Fesyen boleh berubah, tetapi ada trend yang sentiasa ada di bahagian atas. Jika kita bercakap mengenai manicure, dan khususnya, tentang bentuk kuku, maka sebenarnya akan sentiasa bujur. Dengan bentuk bahagian yang dibangkitkan, reka bentuk mana pun digabungkan, yang memberikan ruang kepada para tuan untuk imaginasi.

Kuku bujur boleh menjadi semula jadi atau buatan, dan juga panjangnya. Di sini sekatan dikenakan hanya dengan bentuk jari dan fesyen untuk panjang pinggir yang semakin meningkat. Kuku seperti kelihatan hebat seperti pewarnaan monokromatik klasik, serta dalam hal lukisan kompleks dan aplikasi yang banyak.

Panjang sebenar kuku, tanpa mengira bentuknya, tidak boleh melebihi beberapa milimeter dari tepi hujung jari. Ini adalah salah satu tanda-tanda kesinambungan, yang kekal dalam trend musim baru. Palet semulajadi juga mempunyai kelebihan berbanding orang lain, tetapi pilihan mungkin bergantung pada busur dan kesempatan. Untuk manicure setiap hari, lebih baik memilih pastel:

 • susu;
 • beige;
 • merah jambu;
 • pic;
 • berpasir;
 • lavender;
 • pudina

Neon warna tidak akan popular, tetapi ini tidak menghadkan pilihan warna-warna cerah. Adalah lebih baik bahawa mereka masih berada dekat dengan alam semulajadi yang mungkin. Antaranya ialah:

 • plum;
 • ceri;
 • burgundy;
 • terung

Juga dalam trend kombinasi pelbagai tekstur. Di bahagian atas, seperti biasa, selesai glossy klasik. Juga, jangan keluarkan manicure metalik, kesan "mata kucing", permukaan matte, salutan serbuk, pasir, semua jenis shimmers dan glitter, manik, dan banyak lagi.Menggosok adalah kategori lapisan yang berasingan. Ia kelihatan sangat mengagumkan pada kuku bujur pendek, jadi ia kekal di bahagian atas pada tahun 2019. Serbuk khusus digosok ke permukaan kuku, pra-dirawat dengan menggilap gel. Adalah penting untuk meninggalkan kuku melekit, hanya dalam kes ini zarah-habuk debu berkilat akan mengikat dengan tegas. Hasilnya akan menjadi permukaan cermin yang luar biasa. Teknik ini membolehkan anda mengubah warna, yang pengeluar telah mencipta beratus-ratus produk yang berlainan warna yang berbeza.

Antara kaedah hiasan tambahan yang menempatkan aksen dengan batu, rhinestones, jubah, corak, menggunakan berus, tiruan tekstur marmar semula jadi dan banyak lagi. Juga dalam trend manicure-ombra dengan peralihan yang lancar dari cahaya ke gelap atau cerah.

Manicure Matte pada kuku bujur

Seperti yang disebutkan di atas, salah satu yang paling popular di musim baru adalah manicure matte. Dia selalu kelihatan luar biasa dan asli. Satu-satunya kelemahan adalah hakikat bahawa lapisan matte menekankan setiap ketidaksamaan pada permukaan plat kuku. Oleh itu, kuku mesti disediakan dengan teliti, dan bujur klasik akan menjadi bentuk optimum.

Pelapik matte membolehkan anda membuat pelbagai kombinasi asli. Dengan bantuan mereka, anda boleh melakukan manicure, Perancis, Ombre, Moon dan lain-lain jenis manicure, seragam dalam warna dan tekstur. Tetapi yang paling popular adalah gabungan permukaan matte dan berkilat dalam bentuk pelbagai corak dan perhiasan. Rintangan berkilat renda yang dikenakan ke atas latar belakang seragam matte kelihatan hebat.

Sekiranya tiada varnis matte, anda boleh menggunakan salutan matting universal yang membolehkan anda melakukan manicure matte dalam sebarang warna.

Manikur Perancis untuk kuku bujur pendek

Bentuk lurus kuku dianggap klasik. Oleh itu, franc klasik adalah yang terbaik untuknya. Kelebihan warna putih yang semakin meningkat dalam kombinasi dengan plat kuku padat kekal sempurna dalam apa jua keadaan. Manicure seperti ini akan menjadi cantik untuk sebarang kuku panjang.

Lebih warna asal yang semula jadi Perancis. Ini adalah medan untuk percubaan. Kelebihan bujur berkembang kelihatan hebat dengan kombinasi warna pastel: biru, merah jambu, lavender, pudina, pasir. Anda boleh mencapai tayangan yang lebih tinggi jika anda menggunakan naungan ceri hitam atau gelap untuk pencelupan.

Di samping itu, manikur seperti ini boleh diubah dengan lukisan, salutan serbuk, stuko akrilik, rhinestones atau pelekat. Hasilnya adalah reka bentuk yang unik. Untuk lukisan motif bunga yang sesuai, abstraksi, semua jenis tenunan, yang dicat dengan naungan yang sama seperti bahagian regrown.

Keistimewaan jaket akan menambah perubahan dalam bentuk bahagian regrown. Ia boleh ditarik lebih panjang, segi tiga atau segi empat tepat. Anda juga boleh menggunakan kesan ruang negatif. Ini bermakna sebahagian daripada komposisi masih kosong.

Manicure bulan pada kuku bujur

Manicure bulan adalah bertentangan dengan jaket perkhidmatan. Warna memancarkan tidak terbahagi bahagian, dan lubang di pangkal kuku. Secara umum, semua kaedah dekorasi ini sesuai untuk teknik ini seperti untuk manicure Perancis.

Untuk manicure bulan (anti-mantel) lebih kerap menggunakan kaedah di mana lubang dibuat dari bahan yang berbeza dari yang utama: rhinestones, microbits, shimmers, glitter, coating powder.

Lukisan untuk kuku bujur

Pada kuku bujur, pola yang terdiri daripada garis lembut yang sama kelihatan paling organik. Semua jenis pembulatan adalah dialu-alukan. Semakin elegan dan nipis corak, semakin halus kelihatan manicure.

Corak boleh digunakan dengan berus. Ini memerlukan seorang mahir kemahiran seni khas. Sekiranya perkhidmatan pakar tersebut tidak tersedia, maka anda boleh lakukan dengan pelekat atau setem khas. Di samping perhiasan bunga yang sentiasa popular dalam trend, motif geometri dan abstraksi.

Untuk manicure perkahwinan, tiruan renda putih atau semua jenis tenunan di permukaan kuku adalah sempurna. Mereka boleh ditambah dengan aplikasi. Juga, corak bermusim kelihatan asli: buah-buahan pada musim panas atau motif Tahun Baru pada musim sejuk. Dengan prestasi yang berkualiti dan keserasian warna, mana-mana motif lukisan boleh dibuat.

Manicure berbentuk oval benar-benar feminin. Tangan yang anggun dan jari-jari tipis akan kelihatan lebih elegan dengan kombinasi garis lembut kuku bujur. Ia tetap hanya untuk memilih skema dan corak warna yang betul.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini