Di dunia moden, sukar untuk mencari seseorang yang tidak mahu mendapat tatu. Tetapi masih tidak semua orang boleh membuat keputusan mengenai langkah ini, kerana ia digunakan untuk kehidupan. Satu alternatif yang hebat adalah untuk membuat tatu henna cantik. Dalam keindahannya, imej semacam itu tidak kalah dengan pilihan tatu klasik, tetapi hanya berlangsung beberapa minggu sahaja. Di samping itu, ia boleh dilakukan walaupun di rumah.

Henna Tattoo: sedikit sejarah

Jenis tatu ini mempunyai nama mehendi atau mehndi yang diterima umum. Dalam budaya India, ini adalah seni yang telah digunakan dalam acara upacara selama bertahun-tahun. Sebelum majlis perkahwinan, gadis pasti mengenakan corak henna. Dengan cara ini, dalam kes seperti itu hanya henna merah sesuai dan kesejahteraan dan kebahagiaan pengantin baru bergantung pada kecerahan corak. Untuk menjadikan warna lebih gelap, ia adalah adat untuk menambah abu.

Selalunya di India, mehendi digunakan sebagai jimat, iaitu perlindungan daripada roh-roh jahat. Lukisan tersebut selalunya sangat besar dan boleh menutupi lengan atau kaki sepenuhnya.

Hari ini, kanak-kanak perempuan sering memilih teknik ini untuk menghiasi badan mereka dengan sesuatu yang luar biasa. Tidak seperti tatu sebenar, lukisan dengan pacar benar-benar selamat dan tidak menyakitkan. Dan walaupun lukisan itu tidak menyenangkan jiwa, ia boleh dibasuh dengan air kosong.

Di mana untuk memohon tatu henna?

Sebelum anda mendaftar untuk tuan, kami mengesyorkan untuk menentukan tempat permohonan tatu sementara. Oleh itu, lebih mudah memilih gambar dari direktori yang dicadangkan.

Tatu di tangan

Selalunya, kanak-kanak perempuan memilih tangan sebagai zon untuk memohon tatu henna. Dan bukan hanya di luar, tetapi juga di telapak tangan. Bagi gambar itu sendiri, genre haiwanistik kelihatan sangat cantik: burung, serangga dan pelbagai haiwan yang luar biasa. Penyelesaian ini sesuai untuk pencinta hidupan liar dan mereka yang terlibat dalam pengetahuan diri.

Seringkali, lukisan seperti tumbuhan digunakan sebagai tatu. Bunga-bunga cantik, daun kecil dan anggur berkerut memberikan keanggunan istimewa. Dengan cara ini, kanak-kanak perempuan mengatakan bahawa dengan corak sedemikian pergerakan mereka menjadi lancar dan anggun.

Renda, corak terbuka juga popular. Pilihan ini dipilih untuk tatu besar, serta untuk pukulan foto tematik.

Perlu diperhatikan bahawa tatu henna di tangan tidak bertahan lama. Ini disebabkan oleh pendedahan yang kerap terhadap air. Jadi jangan berharap gambar itu akan bertahan lebih lama daripada seminggu.

Henna Tattoo

Tidak seperti versi terdahulu, henna tidak sering digunakan pada kaki. Menurut tuan, ini disebabkan oleh hakikat bahawa sebahagian daripada corak dipadamkan kerana kasut. Juga, ramai gadis tidak memahami apa jenis imej yang perlu anda buat, supaya ia berjalan lancar dengan mehendi.

Walau bagaimanapun, jika anda suka pilihan ini, maka jangan tergesa-gesa untuk meninggalkan idea ini. Lagipun, jika anda mahu, anda boleh membuat corak ringkas yang akan menjadi hiasan untuk kaki.

Lebih banyak pilihan yang anda mampu bercuti. Percayalah, mereka pasti akan berada di laut.

Dan beberapa gadis melakukan tatu hampir di paha. Oleh itu, corak sedemikian akan kelihatan hanya jika anda memakai seluar pendek pendek.

Tatu badan

Buat gambar yang kemas dan indah yang akan menekankan kecanggihan dan angka yang baik dapat setiap gadis. Bergantung pada tempat di mana tatu dirancang dengan inai, anda perlu memilih corak yang sesuai dengan bentuknya.

Mungkin di belakang terdapat pelbagai corak. Ada yang agak kecil, yang lain kelihatan volumetrik, dan yang lain pula kelihatan seperti karya seni. Dan setiap pilihan ini kelihatan hebat.

Bergantung pada pilihan, anda boleh memilih garis mudah, cawangan interlacing, bunga mewah atau simbol yang mempunyai arti khusus untuk anda. Setiap imej boleh dengan cara sendiri menekankan kecantikan atau melengkapkan imej. Oleh itu, cuba pilih sahaja yang memberi inspirasi kepada anda dan memberi keyakinan.

Tato kelihatan kurang cantik di bahu atau lengan bawah. Selalunya di tempat ini terdapat simbol-simbol yang mempunyai arti khusus untuk seseorang. Juga, agak kerap gadis-gadis memilih bunga yang indah.

Di leher, tato tatu perut dan dada dengan pacar tidak begitu kerap. Tetapi jika anda memilih gambar yang sesuai, ia akan kelihatan benar-benar layak. Jika anda sudah bersedia untuk percubaan sedemikian, pastikan anda memilih sesuatu yang tidak biasa untuk memohon kepada mana-mana zon ini.

Henna tatu di rumah

Sekiranya anda tidak mencari ahli sihir untuk memohon tatu itu, anda boleh melakukannya sendiri. Sudah tentu, anda perlu berlatih sedikit supaya lukisan adalah sama dan ketebalan yang sama. Ia juga perlu membeli beberapa bahan untuk kerja.

Adalah lebih baik untuk membeli komposisi siap untuk penggunaan lukisan. Ia boleh di dalam tiub atau dalam keroping khas. Pilihan terakhir adalah yang paling mudah, kerana henna dari kerucut tersebut adalah sama rata. Bagi pemula, ini adalah pilihan ideal yang akan membantu anda dengan cepat belajar bagaimana membuat pola yang cantik.

Sekiranya anda menghadapi masalah mencari campuran yang sedia, anda boleh melakukannya sendiri.Terdapat beberapa resipi yang berbeza antara mereka dengan bahan tambahan. Ini tidak menjejaskan kualiti pacar, jadi pilih salah satu dari mereka.

Menurut resipi pertama, anda perlu mencampurkan kira-kira 20 gram henna dan jus setengah limau. Campuran ini mesti dibungkus dalam pakej sehari. Kemudian anda boleh menambah minyak pati untuk menyimpan gambar lebih lama, serta kopi tanah untuk membuat campuran lebih gelap.

Resipi kedua adalah bahawa jumlah henna yang sama mesti direbus dalam air selama satu jam. Untuk kecerahan warna, anda boleh menambah teh hitam atau kopi. Letakkan campuran itu dan kemudian cuba gunakan lukisan.

Bagi proses permohonan, beberapa pakar menyarankan bahawa pemula menggunakan stensil khas. Kerana ini, gambar pasti akan mempunyai bentuk yang betul.

Tattoo henna cantik adalah seni keseluruhan, terima kasih di mana anda boleh menghiasi badan dan menekankan kelebihannya. Di samping itu, proses lukisan gambar benar-benar tidak menyakitkan, yang merupakan kelebihan yang ketara.

Pernahkah anda cuba membuat tatu henna?

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini