Anda boleh menghiasi dalam pelbagai gaya bukan sahaja tempat tinggal - ruang tamu, bilik tidur, dapur. Cantik dan asalnya akan kelihatan seperti bilik mandi, dilengkapi dengan bahan semulajadi dan tekstil desa. Mengamati nuansa penting, anda dapat menguruskan bilik dengan gaya romantis dengan nama Perancis Provence.

Perabot asal untuk bilik mandi dengan gaya Provence

Perabot harus mudah dan semulajadi. Oak, chestnut dan walnut lebih disukai daripada spesies pokok. Kaca, plastik, serat boleh merosakkan kesannya, serta kehadiran bahagian krom yang ketat. Sekiranya perlu, anda boleh membuat umur atau cat secara manual, kes pensil, meja di tepi katil. Mengendalikan perabot dalam gaya Provence adalah sebagai elemen palsu yang asal - untuk estetika penampilan dan hiasan tambahan.

Produk vintaj dilengkapi dengan tepi timbul, kaki melengkung, jaring atau bingkai salib.Membekalkan bilik mandi gaya Provence, anda perlu memilih beberapa perabot tertentu. Mereka sepatutnya berbeza:
• Kesederhanaan.
• Fungsi.
• Praktikal.
• Sememangnya.
• Keaslian.

Sekiranya terdapat relung khas di dalam bilik, mereka boleh yakin menjadi rak yang luas dan rak yang mudah. Rak palsu, kerusi rotan atau logam, rak dan cangkuk gantung akan sesuai. Adalah penting untuk menjimatkan ruang, terima kasih kepada paip padat dan sistem penyimpanan lapang.

Reka bentuk bilik mandi bersurat dalam gaya Provence

Ciri tersendiri arah gaya adalah sifat semula jadi, kesederhanaan, sifat semula jadi. Apabila membuat bilik mandi, anda mesti mematuhi:
- warna pastel;
- tekstur semulajadi;
- pencahayaan semula jadi;
- perabot klasik;
- permukaan berumur.

Semasa pengaturan bilik bermakna penggunaan tekstil semulajadi. Warna-warna dikuasai oleh pistachio, pasir, krim, biru. Kehadiran corak semula jadi, motif floristik dan semulajadi dianggap perlu. Aksesori bilik mandi sepatutnya tidak mengganggu, mudah. Dinding boleh dihias dengan mahir dengan panel asal dan poster. Terdapat beberapa cermin - dalam bingkai kayu, palsu atau plaster. Keranjang cucian harus rotan, dan tirai, jika terdapat tingkap, adalah chintz atau renda. Jika boleh, berikan keutamaan kepada bukaan tingkap yang luas dan tingkap panorama.
Untuk mengekalkan suasana romantis, lantai bilik mandi dihiasi menggunakan papan laminat. Pilihan lain - jubin seramik, meniru stonework. Adalah perlu bahawa skema warna siling dan dinding menjadi lebih ringan daripada penutup lantai.

Bagaimana untuk memilih jubin untuk bilik mandi dengan gaya Provence

Untuk melakukan kerja-kerja penamat di bilik mandi dengan gaya Provence, adalah adat untuk menggunakan batu bata, kayu, jubin. Bahan dipilih bergantung kepada pelbagai syarat dan ciri aplikasi. Banyak pemilik harta kediaman memilih jubin yang dicirikan oleh prestasi tinggi dan kualiti estetik.

Apabila memilih produk tertentu untuk menamatkan bilik mandi, anda mesti memilih palet warna dengan betul. Pereka moden menasihati pelbagai warna:
• biru langit;
• kuning air;
• lavender;
• merah jambu lembut;
• mutiara putih;
• pasir;
• zaitun.

Warna-warna yang menjerit dan unsur-unsur tidak bermoral tidak seharusnya. Kehadiran corak dan perhiasan asal akan sesuai. Dalam kes ini, anda boleh memilih jubin dengan komposisi pastoral atau cetakan bunga. Selalunya, jalur atau sel digunakan sebagai imej. Mana-mana gambar tidak boleh terlalu terang, memberi tumpuan kepada perhatian anda sendiri - jubin hanya tambahan organik kepada pedalaman keseluruhan.

Permukaan bahan untuk reka bentuk reka bentuk yang bergaya juga boleh berbeza. Untuk susunan bilik mandi dengan gaya Provence, ia adalah adat untuk menggunakan ubin seramik dengan tekstur matte, semi-matte dan berkilat.

Sediakan siling dengan betul

Untuk ketepatan hiasan dalaman mesti memenuhi perabot, bahan penamat, kehadiran aksesori tertentu. Siling Provence untuk bilik mandi perlu dicat atau dikapur. Permukaannya tersumbat, tidak rata. Sekiranya tidak terdapat pencahayaan semula jadi, dan tidak terdapat tingkap di dalam bilik, siling diperbuat daripada eternit tahan eternit. Mengizinkan model satu atau dua peringkat dengan lampu terbina dalam.

Apabila memilih siling regangan, kanvas itu perlu membosankan, membosankan, tanpa menjerit warna dan mana-mana imej. Panel palsu yang dipasang akan menambah kecanggihan dan menambah sentuhan semulajadi ke bilik mandi. Ia akan bermanfaat untuk melihat balok hiasan, yang diperbuat daripada kayu atau dalam bentuk tiruan mahir dari pokok. Untuk elemen ini pilih warna warna dari coklat muda hingga hitam dan hijau.

Bernilai warna

Apabila mengatur dalaman Provencal, anda perlu memberi perhatian khusus kepada warna. Reka bentuk yang sesuai dalam gaya hidup ini menyiratkan kehadiran kewujudan permukaan tua dan terbakar. Kesan yang sama dicapai secara buatan.

Kelimpahan warna-warna terang dan warna-warni akan menjadi tidak sesuai dalam kes ini. Warna, serta bahan, harus semula jadi, semulajadi. Yang paling popular adalah warna biasa dan tidak mengganggu. Antaranya memancarkan kehijauan, zaitun, mustard, lavender, nada safron. Asas sering diambil susu, krim, variasi warna pastel.

Sebaliknya jauh di bahagian dalam bilik mandi tidak boleh. Hanya kekotak kecil warna terang yang mungkin. Lantai dan siling di dalam bilik boleh putih atau secepat mungkin, dan perabot dan paip yang dipasang di bilik mandi akan melengkapkan kawasan pedalaman dengan warna yang lebih bersemangat.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini