Tattooing adalah cara ekspresi diri, percubaan untuk menjadikan diri anda lebih asli dan menarik. Kebanyakan orang mengehadkan diri mereka kepada satu set klasik tatu haiwan, menggunakan pada badan mereka imej harimau, serigala atau beruang. Tetapi tatu rubah akan menjadi pilihan yang lebih asli dan menarik. Kini imej ini jarang berlaku, tetapi kanak-kanak perempuan semakin menggunakan haiwan ini yang menarik dan licik untuk menghiasi badan mereka.

Nilai tatu Fox

Mungkin, simbolisme haiwan yang menarik dan menarik dalam mitologi Rusia ini diketahui oleh semua orang. Fox - binatang pemangsa, ciri khasnya yang licik dan menipu. Dia dapat mengelilingi jari siapa saja yang akan menanganinya. Selain itu, negara-negara yang berbeza mengaitkan binatang ini dengan neraka dan penguasanya - Pangeran Kegelapan.

Ramai yang percaya bahawa kisah dan kepercayaan Rusia tentang rubah licik mengambil asal-usul mereka dari legenda Scandinavia.Maksud asas tatu rubah untuk perempuan adalah simbol penipuan, penolakan dan penggoda. Seorang gadis yang mempunyai imej yang sama di tubuhnya adalah buah yang dilarang di Taman Eden, memberi amaran kepada mereka di sekelilingnya bahawa dia harus berhati-hati. Pembawa tatu menunjukkan bahawa dia bukan sahaja licik dan berbahaya, tetapi juga sangat pintar, jika perlu, dia boleh meninggalkan orang yang telah menghubunginya dengan tidak cara.

Di banyak negara, nilai simbol ini berubah, misalnya, orang Cina sejak zaman purba percaya bahawa musang itu merupakan simbol kejayaan, nasib baik dan panjang umur. Kuasa mistik dikaitkan dengan imej ini, keupayaan rubah untuk dijelmakan semula kepada seseorang. Jepun juga percaya bahawa binatang ini boleh dijelmakan semula, dan simbol rubah itu sendiri menunjukkan kekayaan, dapat menarik keuntungan dan meningkatkan kemahiran perniagaan pemiliknya.

Di Mesir purba, rubah itu dianggap sebagai tanda kejam dan leviti, ia sering dibandingkan dengan seks yang lebih adil, yang memerintah lelaki dengan daya tarikan dan seksualiti mereka. The Celts menganggap rubah sebagai simbol kejayaan dan kemenangan, mereka percaya bahawa ia akan menjadikan mereka tidak dapat dikalahkan, licik, licik dan meningkatkan intuisi mereka. Juga, rubah boleh melindungi dari kebakaran, penjenayah dan masalah lain, mengikut kepercayaan masa itu.

Suku India menyamakan rubah kepada haiwan suci, dihormati dan dihormati, terutama pahlawan, pemburu dan dukun. Alasan untuk ini - binatang itu mempunyai semua kualiti yang diperlukan untuk kejayaan masing-masing. Itulah sebabnya ramai orang India memohon kepada imej badan rubah dengan rahang tersenyum.

Juga, ramai yang percaya bahawa imej rubah pada tubuh akan melindungi daripada luka bakar. Dalam hal ini, tatu rubah sangat popular di kalangan tukang besi. Penduduk negara-negara Scandinavia menganggap rubah sebagai simbol kelahiran semula, permulaan kehidupan baru, bagi mereka haiwan ini adalah pelindung bayi dan wanita hamil. Terdapat kepercayaan bahawa fox mencuri api dan membawanya ke Bumi, jadi tatu dengan gambar binatang ini digunakan oleh ahli sihir dan penyembuh, cuba mendapatkan kekuatan seekor binatang merah.

Fox Tatu untuk perempuan dan lelaki

Seketika adalah perlu diperhatikan bahawa lelaki tidak mengalu-alukan tatu seperti itu pada badan mereka dan praktikalnya tidak menggunakannya, kerana rubah itu adalah simbol perempuan dan pada badan gadis itu lebih umum. Dengan bantuan imej ini, gadis-gadis cuba menunjukkan kepada semua orang kerahsiaan dan misteri, ketangkasan, akal licik dan licik. Secara umum, ia agak wajar dan sesuai dengan realiti. Rubah itu tidak terlalu agresif, tetapi masih haiwan pemangsa yang dapat bertarung sampai mati. Kanak-kanak perempuan sering menggunakan imej sedemikian, mengesahkan kecintaan mereka kepada kanak-kanak, kerana rubahnya mati, melindungi anak-anaknya dari bahaya atau kematian.

Monopoli rubah pada tubuh perempuan melambangkan kecerdasan dan penipuan gadis itu, dan boleh menjadi abstrak dan amaran. Juga, imej sedemikian boleh digunakan sebagai tindak balas pertahanan, sementara baki kelihatan kepada orang yang lewat, yang dapat menakutkannya dari pemilik tatu. Kebanyakan kanak-kanak perempuan dengan petunjuk tattoo ini pada keaslian mereka, keupayaan mereka untuk mengelilingi pesalah mereka di sekitar jari mereka, memberinya kejutan yang tidak menyenangkan.

Sebelum ini, tatu ini digunakan oleh orang dewasa dan wanita berpengalaman, yang melambangkan rubah kesukaran yang mereka alami dengan kepalanya tinggi. Sekarang imej rubah adalah lebih biasa pada tubuh gadis-gadis muda, kerana ia hanya cantik kepada mereka. Gadis-gadis yang lebih muda, naif dan suka bermain menggunakan tatu dengan imej bukan orang dewasa, tetapi dari rubah kecil, menunjukkan bahawa pemilik tatu hanya dibentuk sebagai seorang wanita.

Bagi rubah pada tubuh lelaki, ia mempunyai makna yang sama sekali berbeza, melambangkan kejayaan dan kejayaan urusan kewangan. Satu lagi makna tatu untuk seks yang lebih kuat adalah kebebasan, kerana rubah akan menggigit kukunya lebih baik daripada yang akan ditangkap dalam perangkap.

Reka Bentuk Tatu Fox

Sekiranya anda pergi ke salon untuk memilih lakaran, tuan boleh menawarkan berpuluh-puluh, atau beratus-ratus lakaran yang cantik dan asli.Apabila memilih imej yang optimum, anda mesti mengambil kira jenis haiwan (ia digambarkan sepenuhnya atau hanya mukanya). Apabila memilih gambar, anda perlu memberi perhatian kepada butiran, kehadiran elemen tambahan dan skema warna yang akan digunakan.

Bergantung pada kawasan yang menonjol, maksud perubahan tatu, contohnya, dengan menggambarkan kepala, aspek utama diletakkan pada keingintahuan pemilik, jika ekor adalah ketangkasan fox. Ungkapan moncong itu juga akan membenarkan emosi, jika rubahnya telah terbelah, maka ia akan menjadi simbol penipuan dan licik, dan jika ia tersenyum, maka itu adalah pencerobohan, kesediaan untuk pertarungan.

Juga di Internet anda boleh menemui banyak sketsa di mana binatang itu membongkok dan menunjukkan kelenturannya. Simbol ini akan menjadi penyelesaian yang sempurna untuk seorang gadis yang ingin menunjukkan seksualiti mereka. A rubah meringkuk - seorang wanita memerlukan kehangatan dan kasih sayang, menunjukkan kelemahan dan kelemahan.

Haiwan ini boleh digambarkan bukan sahaja secara bebas, tetapi juga sebagai tambahan kepada unsur-unsur lain, selalunya haiwan atau burung lain. Versi asal akan menjadi imej gagak dan rubah, dan karya sebenar akan menjadi tatu seekor serigala dan musang - simbol es kelabu dan api merah.

 

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini