Lukisan ringkas pada kuku: idea dan teknik yang berpatutan di rumah

0

Salah satu elemen imej yang bergaya adalah manicure. Rekaan kuku profesional kelihatan kemas dan menarik. Walau bagaimanapun, di rumah anda boleh belajar bagaimana untuk melakukan manicure, yang tidak akan lebih rendah dari salun. Terdapat banyak teknik, setelah menguasai itu, anda boleh dengan mudah menghiasi marigolds anda.

Lukisan ringkas untuk pemula

Lukisan asal pada kuku boleh membuat setiap gadis, walaupun dia tidak mempunyai bakat artistik. Semua yang diperlukan untuk ini adalah objek fantasi dan sederhana yang ada di setiap rumah: varnis warna yang berbeza, penghilang kuku kuku, swab kapas, berus, tusuk gigi, jarum, dan lain-lain

Sebelum meneruskan proses, sediakan pen anda untuk ini. Untuk melakukan ini, membuat mereka mandi dengan air hangat dan garam laut. Selepas memegang hujung jari di dalamnya selama 15-20 minit, anda boleh dengan mudah meletakkan plat kuku dan kutikula.Dalam langkah seterusnya, anda perlu melincirkan tangan mana-mana krim berkhasiat, menunggu penyerapan penuh.

Elakkan mendapatkan krim pada kuku, jika tidak corak masa depan mungkin rosak.

Perkara yang paling mudah dilakukan pada kuku ialah titik, garisan dan bentuk geometri yang lain. Mereka boleh digunakan secara teratur atau huru-hara. Pada mulanya kuku ditutup dengan warna asas. Selepas lapisan varnis, garisan ditarik dengan bantuan berus, dan titik-titik kemas boleh digunakan dengan jarum.

Sekiranya anda tidak pasti garis ideal, anda boleh menggunakan stensil khas. Sebaik sahaja lukisan itu kering, kuku ditutup dengan lapisan fiksatif, yang akan membantu mengekalkan manikur lebih lama.

Untuk titik penarik ada alat khas. Bagaimanapun, jika anda tidak ada di rumah, anda boleh dengan mudah menggantikannya dengan jarum, tusuk gigi, jepit rambut, atau batang dari pena balpoint lama.

 

Manicure dengan scotch di rumah

Corak geometri pada kuku boleh dilakukan dengan mudah menggunakan pita pelekat. Mereka mudah digantikan dengan pita pejabat biasa. Manicure yang paling mudah dilakukan dengan kaedah ini - semua jenis jalur dan blok pada kuku. Untuk bermula, plat kuku ditutup dengan varnis asas. Setelah kering, potongan-potongan scotch terpaku di atas, dan bahagian tidak terpaku dicat dengan varnis yang lain. Jadi, anda boleh melakukan manikur dua warna.

 

Begitu juga, jalur dan angka geometri lain ditarik pada kuku. Salah satu manicures yang paling popular hari ini - catur, juga boleh dilakukan menggunakan pita pelekat, yang dipotong menjadi jalur kecil dalam bentuk stensil.

Pita Scotch akan menjadi sangat diperlukan untuk menjalankan manikur Perancis atau bulan di rumah.

 

 

Manicure kecerahan di rumah

Hari ini adalah manicure kecerunan yang sangat popular atau seperti yang dipanggil ombre. Pada pandangan pertama, ia agak rumit dan tidak mungkin untuk mengulanginya sendiri di rumah. Walau bagaimanapun, terdapat satu rahsia yang akan membantu mencapai peralihan yang lancar antara warna.

 

Untuk melakukan ini, sebagai tambahan kepada kuku kuku, anda memerlukan bayang mata dan span. Pada mulanya plat kuku ditutup dengan varnis asas. Tanpa menunggu sehingga ia benar-benar kering, dengan bantuan span, bayangan kering diterapkan pada kuku, tempat teduh yang sesuai. Pada akhir varnis jelas digunakan.

 

Pelbagai manikur akan membantu mempelbagaikan manicure dengan menjadikannya asli. Anda juga boleh menggunakan varnis khas dengan perhiasannya.

Lukisan jarum di rumah

Corak bunga pada kuku sentiasa relevan. Dengan betul mengambil warna, manikur bunga boleh digabungkan dengan mana-mana pakaian. Mudah untuk membuat corak seperti ini jika anda mempunyai ketekunan dan kesabaran.

Untuk menciptanya, anda perlu: asas varnis, varnis warna yang berbeza dan jarum, yang boleh digantikan dengan tusuk gigi atau objek lain dengan ujung tajam. Untuk bermula, kuku ditutup dengan asas varnis. Setelah kering, titik-titik dalam bentuk bunga diterapkan pada permukaan kuku dengan jarum. Pada akhir lapisan pelekat digunakan varnis.

 

Jika anda sudah menguasai teknik ini, anda boleh mencuba sesuatu yang lebih rumit. Sebagai contoh, lukis daun berhampiran bunga. Untuk melakukan ini, letakkan jarum di dekat bunga dengan jarum dan, tanpa merobek jarum, lukis garis-garis ke kelopak, membentuk daun.

Menggunakan jarum atau tusuk gigi, anda boleh menggunakan pelbagai corak abstrak untuk kuku anda. Untuk melakukan ini, tanpa menunggu sehingga varnis benar-benar kering, gunakan titik, garisan atau bentuk lain dengan tusuk gigi. Kemudian perlahan-lahan menyambungkannya bersama-sama untuk membentuk gambar.

Lukisan berus

Malah seorang pemula boleh membuat corak cantik pada kuku dengan berus. Untuk melakukan ini, saham dengan alat dengan bulu semula jadi yang berbeza ketebalan. Pertama, cuba lukis garis mudah. Apabila garis tebal dan nipis anda sudah diperolehi dengan baik, anda boleh mula menarik pelbagai jenis keriting. Dari masa ke masa, anda akan belajar cara membuat komposisi walaupun rumit.

Lukisan titik

Mahu mempunyai manicure yang cantik dan luar biasa, tetapi adakah anda takut bekerja dengan berus? Kemudian gunakan titik khas.Lukisan yang boleh dibuat dengan bantuan mereka sangat berbeza: pengaturan bunga, imej binatang dan angka lain, corak abstrak, dll.

 

Lebih mudah membuat gambar dengan stensil.

Melukis dengan cat akrilik

Menggunakan cat akrilik biasa anda boleh menghias kuku anda dengan karya sebenar. Untuk permulaan, berlatih dengan perhiasan yang mudah. Kemudian, setelah menguasai teknik tersebut, teruskan ke lukisan yang lebih kompleks.

Pertama, corak corak masa depan ditarik dengan berus nipis, dan selepas itu seluruh permukaan dipenuhi dengan cat. Untuk menyimpan manicure selagi mungkin, bahagian atas gambar ditutup dengan penaik.

Lukisan gel menggilap mudah

Sudah tentu, kami sentiasa mahu manicure disimpan pada kuku kami, selama mungkin. Terutama jika kami membuatnya sendiri. Terutama untuk ini, dan ada pengilat gel yang boleh bertahan sekurang-kurangnya 2 minggu. Dengan itu, anda boleh membuat apa-apa manicure, selepas itu varnis mesti dikeringkan di bawah lampu ultraviolet.

 

Seperti yang anda lihat, walaupun dengan set alat yang minimum, anda boleh secara bebas membuat manicure yang hebat. Jika anda gagal melakukan apa yang dirancang dari kali pertama, jangan putus asa. Lama kelamaan, anda boleh membuat karya sebenar.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini