oleh kerdil yang hebat yang membantu Santa Claus tempatan dalam segala hal.

Juga di sini anda boleh melawat sekolah elf, gula-gula gula-gula, bar ais dan mel dari mana anda boleh menghantar kad ucapan. Jangan terlepas peluang untuk menunggang ekspres tengah malam yang terkenal.

Dari sini anda boleh pergi ke pusat Tahun Baru di Kuopio, yang terletak di Gunung Puyo. Segala-galanya akan dihiasi dengan pencahayaan yang menakjubkan, yang kelihatan sangat mengagumkan terhadap latar belakang hutan yang diliputi salji yang tidak disentuh. Di sini untuk penonton akan dimainkan persembahan, dan watak hebat akan memberikan cenderahati kecil kepada setiap tetamu. Selepas acara sedemikian, kanak-kanak akhirnya akan percaya pada dongeng dan akan hidup dengan harapan keajaiban.

Penginapan dan lawatan di Lapland

Cara penginapan yang paling popular di sini ialah hotel dan pondok kecil, masing-masing dilengkapi dengan perapian yang sebenar. Bilik ini pasti akan mempunyai pokok Krismas yang dihiasi dengan kecil, berhampiran dengannya, dengan keretakan kayu di perapian, menyenangkan untuk berkumpul dengan seluruh keluarga atau sekelompok kawan yang besar. Hotel kecil menawarkan bilik dengan harga yang lebih rendah daripada rantaian hotel yang besar.

Bagi mereka yang ingin menghabiskan masa di hotel-hotel mewah telah menawarkan penginapan di hotel bertaraf tinggi. Ini adalah suite atau pangsapuri. Ia juga mungkin untuk menyewa rumah mewah dengan beberapa bilik. Perlu diingatkan bahawa ia akan menjadi tempat penginapan yang akan menjadi perkara utama perbelanjaan perjalanan sedemikian, oleh itu perhatian khusus harus dibayar kepada pilihan pilihan yang sesuai dan tempahannya. Ini perlu dilakukan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum perjalanan yang dirancang.

Selalunya hotel dan hotel termasuk sarapan bufet dalam kadar harga bilik. Untuk bayaran tambahan, anda boleh mendapat tiga kali sehari. Penginapan di kotej dan pangsapuri tidak termasuk makanan yang termasuk dalam harga. Ia perlu menyusun secara bebas.

Lawatan juga perlu dibayar secara berasingan. Jangan mengabaikan peluang untuk melihat Lapland, kerana terdapat banyak tempat menarik. Malangnya, lawatan adalah mahal.

Lawatan popular termasuk menaiki kereta salji. Ia mengambil masa kira-kira 2.5 jam. Dalam proses ini anda dapat menikmati keindahan alam semula jadi. Pengajar akan memberi para pelancong semua pengetahuan yang mereka perlukan untuk menunggang dengan selamat dan akan memandu perjalanan sepanjang masa. Semasa rehat, anda boleh minum teh dengan cookies dan mengambil gambar.

Alternatif adalah perjalanan ke ladang Northern Lack. Di sini tetamu akan diberitahu tentang ciri-ciri baka dan tabiatnya. Komunikasi dengan anjing-anjing ini akan memberi kesan emosi yang luar biasa kepada kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa. Acara utama lawatan itu akan menjadi perjalanan ke hutan oleh persiaran anjing. Juga dalam lawatan ini, anda boleh duduk di sekeliling api dan makan sosis Finland yang digoreng.

Harga untuk lawatan

 • Lawatan ke Rovaniemi: kereta salji, rusa dan anjing lereng safari - dari 99 euro;
 • Polar Express: laluan selama 3 hari dari St Petersburg-Rovaniemi -St. Petersburg - dari € 199;
 • Lawatan Lapland: 5 hari, penginapan di Northern Finland, perjalanan ke kampung Santa Claus - € 269;
 • Kerajaan malam polar: 4 hari, St. Petersburg-Kempele-Oulu-Kemi-Rovaniemi-kampung Santa Claus-Kajaani-St. Petersburg - dari 299 euro;
 • Lapland keajaiban: 5 hari, St. Petersburg-Oulu-Rovaniemi-St. Petersburg - dari € 320;
 • Malam ekspres di Vuokatti dan Rovaniemi: 4 hari, bercuti di resort ski - dari 342 euro.

Ulasan pelancong yang melawat Tahun Baru di Lapland

Hampir semua tinjauan pada percutian Tahun Baru di Lapland adalah bersemangat. Pelancong adalah sebulat suara bahawa tempat itu benar-benar hebat dan perayaan.

Di antara kelemahan tersebut, tetamu menunjukkan bahawa pekerja Finlandia dalam sektor perkhidmatan tidak bersedia untuk bekerja. Kesabaran bukanlah titik kuat mereka.Juga, seseorang percaya bahawa kedai-kedai cenderamata, bar snek dan kios dengan minuman perayaan biasa tidak mencukupi.

Sesetengah pelancong tidak bertuah dan bukan salji yang turun hujan, yang memanjakan kesan cuti musim sejuk. Selain itu, sebagai satu, setiap orang disyorkan untuk menyediakan kos yang tinggi dan membawa mereka lebih banyak wang. Terdapat banyak hiburan di Lapland, tetapi anda perlu membayar segala-galanya secara berasingan.

Pelancong mengesyorkan melawat Snowmen World, hotel ais, bar ais, dan slaid ais. Tunggangan sledding hidup diukur dalam kilometer. Biasanya 1 km di rusa mengambil masa 15 minit. Perjalanan yang sama menunggang perjalanan menaiki dua kilometer dengan Huskies.

Lapland adalah tempat untuk dikunjungi sekurang-kurangnya sekali. Tanggapan bahawa kanak-kanak akan menerima dari perjalanan adalah berbaloi untuk menghabiskan masa dan wang. Tidak ada analogi seperti perjalanan di dunia. Pengecualian, mungkin, akan berehat di Veliky Ustyug, tetapi perbezaan antara perjalanan dapat dirasakan.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini