Ramai orang Rusia memilih untuk berehat di Laut Hitam atau Azov, dengan menganggap terlalu banyak keseronokan di Caspian. Geografi menyebutnya sebagai tasik, kerana takungan itu tidak ada hubungan dengan lautan dunia. Tetapi semua manfaat lain dari air laut, laut ini telah dikekalkan.Akses ke Laut Caspian mempunyai:

  • Rusia;
  • Turkmenistan;
  • Azerbaijan;
  • Kazakhstan;
  • Iran dan lain-lain.

Rehat di Astrakhan

Nelayan lebih suka berkumpul di sini. Masalahnya ialah di tempat ini terdapat pelbagai jenis spesies ikan. Oleh itu, nelayan yang gemar datang ke sini dalam kumpulan dan satu demi satu.

Agensi pelancongan aktif menggunakan ciri ini tempat dan menawarkan lawatan memancing untuk dua atau lebih orang. Sebagai contoh, pada tahun 2018, berkumpul selama 4 hari kos kira-kira 40,000 Rubles. Jumlah ini termasuk penginapan, makanan, sewa bot, perkhidmatan orang yang mengiringi, memotong tangkapan, membeku, mengatasi. Lawatan-lawatan ini ditawarkan sepanjang tahun.

Bagi mereka yang tidak suka berehat dengan cara yang teratur, ada peluang untuk menguruskan masa lapang secara bebas. Ia akan menjadi lebih murah.Sebagai contoh, tinggal bersama di rumah dengan makanan setiap hari akan menelan biaya 2000 rubel. Anda boleh menyewa bot dengan seorang pemburu. Ia akan dikenakan biaya bergantung kepada saiz kumpulan dari 1,300 hingga 3,000 rubel. Menyewa bot tanpa penolong akan menelan kos sebanyak 1,500 rubel.

Jika anda memilih bilik di hotel tempatan, ia akan dikenakan biaya 600 Rubles setiap orang setiap hari. Snek di kafe kos dari 200 rubel. Sektor swasta akan menawarkan ruang untuk beberapa orang pada harga 1000 Rubles.

Di Caspian dari Dagestan

Landskap yang menakjubkan menggabungkan pemandangan gunung dan gelombang berliku-biru biru. Percutian pantai di sini sempurna digabungkan dengan rekreasi di resort balneological. Untuk ini, perairan lumpur dan penyembuhan tempatan digunakan. Di sini anda boleh mencari penginapan murah. Bilik ganda akan menelan belanja hanya 1000 Rubles. Seluruh keluarga lebih baik untuk berehat di bandar Kaspiysk dan Izberbash. Di sini, air panas dengan sempurna dan selebihnya dengan anak akan menjadi yang paling selamat.

Cuti di Kalmykia

Istirahat di Kalmykia di zon Caspian menawarkan penangkapan pelancong, perenungan lotus, pantai berpasir dan berenang di ombak masin. Untuk ini, anda perlu melawat bandar Lagan, yang terletak di dataran rendah Caspian. Dari laut ia dipisahkan oleh saluran 10 kilometer.

Fakta menarik: Buddhisme diamalkan di Kalmykia dan di sini anda dapat melihat sejumlah besar struktur keagamaan, yang tidak tipikal dari agama Rusia tradisional.

Selalunya, pelancong tinggal di salah satu daripada tiga hotel tempatan yang paling terkenal: Alyonushka, Ulan Zlata atau Bulgun. Makanan di sini agak biasa kepada orang Rusia dan Eropah, tetapi anda boleh dengan mudah mencari tempat di mana masakan negara disediakan dengan nikmat.

Azerbaijan untuk pencinta Laut Caspian

Azerbaijan menawarkan perkhidmatan yang baik kepada pelancong. Baku secara aktif kecewa, ditambah dengan gedung pencakar langit dan struktur moden. Bagi tetamu di negara ini akan menjadi lawatan yang menghiburkan kepada pemandangan:

  • Baku acropolis;
  • Menara Maiden;
  • Caravanserai;
  • Istana Shirvan Shahs.

Absheron Peninsula juga merupakan destinasi pelancongan yang popular. Di sini, bersama dengan percutian pantai, anda boleh mendapatkan rawatan yang berkesan di pusat peranginan spa.

Untuk menetap di rumah tetamu di Baku akan menelan kos kira-kira 700 Rubles. Lebih dekat ke pantai, lebih mahal penginapan akan menjadi. Sebuah bilik dengan syarat yang sama pada kos bank sekitar 1,500 rubel. Di pergunungan Caucasus Timur, anda boleh hidup hanya 600 Rubles setiap orang.

Rehat di Kazakhstan

Di timur pantai infrastruktur resort Laut Caspian tidak begitu maju. Walau bagaimanapun, beribu-ribu pelancong datang ke bandar Aktau setiap tahun. Terdapat hotel-hotel moden yang selesa di pantai pertama dengan pantai persendirian yang selesa. Penginapan di dalamnya akan menelan kos purata 2500 Rubles. Selalunya, penduduk tempatan berehat di sini, tetapi para pecinta Rusia warna tempatan juga tidak meluangkan masa dan wang untuk perjalanan ke Aktau.

Turkmenistan sebagai resort Caspian

Malangnya, Turkmenistan tidak boleh membanggakan pelancongan pantai yang maju. Kebanyakan pelancong datang ke sini untuk pengayaan budaya dan pengetahuan sejarah. Bandar-bandar purba menyimpan rahsia yang tidak terkira masa lalu dan mempesonakan mata dengan kecantikan kuno yang luar biasa. Perhatian khusus layak Merv purba.

Resort pantai diwakili oleh kompleks pelancongan Avaza. Ia terletak di bandar Turkmenbashi. Kebanyakan penduduk tempatan dan warga Turkmenistan berehat di sini. Tempah bilik di sini hanya semasa lawatan peribadi, yang menimbulkan beberapa masalah untuk penduduk negara lain.

Cuti di Laut Caspian 2018: harga di sektor swasta Astrakhan

Seperti biasa, penginapan yang paling murah menawarkan sektor swasta. Beratus-ratus bilik boleh disewa di sekitar Laut Caspian. Hanya perlu membincangkan dengan pemilik semua nuansa dan meneroka tempat kediaman yang akan datang.

Di Astrakhan di Savushkina Street terdapat sebuah hotel peribadi yang sangat baik dengan 15 bilik. Penginapan di sini kos dari 1000 hingga 3500 rubel. Harga termasuk sarapan, kemungkinan menggunakan mandi dan sauna.

Di perkampungan daerah Samosdelka Kamyzyaksky terdapat sebuah rumah tamu dengan 4 bilik.Penginapan di sini berharga 1300 - 4950 rubel setiap hari. Pantai ini terletak 2 kilometer dari rumah. Ia mempunyai dapur umum, tempat letak kereta dan banyak lagi.

Di kampung Jean-Aul Astrakhan rantau ini adalah kompleks pelancongan dengan 25 bilik. Penginapan di sini akan menelan belanja 2000-8600. Pelancong boleh menggunakan kolam renang, restoran, kawasan hijau, tempat letak kereta.

Hostel di Jalan Mikhail Aladyin menawarkan 6 bilik untuk tetamu. Harga berbeza mengikut musim. Ia termasuk sarapan pagi, penggunaan dapur berkongsi, tempat letak kereta dan kemudahan lain.

Hotel mini peribadi di Kirov Street mengundang pelancong untuk menginap di salah satu dari 4 biliknya. Penginapan di sini kos kira-kira 2000 Rubles. Harga termasuk sarapan pagi. Ke pantai perlu mengatasi 1 kilometer. Ia menawarkan tempat letak kereta yang dilindungi.

Di Lapangan Terbang Astrakhan terdapat sebuah hotel mini dengan hanya 3 bilik. Harga berbeza bergantung pada beban kerja dan bermusim. Para tetamu boleh menggunakan sauna dan tempat letak kereta.

Ini dan banyak mini-hotel swasta yang sedia untuk menawarkan tetamu mereka tahap perkhidmatan yang tinggi dan keadaan yang paling selesa.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini