Tattooing adalah sejenis seni lukisan badan yang telah dibangunkan selama berabad-abad lamanya dan bahkan ribuan tahun. Telah terbukti secara saintifik bahawa imej yang boleh dipakai pertama muncul pada orang purba pada ketika mereka baru saja menguasai alat pertama. Pada masa ini, tatu sangat popular, baik di kalangan perempuan dan lelaki. Secara konvensional, semua jenis tatu, bergantung pada nilai mereka, boleh dibahagikan kepada 4 kumpulan:

 • Realistik.
 • Multilayer.
 • Rectilinear.
 • Abstrak.

 

Tatu abstraksi adalah penyelesaian terbaik bagi mereka yang ingin menghiasi diri mereka dan tubuh mereka dengan tatu, menjadikan imej mereka lebih menarik dan seksi. Pada masa yang sama, tatu tidak akan mempunyai makna yang istimewa, mengikut mana sesuatu boleh dikatakan tentang seseorang. Tato abstrak tidak mewajibkan apa-apa, jadi apabila memilih lakaran, anda dapat menyedari walaupun idea-idea yang paling berani dan asli, terima kasih kepada karya-karya sebenar yang dibuat.

Terutama yang popular adalah pelbagai perhiasan dan corak yang diletakkan pada tubuh secara chaotic atau dalam susunan tertentu untuk mencipta beberapa jenis imej. Secara umum, pilihan abstraksi tatu hanya bergantung pada orang dan keinginannya. Sekiranya anda melihat dan mengkaji trend, maka tatu luar biasa disukai oleh orang luar biasa yang, menggunakan tatu, menunjukkan keaslian dan keperibadian mereka, melihat pandangan yang realistik dan pemikiran yang inovatif. Pemilik tato tersebut sering hidup mengikut peraturan mereka sendiri dan enggan menerima corak yang diterima umum, berkat yang mereka menonjol dari "jisim kelabu", dan abstraksi tatu hanya membantu mereka dalam hal ini.

 

Abstraksi tatu lelaki dan perempuan, perbezaan mereka

Melihat melalui gambar dengan tatu siap di Internet, sukar untuk mempercayai bahawa buat kali pertama orang India dan Scythians mula menggunakan lukisan tersebut. Seperti yang anda ketahui, mereka menggunakan garis-garis dan corak yang rumit ini untuk memberitahu orang lain mengenai pencapaian mereka, kejayaan dan ujian yang cemerlang, yang mereka lalui dengan kehormatan.

Di dunia moden, lelaki yang menggunakan abstraksi tatu pada badan mereka tidak berusaha untuk menunjukkan kekuatan dan keunggulan mereka, keahlian pemangsa atau pemburu, melainkan meletakkan makna mereka sendiri ke dalam tatu, menunjukkan dunia batin mereka dan keperibadian mereka, falsafah hidup dan penolakan norma dan pola yang diterima umum. Pada masa yang sama, tatu pada badan orang-orang sezaman dan nenek moyang mempunyai sesuatu yang sama - pilihan bahagian tubuh untuk tatu, kerana sering lelaki meletakkan tatu di lengan atau bahu. Pilihan tempat permohonan tidak sengaja, kerana di sini anda dapat menekankan kekuatan lelaki, bisep dan trisep.

Pada masa yang sama, abstraksi tatu mempunyai satu ciri - mereka kelihatan agak tidak masuk akal pada lelaki yang kurus, kerana tattooing akan menekankan kelemahan ini, oleh itu, memilih tatu seperti yang anda perlukan untuk menangani penghapusan risiko ini, mendapatkan jumlah dan pelepasan, dan kemudian teruskan memasukkan gambar pada badan.

Bagi wakil moden seks yang adil, mereka mendekati pilihan tatu dari sebaliknya - mereka cuba untuk menekankan keanggunan, rahmat, fleksibiliti dan kewanitaan mereka dengan bantuan tatu. Dalam hal ini, gadis abstraksi tatu mempunyai bahagian belakang, leher atau buku lali. Secara luaran, abstraksi tatu pada tubuh seorang gadis mungkin menyerupai tatu yang dibuat dalam gaya cat air.

Abstraksi makna makna moden

Seperti yang telah disebutkan, abstraksi tatu tidak bersembunyi di sebalik makna khas atau nada tersembunyi. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa mereka tidak bermaksud apa-apa dan tidak dapat memberitahu pemiliknya. Dengan bantuan abstraksi tatu, anda boleh menentukan rasa dan gaya seseorang, dan ahli psikologi yang berpengalaman boleh membuat potret seseorang hanya dengan melukis lukisannya.

Ciri-ciri tatu dan nilainya:

 • Sekiranya abstraksi tatu dibuat dalam warna pastel, dan garis-garisnya diselaraskan dan dengan peralihan yang lancar, maka tatu ini tergolong dalam orang yang lembut, baik dan tidak berbahaya.
 • Corak agama atau etnik - simbol kedudukan hidup atau hobi.
 • Corak sudut untuk penciptaan yang menggunakan warna hitam dan merah - ciri-ciri orang-orang panas-panas dan tidak seimbang atau individu yang terdedah yang cuba bersembunyi di balik topeng pencerobohan.
 • Warna terang dan corak kompleks - simbol personaliti yang baik, ceria dan ceria.

 

Tatu abstraksi pada lengan, bahu dan bahagian badan yang lain.

Seperti yang disebutkan sebelumnya, lelaki cuba untuk menunjukkan kekuatan dan maskulinitinya menggunakan tatu tersebut, sementara perempuan, sebaliknya, menekankan kewanitaan dan rahmat mereka. Pada umumnya, abstraksi tatu boleh digunakan untuk mana-mana bahagian badan, kerana tidak ada peraturan dan sekatan di sini. Walau bagaimanapun, di antara kawasan yang paling popular untuk aplikasi tatu, abstraksi menonjol:

 • Bahu dan lengan - pilihan terbaik untuk lelaki. Tatu boleh bermula dengan lakaran kecil atau "gelang" pada pergelangan tangan, akibatnya ia berubah menjadi lengan penuh.
 • Punggung adalah pilihan terbaik kerana permukaan rata yang besar.Di sini anda boleh membuat gambar penuh, yang mana yang lain akan mengagumi.
 • "Gelang" di lengan, kaki atau leher adalah pilihan terbaik untuk menekankan kekuatan otot pada lelaki, untuk menunjukkan kerapuhan dan keharmonian - untuk perempuan.
 • Loin atau punggung bawah adalah sebahagian daripada badan yang digunakan untuk abstraksi tatu semata-mata oleh perempuan. Tato semacam itu dianggap sebagai cabaran seksual, tujuannya ialah untuk menarik lelaki dan menunjukkan kemudahan mudah. Nampaknya banyak bahawa ini adalah stereotaip ketinggalan zaman, bagaimanapun, tatu masih dianggap sebagai abstraksi pada bahagian bawah hanya dengan cara ini.

Lakaran dan foto kerja siap

Tato abstrak mempunyai bilangan lakaran yang tidak terhad, supaya setiap orang dapat memilih penyelesaian yang optimum yang dapat menekankan kebaikan watak atau angka. Secara umum, semua jenis perhiasan dibahagikan kepada kumpulan berikut:

 • Agama.
 • Etnik.
 • Bahan tiruan - logam, kulit binatang, kulit pohon, dll.
 • Etnik.

Sangat kerap apabila mencipta tatu, titik dan garis abstraksi diatur sedemikian rupa sehingga mereka menyerupai pelbagai objek atau haiwan. Antara lakaran popular:

 • Bulan - kebesaran semangat.
 • Matahari adalah simbol kehidupan dan keabadian.
 • Jerung - kekuatan dan ketekunan.
 • Kadal - militan, keberanian.
 • Palm pada latar belakang matahari, mencapai bunga - memaparkan gadis itu berusaha untuk kecantikan.
 • Imej seorang lelaki tanpa kepala, tetapi dengan tengkorak burung dalam topi.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini