Pada abad yang lalu dalam industri fesyen, gaya berani baru muncul - grunge. Satu bahan letupan dan cerah dalam grunge intipati jatuh cinta dengan keperibadian serba boleh yang suka menukar imej mereka dari hari ke hari. Hari ini gaya ini dapat dilihat di kalangan remaja dan di kalangan generasi yang lebih tua. Kami dengan selamat boleh mengatakan bahawa tidak ada sempadan ke arah ini. Inilah kebebasan fantasi dan pilihan.

Ciri-ciri khas gaya, yang ditunjukkan dalam pakaian

Bold, mencabar dan unik yang diilhamkan oleh grunge adalah skirt yang dipakai di atas seluar dan skirt lain, T-shirt di atas T-shirt dan kombinasi warna yang tidak serasi. Pilihan almari pakaian ini adalah cara yang pasti untuk menonjol dari jisim kelabu, memakai pakaian yang sama. Terjemahan perkataan "grunge" - jelek - sama sekali tidak mencerminkan intipati gaya. Kesan pertama penampilan seseorang dapat mengejutkan dan mengusir, tetapi kemudian anda dapat melihat betapa keterampilan yang dipilih secara terperinci tentang kostum.

Ciri utama gaya ini ialah:

  • keselesaan pakaian yang dipilih, kerana gaya luaran adalah apa-apa berbanding dengan keselesaan;
  • almari pakaian eklektik, kombinasi gaya dan warna yang tidak serasi, kecuaian luaran, yang dilampirkan kepada perkara-perkara berjenama yang paling canggih;
  • pakaian tidak kemas: anak panah, lubang, patch, benang melekat;
  • lapisan - perkara yang dipakai di atas yang lain dengan cara yang tidak biasa;
  • warna monokrom dan warna monoton, kekurangan cetakan dan corak, warna semula jadi;
  • kebebasan dalaman orang yang memilih grunge datang dalam setiap imej.

Jika anda mahu, anda boleh menggabungkan akademi dengan gaya tentera, kasual, vintaj. Gabungan dengan pakaian dalam trend glamor adalah tidak diingini. Juga, grunge tidak menerima hiasan dalam bentuk rhinestones berkilat dan unsur hiasan glamor lain.

Apa yang boleh digabungkan dalam gaya grunge

Mereka yang ingin berpakaian pakaian gaya grunge harus belajar perkara asas dari almari pakaian sedemikian. Atas dasarnya, mungkin untuk membentuk imej yang paling pelbagai dan tidak dapat dilupakan.

Barang-barang almari pakaian: barang-barang denim (mereka mesti koyak, dengan benang benang disheveled); barang kulit (bahan retak dan dipakai, buatan berumur); pakaian potong asal, baju berpakaian dan baju kaos; jaket dan jaket (tidak klasik, dengan tampalan dan tanda lurus); seluar seluar dan seluar panjang bergaris; kemeja-T dan baju besar yang diperbuat daripada kain pudar; mantel parit; baju besar dengan lubang dan gelung; pendek, seluar pendek berjalur apa-apa bahan; panjang sundresses di lantai; skirt berlapis.

Dari kasut, anda boleh memilih flat, memakai kasut atau kasut, kasut besar dengan tapak platform atau traktor yang tinggi. Antara aksesori menggunakan pelbagai topi, topi besbol, topi, gelas asli, tanpa bentuk atau tidak biasa dalam bentuk beg galas, perhiasan besar-besaran.

Selesaikan imej ekor yang tinggi atau rambut longgar. Anda boleh cat hujung dalam warna yang berbeza. Makeup adalah lebih baik untuk tidak memohon. Tetapi jika keperluan untuk itu masih ada, maka lebih baik menggunakan nada bogel dalam kombinasi dengan warna gelap.

Setelah mengumpulkan semua pengetahuan ini bersama-sama, anda boleh menerangkan imej anggaran dalam gaya grunge. Apa-apa kombinasi dan aksen tambahan akan menjadikan busur itu unik. Anda hanya perlu menghidupkan fantasi.

Gaya Grunge dalam industri fesyen

Ramai jenama dan rumah fesyen yang popular melepaskan keseluruhan gaya pakaian gaya grunge. Pakaian sedemikian mempunyai semua tanda arah, sementara yang berkualiti tinggi dan kelihatan menarik. Pereka memberi amaran pembeli terhadap membuat imej menggunakan pakaian hippie, yang dijual di Tangan Kedua. Di sana anda boleh membeli model lama yang tidak boleh dipakai. Prinsip grunge adalah trend terkini yang menjual jenama terkenal. Secara luaran, perkara-perkara ini sangat berbeza antara satu sama lain.

Perhatian harus dibayar kepada jenama berikut: rumah fesyen Mark Jacobs, Alexander McQueen, Zara, Sungai River, Bershka. Tidak lama kemudian, garisan grunge mula menghasilkan karya-karya seperti industri Chanel, Jerawat, Balenciaga, Vivienne Westwood, D & G.

Salah satu yang pertama yang membuat keputusan untuk membuat koleksi itu ialah pereka muda muda dan bernama Mark Jacobs. Pada tahun 1993, beliau melancarkan model dalam pakaian berjalur, tanpa pakaian dan menawan dunia fesyen. Keputusan yang berani ini adalah dorongan untuk kerjayanya.

Antara bintang perniagaan persembahan, imej gaya grunge telah diuji oleh Keira Knightley, Kristen Stewart, saudara Olsen, Shakira, Mischa Barton dan banyak lagi. Wakil yang paling terang pada pemberontakan ini dan pada masa yang sama kecenderungan pesimis adalah Kurt Cobain yang tidak dapat dilupakan, pemimpin kelompok Nirvana. Pakaian bintang boleh menjadi sumber inspirasi bagi setiap wanita fesyen yang ingin menjadi sebahagian daripada trend ini.

Bagaimana untuk tidak menjadikan imej grunge menjadi seorang pengemis?

Barisan nipis antara kain yang bergaya dan ceroboh adalah satu-satunya kecacatan dalam arah yang tenang. Supaya kekasaran itu tidak memainkan jenaka kejam dengan seorang wanita fesyen, seseorang harus memberi perhatian kepada butiran dan tipis dalam imej. Cara paling mudah untuk mencapai yang diinginkan - ialah menggunakan pakaian yang hanya dikenali dan mahal.Tidak boleh ada salah faham. Pengalaman dan rasa gaya fesyen meter akan memberikan kesan yang diingini pada penampilan mana-mana wakil aliran. Aksesori adalah lebih baik untuk dipilih daripada koleksi pengarang. Adalah lebih baik sekiranya mereka dipotong. Reka bentuk asal adalah apa yang akan membuat apa-apa kelihatan unik.

Kasut mesti dibuat daripada bahan mahal yang berkualiti tinggi. Kelengkapan diperbuat daripada komponen yang boleh dipercayai dan tidak terjejas pada momen yang paling tidak menyenangkan. Jika anda berhasrat mengeksploitasi imej dengan kesan rambut kotor, itu tidak bermakna kepala minggu yang tidak habis. Gaya rambut ini dicipta dengan bantuan gaya dan tangan yang mahir tuan.

Almari pakaian mewah boleh dimiliki oleh seorang wanita dari segala usia. Semangat pemberontakan adalah pelik kepada belia, tetapi ini bukan peraturan tanpa syarat. Dan gaya grunge mengesahkan fakta ini. Imej yang dipilih dengan betul akan mengubah seks yang adil pada mana-mana umur. Dia akan membantunya merasakan kebebasan sepenuhnya daripada percakapan dan kewajiban kepada masyarakat. Pada masa ini anda dapat merasakan rasa sebenar kehidupan.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini