Melodramas direka untuk menyebabkan penonton banyak perasaan dan menjejaskan emosi yang mendalam. Watak-watak di skrin sedang menyentuh, sedih, saat-saat lucu yang menunjukkan dunia dalaman mereka dan mendedahkan ciri-ciri peribadi. Selalunya, filem sedemikian berakhir dengan baik, yang pasti menjadi kelebihan filem-filem ini berbanding orang lain, kerana mood yang baik adalah apa yang semua orang mengharapkan dari menonton karya wayang.

"Lima puluh warna lebih gelap"

Filem ini merupakan sekuel kepada penyesuaian filem sensasi buku "The Fifty Shades of Grey" oleh E. L. James. Dalam cerita itu, selepas berehat dengan Christian Grey, watak utama, Anastacia, cuba memperbaiki hidupnya. Dia tinggal di Seattle dan bekerja di sebuah rumah penerbitan tempatan. Kristian menyesal tentang perpisahan dan meminta pahlawan untuk memberi peluang kepadanya. Tetapi wanita yang berfikiran agresif yang sebelum ini mempunyai hubungan dengan Kristian mengganggu hubungan baru.

Filem ini, sebaliknya, direka untuk wanita, kerana ia merangkumi impian feminin seorang putera.Lelaki yang kaya dan kacak bermimpi seorang wanita, membanjirinya dengan hadiah dan mahu bersama dengannya selama-lamanya. Malangnya, selain beberapa adegan erotik dan impian wanita, tidak ada yang menghiburkan dalam filem itu. Jika filem pertama masih perlu perhatian, maka tidak ada yang memuji kedua. Walau bagaimanapun, pencinta adegan tersebut memberi perhatian untuk melihat "Lima puluh warna lebih gelap."

"Seluruh dunia ini"

Kisah ini menceritakan tentang cinta remaja pertama seorang gadis berusia lapan belas tahun bernama Maddie. Kehidupannya sejak lahir sukar - gadis itu sakit. Kekebalannya yang terlalu lemah menyebabkannya tidak meninggalkan rumah steril dan bersentuhan dengan dunia luar. Dia belajar dari jauh, dan semua komunikasinya dikurangkan ke dalam kencan melalui Internet. Tetapi hidupnya berubah apabila keluarga yang sama dengan Maddy bergerak ke rumah seterusnya. Orang-orang muda saling mengenali antara satu sama lain dan perasaan melayang di dalamnya.

Plot filem itu mudah: terpesona oleh seorang lelaki yang baik, gadis itu tidak takut untuk membahayakan nyawanya selama beberapa hari penuh. Filem ini dibuat oleh pengarah bercita-cita Stella Magi dan bertujuan untuk wanita romantis. Pelakon muda mencukupi dengan tugas ini, mereka kelihatan seperti remaja biasa yang boleh hidup di rumah sebelah. Sekiranya anda tidak merenung secara mendalam dalam peralihan perasaan remaja dan kecenderungan risiko, filem itu mungkin nampak agak bagus dan menyeronokkan untuk ditonton.

 

"Tango Sejuk"

Pada tahun 1941, sedikit Max kekal sebagai anak yatim. Antanas Nazi menetap di apartmennya, yang, dengan semua kebenciannya kepada orang Yahudi, membenarkan budak itu tinggal di apartmennya. Setelah matang, budak itu jatuh cinta kepada anak perempuan Antanas Laima, tetapi dia harus berpisah dengan gadis itu, kerana ia dikirim ke Rusia ke rumah anak yatim. Berkembang, Max kembali ke Lithuania dan bekerja sebagai pemuzik di sebuah restoran. Setelah bertemu dengan Lyme lagi, dia menyedari perasaannya tidak disejukkan. Gadis ini membenci orang Rusia dan Yahudi, tetapi di dalamnya ada perjuangan antara kepercayaan yang ditanamkan dari zaman kanak-kanak dan lampiran kepada Max.

Plot menyampaikan semua ketidakadilan sistem dan sistem yang terlibat dalam hubungan orang. Memang, di bawah keadaan luar yang lain, orang muda dapat menjadi keluarga yang kuat. Filem ini memerlukan keprihatinan, kerana setiap wataknya agak rumit dan tidak jelas. Tinjauannya akan rumit oleh fakta bahawa pita panjang dipasang dari "sisa" siri ini, yang akan dibebaskan kemudian. Sepanjang filem itu, plot itu telah koyak dan beberapa saat perlu difikirkan secara bebas.

"Arrhythmia"

Antara yang paling banyak bercakap mengenai melodramas Rusia pada tahun 2017, anda boleh memanggil "Arrhythmia" dengan selamat. Ini adalah kisah tentang doktor ambulan yang berbakat, yang kejayaannya hanya tinggal di tempat kerja. Di rumah, wira menjadi suami minum lemas, isterinya menderita dari keadaan semasa. Apabila pasangan memutuskan untuk bercerai, Oleg (watak utama) tidak menyedari bahawa ini adalah rehat terakhir. Selain itu, perubahan akan datang dan di tempat kerja - orang baru datang ke jawatan kepala, yang secara radikal mengubah pendekatan untuk bekerja.

Mengikut pengkritik, gambar itu adalah pengarah pencapaian sebenar. Dia dengan pasti menggambarkan kehidupan di Rusia secara terperinci, tanpa tergelincir ke dalam barang-barang hitam biasa. Di Oleg, banyak wakil profesion mengiktiraf diri mereka. Setiap aksara adalah pelbagai. Tontonan yang memikirkan filem ini akan membolehkan anda memahami banyak perkara tentang pengarang yang diletakkan dalam intipati setiap watak.

"Kekasih dua muka"

Seorang wanita muda berpaling kepada psychotherapist Paul untuk membantu masalahnya. Doktor membantunya, tetapi tidak lama lagi percintaan antara mereka. Pasangan itu mula hidup bersama. Tidak lama kemudian gadis itu secara tidak sengaja mendapati bahawa kekasihnya mempunyai saudara kembar dan dia juga ahli psikoterapi. Daripada rasa ingin tahu, gadis itu datang ke majlisnya dan mendapati bahawa Louis adalah bertentangan dengan adiknya. Tiba-tiba, Chloe menyedari bahawa kualiti Louis menariknya lebih daripada keperibadian Paulus, dengan siapa dia terus hidup.

Idea pengarang harus ingin tahu, tetapi permainan yang dingin dan terpisah dari watak utama tidak membolehkan penonton merasakan simpati untuknya, seperti plot yang diperlukan. Penonton hanya berusaha keras untuk menjawab soalan yang ditimbulkan untuk dirinya sendiri. Pada masa yang sama, dia sama sekali tidak berniat mengalami kengerian apa yang berlaku pada masa yang sama sebagai heroin, tetapi hanya menunggu untuk menerima petunjuk.

"Kecantikan dan Binatang"

Plot filem itu tidak berbeza dengan versi animasi. Penyihir menghukum putera angkuh, menjadikannya monster. Tetapi ia meninggalkan peluang untuk membetulkan keadaan itu, setelah mengalami perasaan cinta sejati sehingga petal terakhir jatuh dari sihir yang meningkat. Nasib membentangkan putera dengan peluang seperti itu: apabila seorang pencari setengah gila mengembara ke dalam istana, yang putera terpesong itu memutuskan untuk dipenjarakan di penjara bawah tanahnya. Anak perempuan yang bergegas membantu ayahnya, dengan sukarela menggantikan ayahnya di tempat tahanan. Sekarang tugas para pelayan Rakasa, yang menderita pesona tukang sihir itu tidak kurang dari watak utama, adalah untuk mendorong golongan muda ke dalam tangan satu sama lain.

Pengkritik telah mengutuk penghias. Kunci terlalu banyak dengan penyepit dan butiran besar-besaran. Di samping itu, perkakas rumah yang meriah tidak menyebabkan kasih sayang dan simpati, sebagai rakan kartunnya. Subjek kekal kebanyakannya tidak bernyawa, mereka hanya menyuarakan suara. Dan kelemahan utama permainan panggung adalah rakasa komputer, yang ternyata ditonjolkan pada bingkai filem. Di mana sahaja Belle dan Binatang bersama-sama, jelas bahawa watak-watak itu adalah dari realiti yang berbeza. Oleh itu, permainan bersama pelakon tidak dapat dipertikaikan.

"Gunung antara kami"

Secara kebetulan, ahli bedah Ben dan wartawan Alex terikat oleh gangguan yang biasa - penerbangan mereka dibatalkan. Para pahlawan memutuskan untuk mengambil penerbangan swasta, tetapi di langit seorang pilot tua meninggal dunia akibat stroke dan pesawat jatuh di pergunungan. Secara ajaib, penumpang yang masih hidup memahami bahawa tiada siapa yang akan mencari mereka. Mereka hanya boleh membuka jalan ke rumah.

Sekiranya kita bercakap mengenai aspek melodramatik, filem ini selaras sepenuhnya dengan genre, walaupun tidak begitu terang. Jika kita menganggap filem itu sebagai pengembaraan, yang juga dinyatakan oleh para penulis, maka wira-wira itu tidak dapat dibayangkan untuk berada dalam keseimbangan kematian. Jika anda tidak mengira kejatuhan itu sendiri, maka dalam plot hanya sekali setiap pahlawan berada dalam bahaya bahaya seketika. Selebihnya, pasangan itu sama ada bercakap dengan api, atau melalui hutan yang diliputi salji dengan sangat berpakaian hangat. Ketiadaan konflik menghilangkan drama situasi. Oleh itu, filem dengan tanggungjawab penuh boleh dipanggil membosankan.

"Ruang antara kami"

Kisah ini menceritakan tentang seorang lelaki yang membesar di sebuah stesen di Marikh. Alasannya adalah perbuatan ibunya yang tidak dikenali, yang terbang di sini mengandung 16 tahun lalu dan meninggal dunia semasa melahirkan anak. Orang dewasa "Martian" ingin mendapatkan alasan untuk mencari seorang bapa dan seorang gadis dengan siapa dia telah lama sepadan. Tetapi tubuhnya tidak digunakan untuk graviti bumi. Lelaki itu hanya mempunyai beberapa hari untuk menyelesaikan semua masalah duniawi.

Filem ini menerima aliran kritikan. Pakar merasakan bahawa gambar itu tidak mempunyai keaslian dan kesahihan saintifik, walaupun dalam butir-butir kecil. Kami dengan selamat boleh mengatakan bahawa plot itu disedut dari jari, yang menolak semua percubaan pelakon dan peserta lain dalam proses menembak untuk membuat sesuatu yang layak daripada filem itu. Filem ini mungkin dinikmati, mungkin, hanya oleh peminat pelakon muda, kerana jalan cerita itu tidak dapat memerah air mata tunggal dari mata orang lain.

"Matilda"

Pada tahun 1890, Cesarevitch Nicholas II mahu berkahwin dengan Princess Alice of Hesse-Darmstadt. Tetapi tanpa disangka, dia jatuh cinta dengan penari balet Mariinsky Theatre, Matilda Kshesinskaia. Gadis itu juga berminat dengan peminat yang sangat dihormati dan mereka memulakan percintaan Idyll memusnahkan hari ketika Nicholas menghadapi pilihan: Matilda atau Alice.

Pengkritik yakin bahawa filem itu tidak ada hubungannya dengan realiti sejarah. Penulis tidak peduli menggunakan kenangan sebenar Matilda dalam skrip.Akibatnya, gambar itu tidak ada kaitan dengan sejarah, juga untuk menari, atau kepada keluarga diraja. Dialog aksara penuh dengan kenyataan yang koyak dengan makna yang samar-samar. Gambar itu hanya boleh dilihat oleh orang-orang yang tidak suka dengan drama dan jauh dari sejarah, dan juga sangat ingin tahu, yang ingin melihat sendiri sifat khayalan ide itu sendiri.

"Malang"

Wanita sedang menjalani kehidupannya dengan masalah kecil dan besar. Dalam satu hari yang paling sukar, dia ditolak dari sekolah sebagai guru. Di rumah, heroin juga disita dengan masalah - jiran-jiran ingin membeli bilik daripadanya dengan murah dan untuk ini mereka mengaturkan segala jenis komplotnya. Salah seorang kawannya bertanya untuk menukarnya di tempat kerja. Dia seorang penterjemah dan telah kehilangan suaranya, yang akan menghalangnya daripada mengadakan mesyuarat. Heroin bersetuju dan, oleh kerana itu, bertemu seorang ahli perniagaan Rom yang menarik. Dari sini boleh memulakan bab baru yang berjaya dalam kehidupan bekas guru.

Filem ini mudah dalam plot dan menembak. Walau bagaimanapun, dia membawa kehangatan dan keselesaan kepada jiwa. Pelakon keturunan Anna Taratorkina menyampaikan segala perasaan dan emosi heroin yang membolehkan penonton dapat menguasai semua pengalaman "Malang."

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini