Komedi yang baik boleh membetulkan suasana yang paling teruk. Jenaka lucu dan pengembaraan lucu bersempena dengan permainan pelakon yang baik akan menjadi hujung yang sempurna untuk hari yang sukar. Komedi terbaru dalam tahun semasa akan melawan kebosanan dan kesedihan.

Industri filem tahun ini telah menunjukkan prestasi cemerlang dan beberapa pelawak komedi telah muncul di skrin. Yang terbaik dari mereka telah mendapat pengiktirafan dan secara aktif dibincangkan di Internet. Dalam senarai komedi yang paling popular pada tahun 2018:

 • Deadpool 2;
 • Permainan malam;
 • Gred 3;
 • The Adventures of Paddington 2;
 • 8 rakan-rakan Lautan;
 • Seks tidak boleh !!!
 • Agent Johnny English 3.0;
 • Siapa dude ayah kita?
 • Wanita cantik di kepalanya;
 • Perniagaan berbahaya;
 • Terlampau;
 • Bersenang-senang dengan keengganan;
 • Teksi 5;
 • Anda memandu!
 • Melarikan diri dari Rio;
 • The Adventures of Peter Rabbit;
 • Bekas teman wanita saya;
 • Cuti panas;
 • Pengintip yang melemparkan saya;
 • Anjing di bawah penutup;
 • Smoothie;
 • Anjing panas;
 • Titik pemisahan;
 • Semuanya baru bermula;
 • Tergesa-gesa perayaan;
 • Cuba podkati.

Terdapat filem lucu dalam senarai ini yang anda boleh menonton sekali dan lupa.Tetapi ada orang yang boleh menjadi hits. Jenaka mereka akan dipetik, dan situasi akan diingati dan dikaitkan dengan peristiwa-peristiwa dari kehidupan mereka sendiri.

Top 10 komedi lucu

Berikut adalah 10 filem TOP yang menurut peminat filem layak mendapat perhatian khusus.

 1. "The Adventures of Paddington 2" ("Paddington 2")

Filem ini merujuk kepada komedi ringan yang membuat anda tersenyum. Filem ini difilmkan bersama oleh England, Perancis dan Amerika Syarikat. Pengarahnya ialah Paul King. Dibintangi Hugh Grant, Sally Hawkins, Ben Wishaw, Brendan Gleason, Hugh Bonneville.

Gambar itu diterbitkan di bawah slogan: "Bawa yang dibesarkan dengan baik yang menakluki seluruh dunia!" Sudah biasa dan dikasihi oleh penonton, Paddington, seorang anak beruang, menemui sebuah buku yang menarik di kedai antik, yang unik. Wira itu memutuskan untuk mendapatkan semua edisi yang berwarna-warni ini, tetapi semasa dia mengumpul wang, buku itu dicuri. Paddington memutuskan untuk membantah pencuri dan mencari buku yang dikehendaki.

2. "Masalah Percutian" ("Le sens de la fete")

Untuk komedi yang berkilauan ini, penulis menghabiskan 14.85 juta euro. Filem itu ditembak oleh pengarah Olivier Nakas dan Erik Toledano bersama Belgium, Kanada dan Perancis. Dibintangi Jean-Pierre Bacry, Jean-Paul Ruve, Vincent Maken, Gilles Lellouche, Hey Aydar.

Plot terletak pada kenyataan bahawa pasangan muda bermimpi perkahwinan di istana lama abad ke-17. Untuk melaksanakan rancangan itu, golongan muda mengupah sekumpulan profesional yang mengkhususkan diri dalam menganjurkan perayaan. Tanggungjawab mereka termasuk perayaan perancangan, penggambaran video, hiburan tetamu dan sebagainya. Tetapi banyak kejutan agak menyulitkan tugas untuk pencinta dan penganjur acara tersebut.

3. "Permainan malam" ("Malam Permainan")

Filem ini secara serentak dikaitkan dengan komedi dan thrillers. Anggaran filem itu ialah 37000000 dolar AS. Negara pengeluarnya adalah Amerika, dan para pengarahnya adalah John Francis Daly dan Jonathan M. Goldstein. Jason Bateman, Rachel McAdams, Sharon Horgan, Kyle Chandler, Billy Magnussen membintangi. Filem ini dikeluarkan di bawah slogan "Ini bukan permainan."

Dalam cerita, sekumpulan kawan-kawan di malam hari mengadakan pencarian yang menghiburkan untuk hiburan mereka sendiri. Tema adalah yang paling pelbagai. Dalam usaha terakhir, salah seorang peserta sepatutnya diculik, tetapi sesuatu dalam organisasi acara itu tidak mengikut pelan. Akibatnya, pemain tidak dapat lagi memisahkan realiti dari permainan.

4. «Smoothie"Le retour du heros"

Perancis, bersama-sama dengan Belgium menembak komedi yang sangat baik. Pengarahnya ialah Laurent Tirar, dan senarai pelakon menghiasi bintang-bintang seperti Jean Dujardin, Melanie Laurent, Christophe Montenez, Noemie Merlan, Evelyn Bueil. Intrigue filem dengan slogan "Hero. Impostor Pengembara. Plot itu menceritakan tentang Kapten Neville yang tampan dan pedih hati. Dia suka menonjolkan kegilaannya yang mengasyikkan dan menghancurkan hati dengan peminat wanita yang cantik.

5. "Apabila Kami Bertemu" ("Ketika Kami Bertemu Pertama")

Anggaran komedi ialah $ 10,000,000 dan ditembak di Amerika Syarikat oleh pengarah Erie Sandel. Peranan utama pergi kepada pelakon seperti Adam Devine, Alexandra Daddario, Andrew Bachelor, Shelley Hennig, Robbie Amell. Filem itu dilancarkan di bawah slogan "Apa yang dia perlukan adalah peluang kedua untuk menjadi lelaki pertamanya."

Plot berkisar sekeliling seorang lelaki muda, Nuh, yang menghabiskan malam yang indah dengan separuh kedua. Tetapi dia berfikir secara berbeza dan memutuskan untuk tinggal bersama wira kawan-kawan. Tiga tahun kemudian, Nuh, yang sebelum ini meletak jawatan, berakhir di perkahwinan gadis itu. Di sini dia menyedari bahawa perasaannya tidak meninggal dunia dan dia tidak dapat memberikan kekasihnya kepada yang lain. Pada masa ini nasib membuat giliran yang hebat dan melemparkan Nuh ke masa lalu. Dia mendapat peluang kedua untuk menakluk hati kekasihnya.

6. "Perniagaan Berbahaya" ("Gringo")

Filem ini jatuh dalam beberapa kategori genre sekaligus: thriller, komedi, jenayah. Pengarah Nash Edgerton membuat filem dengan wang pengeluar Australia dan Amerika. Dalam peranan utama, Joel Edgerton, Charlize Theron, Tandy Newton, David Oyelowo, Bashir Salahuddin.

Kisah ini menceritakan bagaimana pekerja kecil salah satu syarikat mempelajari rumus rahsia yang pakar dari seluruh impian dunia. Wira mencari cara untuk mendapat manfaat daripada keadaan ini dan dramatizes penculikannya sendiri, menuntut wang tebusan untuk dirinya sendiri. Tetapi rancangan wira tidak dipikirkan, kerana untuk pengurusan syarikat itu berhadapan dengan berambut pirang yang luar biasa, kematian tahanan palsu jauh lebih menguntungkan daripada keselamatannya.

7. "Siapakah ayah kita, dude?" ("Angka Bapa")

Pengarah Amerika Lawrence Sher telah terlibat pelakon seperti Ed Helms, Owen Wilson, Kat Williams, Glenn Close, Christopher Walken dalam filemnya. Slogan yang suka bermain "Siapa yang terakhir, itu ayah" memberikan tipu muslihat plot. Dalam cerita, adik beradik mencari ayah mereka. Pemikiran ini datang ke fikiran mereka setelah mereka mengetahui bahawa bapa, yang sebelumnya dianggap mati, sebenarnya hidup. Masalahnya ialah bahawa ibu-bapa ibu tidak tahu siapa bapa mereka.

8. «Melarikan diri daripada Rio"(" Pergi ke Brazil ")

Komedi pengembaraan ini berasal dari Perancis. Filem ini diarahkan oleh Patrick Millet. Dalam senarai pelakon utama ialah Vanessa Guid, Alison Wheeler, Filipina Steendel, Margot Bansillon, Patrick Mille. Penonton tertarik dengan slogan filem "To Unburden and Survive!".

Cerita ini dijalankan di sekitar pengembaraan tiga gadis yang tidak dikenali yang pergi ke perkahwinan salah seorang kawannya. Intrik adalah wanita pergi ke Rio de Janeiro - sebuah bandar panas dengan peraturannya sendiri.

9. Deadpool 2 (Deadpool 2)

Filem "Deadpool" dan "Deadpool 2" boleh dikategorikan sebagai filem tindakan, fantasi dan komedi. Pengarah Amerika David Litch telah menembak pelakonnya seperti Morena Baccarin, Josh Brolin, TJ Miller, Ryan Reynolds, Zazi Beatz.

Sekuel ini untuk komedi gelap menceritakan tentang Marvel superhero Deadpool yang sudah tidak dapat dibela dan bercakap Deadpool. Pada mulanya, wira itu adalah pembunuh dengan jiwa yang tidak sihat. Setelah menjadi mutan, dia mula melakukan kejutan yang tidak berperikemanusiaan.

10. "Teksi 5" ("Teksi 5")

Kesinambungan filem yang diiktiraf sebelum ini menarik penonton dengan kuasa tajuk. Komedi Perancis ini telah mengesahkan empat kali tajuk salah satu filem paling lucu yang penonton menonton berpuluh-puluh kali. Ini adalah penciptaan kelima oleh pengeluar Luc Besson dari siri Teksi, yang ditembak oleh pengarah Frank Gustambid. Pada masa ini, pelakon itu telah berubah hampir sepenuhnya: Salvatore Esposito, Frank Gustambid, Sabrina Ouazani, Bernard Farsi.

Daripada wajah-wajah yang biasa di latar depan ialah bekas pesuruhjaya, yang telah mengubah kedudukannya menjadi fungsi Datuk Bandar. Watak utama baru, seorang anggota polis yang dipindahkan ke polis Marseille, harus menutupi geng Itali. Di dalam ini dia perlu menolong anak saudaranya Daniel, yang dikenali sebagai pemandu teksi Peugeot yang legenda.

Semua filem ini boleh membuat anda tersenyum, dan sesetengah mungkin kelihatan sangat lucu. Setiap daripada mereka layak mendapat sekurang-kurangnya satu tontonan. Anda boleh menjamin satu perkara: peminat filem akan mendapati dalam senarai ini sekurang-kurangnya satu filem yang mereka mahu menonton lagi dan lagi.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini