Selalunya, susunan perumahan moden menggunakan pelbagai warna cahaya. Variasi gelap mungkin disebabkan faktor serasi dan keutamaan individu ahli keluarga. Palet neutral membolehkan anda merekabentuk reka bentuk yang bergaya untuk pelbagai bilik di pangsapuri dan rumah persendirian.

Pintu terang di pedalaman

Mana-mana pintu dalaman melakukan dua fungsi penting - praktikal dan hiasan. Dengan bantuan unsur-unsur ini, objek kediaman terbahagi kepada zon, bunyi yang tidak diperlukan dihapuskan, dan gaya dalamannya dilengkapi.

Pintu cahaya berbeza daripada analog gelap dalam tanda dan kelebihan yang berasingan. Kelebihan produk semacam ini boleh dipanggil dengan selamat:
• Lightness dan airiness of structures.
• Estetika dan keasliannya.
• Kesan berkembang secara visual.
• Keterlaluan dan kepraktisan.
• Keupayaan untuk menggunakan gaya yang berbeza.

Putih, pastel, kuning air, warna kelabu berlaku di antara warna cahaya.Selalunya lebih suka warna hijau, coklat dan emas. Warna boleh dipilih bukan sahaja mengikut keinginan individu pemilik premis, tetapi juga mengikut arah gaya tertentu.

Keseimbangan celik - gelap di pedalaman terang

Berdasarkan kontras yang kompeten, anda boleh mencipta kawasan yang unik, menarik dengan menggunakan perabot gelap, gelap suram. Dalam proses penamat dinding boleh dihiasi menggunakan warna lembut, cahaya - putih, gading, gading. Nota vanila adalah sesuai. Pedalaman, yang dipukul pada keseimbangan yang betul perabot gelap dan dinding ringan akan sentiasa kelihatan berfaedah, yakin, ringkas.

Ketika membuat lantai pilihan terbaik sering linoleum ringan atau lamina, dalam beberapa kes, anda boleh memilih jubin seramik dalam warna bogel. Sebaliknya perabot dengan lantai menambah hawa ke pedalaman. Jika perlu, anda boleh memilih permaidani ringan atau permaidani lembut dalam warna pastel.

Kertas dinding yang selesa di pedalaman

Rumah harus selesa dan tenang. Ini lebih kondusif kepada keadaan, yang setiap orang memilih sesuai dengan citarasa dan kekayaan kewangannya. Peranan penting dalam reka bentuk dalaman dimainkan oleh kertas dinding ringan. Warna tenang di dinding memberikan daya tarikan, estetika, kedamaian.

Keanggunan tambahan boleh memberikan tekstur yang dipilih dengan baik dan corak yang tidak mengganggu dalam warna-warna menenangkan yang sama. Berhias, mewah akan melihat produk dengan pearlescent atau gloss. Apabila memilih kertas dinding harus memberi tumpuan kepada butiran dan faktor berkaitan:
1) barangan perabot dan hiasan;
2) tahap cahaya semula jadi dan tiruan;
3) arah gaya yang dipilih;
4) kawasan dan bentuk bilik tertentu;
5) keutamaan individu pemilik.

Tingkap dan pintu, seperti lantai, ia adalah bergaya untuk membuat kontras sekarang. Berbanding dengan kertas dinding, unsur-unsur ini perlu beberapa nada lebih gelap. Tekstil di mana-mana bilik dianggap tahap akhir reka bentuk - ia harus diserlahkan terhadap dinding. Aksen biasanya menjadi warna terang atau corak yang tidak biasa.

Variasi yang layak: tingkat cahaya di pedalaman

Semasa pelaksanaan kerja penamat, adalah penting untuk memilih warna yang betul yang boleh mempengaruhi hiasan dalaman keseluruhan. Lantai ringan mempunyai beberapa ciri kerana banyak pemilik rumah dan pangsapuri peribadi cenderung menggunakan pilihan ini.

Bilik-bilik kecil boleh berkembang secara visual dengan lantai ringan. Bilik di mana pencahayaan semulajadi tidak terlalu sengit, mendapatkan lebih banyak peluang untuk kelihatan lebih cerah. Ruang itu menjadi selesa, selesa, menarik untuk rekreasi. Jika anda betul mengambil kuning, krim, warna kuning air, bilik dengan lantai cahaya akan dilihat dari sisi psikologi sebagai tempat yang ringan dan sejuk.

Jika lantai dibuat lebih ringan daripada kertas dinding, bilik akan kelihatan lebih tinggi. Dengan lantai yang lebih gelap, bilik itu boleh dibuat secara visual yang lebih luas. Terhadap latar belakang kemasan yang sama mahal, perabot kayu gelap tidak akan kelihatan besar dan berat. Kontras asal dibuat dengan kombinasi lantai terang dan pintu gelap.

Perabot moden dalam warna-warna cerah di pedalaman

Salah satu soalan awal dalam reka bentuk pedalaman adalah pilihan variasi warna. Keputusan akhir mungkin bergantung kepada gaya pilihan, saiz bilik, pilihan individu pemilik ruang hidup.

Jika bagi sesetengah orang, pilihan terbaik adalah warna-warna cerah yang membawa pelbagai dan peningkatan emosi dalam kehidupan sehari-hari kelabu, kebanyakan penduduk memilih untuk mengatur ruang tamu dan bilik tidur mereka dalam warna yang lebih menenangkan. Di rumah saya mahu berehat, bersenang-senang dan tenang, berbual dengan ahli keluarga dan rakan-rakan. Potongan perabot ringan mempunyai kelebihan tertentu:
• Adakah sejagat. Produk sedemikian berjaya menghasilkan dapur, ruang tamu, bilik tidur, belajar, pembibitan.
• Secara visual mengembangkan ruang. Dengan bantuan perabot ringan bilik menjadi lebih luas.
• Memberi kesegaran bilik. Perkara-perkara yang positif, elegan melegakan sistem saraf dan membantu untuk berehat dengan yakin.
• Memudahkan hiasan dalaman. Apabila memilih perabot sedemikian, pelbagai gaya menjadi relevan. Lebih mudah memilih elemen pencahayaan dan dekorasi moden.
• Keupayaan untuk memilih sebarang item. Terhadap latar belakang "dinding" yang ringan, laci dada, rak dinding, unsur-unsur hiasan yang berwarna-warni, peralatan hiasan moden akan kelihatan berfaedah.

Anda boleh menggunakan warna cahaya dalam pelbagai gaya - dari klasik ke hi-tech. Perabot warna sedemikian rupa dalam moden, negara, minimalis dan baroque akan sesuai. Di dalam bilik-bilik dengan siling rendah, lampu titik sering digunakan, berjaya digabungkan dengan objek cahaya di pedalaman.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini