Dengan kemunculan shellac dalam dunia seni kuku, terdapat perubahan besar. Gadis tidak lagi perlu membina kuku mereka dengan gel atau akrilik, dan ramai yang lupa menggunakan varnis paling mudah. Itu kerana shellac menggabungkan kekuatan, kecemerlangan, seperti gel, dan hanya palet warna yang luar biasa. Dan ini bukan semua kelebihan liputan ini. Mungkin salah satu yang paling penting ialah ketahanannya. Tertakluk kepada peraturan manicure akan berada dalam keadaan baik selama sebulan. Dan tentu saja, perlu diperhatikan bahawa shellac, jika digunakan dengan betul, bukan sahaja akan merosakkan kuku, tetapi juga membantu melindungi mereka dari kesan-kesan berbahaya alam sekitar.

Pilihan reka bentuk semasa untuk shellac pada tahun 2017

2017 membolehkan anda melakukan apa sahaja eksperimen dalam reka bentuk kuku. Dan ini sangat sejuk, kerana anda boleh menunjukkan imaginasi anda, tampil dengan sesuatu yang baru, kreatif dan berada dalam trend yang sama. Tetapi, jika anda lebih suka mengikuti trend fesyen, maka kami menawarkan pilihan untuk reka bentuk kuku dalam foto.Di antara mereka, anda pasti akan mendapati apa yang sesuai dengan rasa, suasana hati dan gaya pakaian anda.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa tahun ini penggunaan hiasan tambahan dan pelbagai jenis pewarnaan adalah dialu-alukan. Kesan ombre yang terkenal kelihatan sangat cantik, terutamanya jika anda memilih warna yang betul. Oleh itu, cuba untuk menggabungkan bukan hanya warna dari satu palet warna, tetapi juga berbeza, pilihan terang.

Dan dengan bantuan pelbagai elemen, seperti pita scotch, slider dan rhinestones, anda boleh membuat manikur yang paling mudah dan istimewa.

Bagi hiasan, yang paling popular pada tahun 2017 telah menemui dua arah yang mungkin kelihatan bertentangan. Yang pertama ialah corak geometri, iaitu, rombus, segitiga atau garis mudah. Gabungan corak sedemikian dengan manicure Perancis kelihatan sangat kreatif.

Yang kedua adalah abstraksi: mata dan perceraian. Manikur seperti itu sesuai untuk individu yang kreatif. Walau bagaimanapun, pilihan ini mempunyai banyak persamaan. Mereka agak mudah untuk membuat seorang pemula. Pada masa yang sama, hasil percubaan tersebut pasti akan menggembirakan anda, kerana reka bentuk seperti itu kelihatan sangat luar biasa.

Warna sebenar masih menjadi warna kuning air dan warna pastel yang lain. Tetapi dengan pemikiran ini, terdapat pengecualian yang membolehkan penggunaan warna gelap atau lebih terang. Perkara utama ialah memilih dan menggabungkannya dengan betul.

Manicure Perancis dan bulan dengan shellac

Seperti yang anda tahu, manicure Perancis telah memperoleh status klasik untuk masa yang lama. Tetapi ini tidak bermakna wanita hanya pertengahan umur boleh menggunakannya. Sebaliknya, semakin sering ia dipilih oleh gadis-gadis muda yang ingin menekankan kelembutan dan keanggunan tangan mereka. Atau mereka yang suka versi manicure yang cerah dan berwarna-warni.

Pada tahun 2017, bukan sahaja jaket, tetapi juga bulan manicure kembali populariti. Itu kerana ia kelihatan agak menarik dan bergaya. Dan juga sesuai untuk bekerja di pejabat. Dan untuk membuat versi yang lebih serius, gunakan reka bentuk tambahan sahaja. Sebagai contoh, rhinestones, sliders, corak pukal atau dirajut.

Pakar kuku juga menasihati untuk menunjukkan imaginasi dan menggunakan teknik baru. Ini mungkin merupakan baris senyuman yang dipindahkan, iaitu cenderung kepada paksi menegak. Atau buat beberapa baris senyuman. Pandangan yang sangat menarik ialah kombinasi jaket dan manicure bulan. Pilihan yang paling popular ialah apabila garis senyuman dan lubang mempunyai warna atau kontras yang sama. Sekiranya anda tidak takut eksperimen dan kombinasi yang terang, cuba cuba menjadikan asas manicure seperti warna yang berbeza.

Baru-baru ini, lukisan telah menjadi sangat popular apabila garis senyuman atau lubang mempunyai bentuk yang tidak standard. Sebagai contoh, dalam bentuk jantung, gelombang atau garis lurus. Pilihan sedemikian lebih sesuai untuk cuti atau pesta tema.

Elemen hiasan dalam reka bentuk

Salutan shellac kelihatan sangat indah kerana bersinar yang menyenangkan. Tetapi walaupun ini, banyak gadis suka kuku untuk mempunyai reka bentuk tambahan. Jadi apa yang akan berlaku pada fesyen pada tahun 2017? Mari lihat.

Seperti musim lalu, rhinestones tidak kehilangan kaitannya. Unsur hiasan semacam itu kelihatan paling baik dalam kombinasi dengan manicure Perancis. Ini membolehkan anda membuat versi pereka yang penuh dengan perayaan. Selalunya ia lebih disukai oleh pengantin sebagai pernikahan. Tetapi, sejak tahun ini keunikan dalam fesyen, adalah penting untuk menggunakan batu secara sederhana. Beberapa rhinestones pada dua kuku akan kelihatan cukup ringkas, tetapi cantik. Cuba untuk tidak mengelakkan hamburan batu pada kuku, supaya ia tidak kelihatan kasar.

Seterusnya, versi reka bentuk kuku tidak kurang popular - slider. Memohon mereka adalah agak mudah, perkara utama adalah tidak tergesa-gesa dan mengikuti beberapa peraturan. Sebelum menggunakannya adalah penting untuk menutup kuku dengan shellac dan kering. Selepas itu, di dalam air anda perlu sedikit membasahi slider dan memohon pada kuku. Dan kemudian gunakan penaik. Teknologi ini membolehkan anda menyimpan gambar dalam bentuk asalnya.Tetapi ia adalah sangat penting untuk memilih dengan betul, supaya slider digabungkan dengan warna shellac dalam gaya dan warna. Perlu diingat bahawa slider, yang meniru renda, kelihatan terutamanya feminin.

Reka bentuk dengan elemen hiasan seperti "kaca pecah" kelihatan sangat menarik dan luar biasa.

Pita Scotch tidak digunakan secara meluas seperti versi sebelumnya. Tetapi tepat dengan bantuannya, anda boleh membuat garis yang jelas dan kemas untuk corak grafik. Anda juga boleh memilih mana-mana warna dan tebal. Dengan bantuan reben seperti ini, anda boleh dengan mudah melengkapi manicure yang sederhana dan bijak dengan corak geometri yang menarik.

Sebagai kesimpulan, kita boleh mengatakan bahawa shellac adalah pilihan yang bagus untuk penutup kuku. Dan terima kasih kepadanya, anda akan dapat menikmati reka bentuk yang menakjubkan selama beberapa minggu. Dan selepas mengeluarkan shellac kuku anda kelihatan sihat dan kuat.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini