Spirits mula digunakan di Mesir purba. Juga, penggunaan minyak aromatik telah diterangkan dalam Alkitab. Hari ini, minyak wangi telah menjadi sebahagian penting dalam kehidupan wanita dan lelaki. Ramai lebih suka hanya satu wangian yang mereka suka. Dalam kes ini, terdapat banyak wakil yang bersedia untuk membayar apa-apa jumlah untuk botol minyak wangi kegemaran mereka. Dalam artikel kami akan menceritakan kisah wangian yang paling mahal di dunia, yang mewujudkan tuan-tuan terkemuka perniagaan minyak wangi.

"Jean Patou's Joy"

Harga botol minyak wangi Perancis "Joe" adalah $ 800. Perfume «Joy» telah dicipta pada tahun ke-29 abad yang lalu, seorang pereka busana dari Perancis. Tetapi pada hari ini, haruman indah ini popular di kalangan wanita di seluruh dunia. "Joy" adalah haruman yang unik, yang memerlukan 336 mawar dan sepuluh ribu kelopak harimau wangi untuk mencipta. Dan ini hanya untuk satu botol. Setiap wanita dengan aroma jenama ini akan sentiasa menjadi sangat menarik dan menarik.

Shalini Parfums Shalini

Kos sebotol aroma bunga ini ialah $ 900.Shalini dicipta oleh Maurice Rusel, yang berjaya menggabungkan aroma yang hebat. Neroli menjadi asas untuk mencipta minyak wangi yang menarik ini, dan bahan bantu tambahan yang ditambahkan memberikan penghasilan wangi dan bergaya. Adalah dipercayai bahawa harga semangat ini dipengaruhi oleh sebilangan kecil salinan dikeluarkan. Tetapi penyokong wangian ini bersedia untuk dengan mudah membayar sejumlah kecil untuk satu botol kristal "Shalini".

"Pola Selenion"

"Moonlight" adalah nama yang diterjemahkan dari bahasa Yunani purba minyak wangi indah "Pola Selenin". Kos tiga puluh mililiter minyak wangi yang indah hari ini ialah $ 1,200. "Moonlight" dicipta oleh minyak wangi Jepun. Harga tinggi dari semangat ini dipengaruhi oleh sejumlah besar ramuan, termasuk rezeda mahal dan osmanthus yang menyedihkan. Juga dalam sejambak minyak wangi ini termasuk wangian yang lebih dikenali - rose, melati dan zaitun liar. Ramai wanita lebih suka aroma yang indah dan halus ini.

Annisk Gouital Eau d'Hadrien

Anik Goutal adalah model terkenal dan pianis yang berani memasuki dunia minyak wangi dan mencipta minyak wangi yang indah "Eau d'Hadrien". Haruman yang indah ini dengan serta-merta menakluki penonton wanita keseluruhan dan tidak meninggalkan lelaki yang tidak peduli pada separuh lelaki. Haruman ini mula diperkenalkan kepada dunia pada tahun 1981. Sedikit kemudian, satu barisan aroma menarik telah dibuat. Hari ini, rasa Anik Goutal secara konsisten dalam permintaan di kalangan wanita di dunia. Kos sebotol rasa dari Anik bermula dari $ 1,500. Walaupun harga yang tinggi, wangian "Annixk Gouital" sangat popular di seluruh dunia.

"Hermes 24 Faubourg"

Minuman yang menarik dan sedikit memabukkan "24 Faubourg" telah diwujudkan pada tahun 1995 oleh rumah fesyen terkenal Perancis "Hermes International". Minyak wangi yang dibentangkan bernilai 1500 dolar. Aroma bunga yang indah dengan kombinasi rempah-rempah oriental yang halus dituangkan ke dalam botol kristal sebanyak 30 mililiter. Pesta kecil yang dikeluarkan dari minyak wangi ini segera ditandakan oleh para pecinta sejati wangi yang indah. Hari ini, pakar percaya bahawa harganya sesuai dengan aroma yang indah ini dan mengesyorkan menggunakannya untuk majlis-majlis serius.

"Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes"

Syarikat Baccarat pada tahun 1995 mengeluarkan minyak wangi yang indah "Les Larmes Sacrees de Thebes". Minyak wangi yang indah hari ini dibotolkan menjadi botol mini kristal mahal berkualiti tinggi. Kombinasi aroma yang mempesona dan botol yang indah menentukan harga minyak wangi - 1700 dolar. Botol dalam bentuk piramid Mesir memenuhi minyak wangi yang indah berdasarkan mur dan kemenyan. Ramai wanita telah menghargai wangian wangi yang mahal ini.

"Caron's Poivre"

Dicipta lima puluh tahun yang lalu di Paris, wangi yang mengagumkan "Caron" dengan cepat dan yakin menawan seluruh dunia. Pengilang mendakwa bahawa wangian serba boleh ini sempurna untuk kedua-dua wanita dan lelaki. Harga seperti wangian wangi yang dibuat hari ini adalah $ 2,000. Mereka menghasilkan minyak wangi ini dalam kuantiti yang kecil, yang menambah keunikan mereka. Aroma yang indah terdiri daripada nota bunga halus dan rempah-rempah yang indah. Dan kemuncak minyak wangi adalah reka bentuk botol menggunakan kristal Baccarat.

"Ralph Lauren Notorious"

Minyak wangi yang dicipta oleh pereka fesyen Amerika Ralph Lauren dengan petunjuk bergamot, currant hitam, peony putih, iris dan karnasi yang indah yang menakluk seluruh dunia. Jika anda ingin mempunyai sebotol minyak wangi "Notorious", anda perlu membayar $ 3,500. Tetapi ramai wanita percaya bahawa wangian ini bernilai. Pencipta wangian yang menarik ini mendakwa bahawa ini adalah minyak wangi untuk wanita 25+.

"Chanel №5 Grand Extrait"

Minyak wangi dari garis popular minyak wangi "Chanel" mendapat populariti di kalangan populasi wanita di planet ini. Kos sebotol minyak wangi yang indah ini mencapai $ 4,200. Keistimewaan dan daya tarikan minyak wangi ini adalah botol ringkas, diperbuat daripada kaca mudah dan pembungkusan buatan tangan yang cantik. Perfume "Grand Extrait" dari House Chanel yang terkenal boleh didapati dalam kuantiti terhad, yang meningkatkan nilai mereka.Lagipun, mana-mana wanita mahu menjadi unik dan asli, jadi haruman hari ini sangat diperlukan.

"Guerlain Idylle Baccarat - Lux Edition"

Minyak wangi yang indah di dalam botol asal dalam bentuk air mata dari syarikat Ora Ito berisi sejambak wangi mahal dengan nota memabukkan mawar, teratai dan peonies. Kos minyak wangi yang indah ini lebih daripada 30,000 euro. Firma terkenal "Baccarat" mengambil bahagian dalam mencipta aroma yang indah dan menawan. Anda boleh membeli wangian ini secara eksklusif di Itali.

Kesimpulannya, saya ingin ambil perhatian bahawa nama-nama parfum di atas dianggap sebagai wangian yang paling mahal di dunia dalam gabungan kandungan dan minyak wangi mereka. Di dunia terdapat parfum bernilai lebih dari 1 juta dolar AS, tetapi harganya mahal harganya bergantung pada keputusan desain botol itu. Spirits, yang mana pembungkusan dibuat daripada emas dan berlian, selain buatan tangan, sangat mahal dan kebanyakannya merupakan pilihan pameran. Oleh itu, hari ini kami memberitahu anda tentang minyak wangi mahal yang tidak setiap wanita mampu, tetapi masih mempunyai pengguna sendiri.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini