Akhir musim panas bukan sahaja masa bercuti, tetapi juga tempoh ketika ibu bapa harus sepenuhnya membentuk almari pakaian sekolah dasar anak mereka. Persoalan pakaian seragam sekolah yang selesa, cantik dan menarik selalu menjadi asas, kerana bentuknya tidak hanya memuaskan keinginan murid, tetapi juga sesuai dengan kod pakaian sekolah.

Seragam sekolah moden secara beransur-ansur bergerak jauh dari gaya tradisional dan penyelesaian warna. Semakin ramai, para pelajar dapat dilihat dalam seragam sekolah berwarna abu-abu, burgundy, biru, hijau. Warna-warna sedemikian, tentu saja, kelihatan bergaya dan cantik, bersekutu dengan institusi elit pendidikan Great Britain dan Amerika Syarikat. Sekarang anak-anak sekolah Rusia boleh mencuba pakaian bergaya, sundresses, seluar dan rompi dalam warna-warna cerah.

Yang kedua paling popular selepas hitam klasik adalah biru. Dia paling dekat dengan kod pakaian rasmi, kelihatan dengan ketat dan ringkas, mempunyai banyak kelebihan lain.Pakaian seragam sekolah biru adalah alternatif yang hebat kepada model hitam, yang dalam realiti moden nampaknya kuno.

Dalam kajian kami, kami menjemput anda untuk lebih mengenali gaya seragam sekolah yang terbaik dengan warna biru, untuk memahami makna psikologi bayangan ini dan kesannya terhadap kebolehan mental kanak-kanak.

Ciri-ciri psikologi biru dan kesannya kepada kanak-kanak

Blue dianggap salah satu yang paling mulia di kalangan semua warna. Perkara-perkara yang berwarna biru menambah kesabaran pemiliknya, mengekang emosi, kesabaran. Orang yang lebih suka perkara dalam palet warna biru cukup pintar dan bebas.

Warna biru tidak mempunyai kesan ketara pada kanak-kanak. Oleh itu, pakaian berwarna biru dicadangkan untuk kanak-kanak yang impulsif dan tidak enak yang terdedah kepada perubahan mood yang kerap. Blue membantu mereka memberi tumpuan kepada isu-isu penting, menyesuaikan diri untuk membuat keputusan yang tepat.

Warna biru muda, seperti biru atau bunga bunga jagung biru, lebih suka romantis dan pemimpi, orang yang percaya kepada cinta sejati. Seorang kanak-kanak dalam seragam sekolah biru berusaha untuk membuktikan dirinya, untuk diperhatikan oleh orang lain, dia lebih suka menjadi perhatian utama. Pakaian warna bunga jagung biru memancarkan kesejukan dan kesegaran, oleh itu ia sesuai untuk hari-hari sekolah panas.

Biru tepu dalam mempunyai arti dwi. Pakar psikologi percaya bahawa biru gelap boleh menyebabkan kebimbangan, kemurungan, kesedihan, kesedihan yang berlebihan. Sebaliknya, pakaian seragam sekolah biru membesarkan anak itu dengan perasaan yang serius, menenangkan aktiviti fizikalnya.

Di samping itu, perkara-perkara warna biru kelihatan langsing, menjadikannya lebih seimbang dan sesuai. Properti ini biru semakin banyak digunakan untuk menjahit pakaian seragam sekolah yang cantik dan cantik untuk perempuan.

Seragam sekolah biru untuk kanak-kanak perempuan

Hampir semua objek almari pakaian sekolah gadis itu kelihatan cantik dengan warna biru. Marilah kita teruskan setiap satu dengan lebih terperinci.

Pakaian biru untuk sekolah

Gadis-gadis dari mana-mana umur kelihatan berpakaian lurus lurus, A-siluet, dengan skirt yang dibalut dengan biru. Model sedemikian visual mempersempit angka itu, menjadikan imej itu canggih dan mulia.

Rok sekolah dengan warna biru

Model biru adalah "pembantu" yang baik bagi setiap murid sekolah. Dengan skirt sedemikian, anda boleh membuat berpuluh-puluh imej yang bergaya dan menarik, dengan penekanan pada kontras ensemble. Skirt murid, skirt pensel, model belon dan bahagian bawah bilah sangat popular dengan pelajar sekolah. Bagi tekstur, tahun akademik ini, keutamaan model adalah dalam renda biru.

Pantsuits berwarna biru

Untuk pakaian seluar, pilih warna biru gelap. Mereka bukan sahaja kelihatan ketat dan sekolah seperti cantik, tetapi juga lebih praktikal. Seorang gadis dalam saman sekolah biru berubah menjadi wanita perniagaan kecil sebenar. Ini membantu murid sekolah untuk menyesuaikan diri dengan cara yang serius, bersedia untuk membuat keputusan yang sukar.

Blus dan baju biru

Di sini, sebaliknya, ia patut melihat warna biru muda, manfaat kepelbagaian mereka adalah sangat besar. Dalam fesyen bunga jagung lembut, warna biru, biru, karang. Blus dan kemeja dalam skema warna ini harus digabungkan dengan sut seluar biru gelap, skirt hitam, sundresses.

Seragam sekolah biru untuk kanak-kanak lelaki

Dalam fesyen sekolah untuk kanak-kanak lelaki pelbagai yang lebih kecil dikesan. Warna biru baru saja digunakan di mana-mana dalam pakaian seragam sekolah lelaki, jadi tidak ada model pilihan tertentu. Tetapi unsur almari pakaian utama masih belum dipenuhi. Dalam warna biru tua, seluar klasik, jaket, rompi kelihatan cantik.

Baju untuk kanak-kanak lelaki boleh direka bentuk dalam warna biru muda. Ini adalah versi klasik kod pakaian sekolah, tetapi jika peraturannya tidak dilarang, maka anda boleh menggunakan lebih banyak warna tepu biru.

Jika kanak-kanak lebih suka warna hitam atau kelabu, maka anda boleh dengan mudah menambah gambar ini jumper, jaket atau jaket dalam warna biru. Gabungan ini memberi gambaran yang mendalam dan rasa gaya.Pelajar sekolah menengah melihat kardigan dan blazer yang hebat dengan warna biru.

Biru sebagai elemen tambahan imej sekolah

Biru adalah warna klasik gaya perniagaan rasmi. Pelajar dalam pakaian seragam sekolah biru kelihatan pintar dan bergaya. Sebagai tambahan kepada warna dasar seragam sekolah, biru boleh digunakan sebagai penekanan pada unsur-unsur tambahan imej.

Satu contoh utama adalah tali biru. Dan kita bercakap bukan sahaja mengenai lelaki, tetapi juga tentang gadis-gadis. Pilih baju berwarna dan blaus berwarna dengan tali leher, tali leher atau tunduk yang berbeza.

Di samping itu, biru digunakan untuk hiasan blus elegan untuk kanak-kanak perempuan. Dalam musim-musim baru-baru ini, model dengan reka bentuk renda yang berbeza dalam warna biru adalah popular. Model kelihatan sangat lembut, mulia dan bergaya.

Seragam sekolah biru adalah alternatif yang hebat untuk warna hitam, walaupun ia rasmi, tetapi tidak selalu ramah. Biru sentiasa cantik dalam busur mono dan sebagai hiasan tambahan, yang menjadikannya sangat diperlukan untuk almari pakaian sekolah.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini