Tahun Baru sentiasa dongeng dan sihir. Kepekatan maksimum Semangat Tahun Baru Rusia dirasakan di Veliky Ustyug - kediaman rasmi Grandfather Frost. Di sini orang dewasa dan kanak-kanak akan merasakan suasana mukjizat dan sihir.

Pekan kecil ini di rantau Vologda telah menjadi pembawa utama dan penjaga tradisi perayaan negara Tahun Baru. Santa Claus tinggal di sini, jadi pusat semua emosi dan sihir Tahun Baru ada di sini.

Tarikan rehat di Veliky Ustyug untuk pelancong

Betul, Ustyug Besar adalah pusat pelancongan yang maju. Setiap tahun beratus ribu pelawat dari pelbagai bahagian dunia menerima kebahagiaan Tahun Baru mereka. Ini membawa kepada kehadiran infrastruktur yang mencukupi, pilihan pilihan penginapan yang baik dan keadaan hidup yang selesa.

Bandar ini dipenuhi dengan mercu tanda. Terdapat banyak katedral, muzium dan tempat-tempat lain yang memperkayakan ufuk dan hiburan. Setiap daripada mereka boleh dikunjungi oleh seluruh keluarga.

Harga perumahan di Veliky Ustyug sangat menggembirakan, membolehkan anda mencari pilihan yang sesuai untuk sebarang anggaran. Kos bergantung kepada:

  • jenis perumahan;
  • keselesaan hidup (syarat);
  • saiz (rakaman);
  • pilihan dan perkhidmatan tambahan;
  • lokasi.

Antara perkhidmatan tambahan yang sering diandaikan ialah mandi, sauna, kolam renang dan banyak lagi. Ia juga mungkin untuk tinggal di kediaman Santa Claus. Secara keseluruhan terdapat 9 hotel dengan bintang yang berbeza dan satu set ciri. Pada Malam Tahun Baru, kos sara hidup di sini akan menelan kos kira-kira 3,500 Rubles.

Hotel setempat untuk sebahagian besar kelihatan seperti rumah kayu yang selesa dikelilingi oleh pagar papan diukir. Suasana di dalam bangunan hangat dan bersahaja. Manfaat termasuk tempat letak kenderaan percuma di lokasi. Makan malam di hotel ini boleh menjadi kira-kira 1500 Rubles bagi setiap orang.

Yang paling popular adalah kompleks Votchina dan Dvina Hotel. Yang kedua terletak di bahagian lama bandar. Kadar harga bilik termasuk sarapan pagi. Penginapan di "Dvina" akan lebih murah daripada di kediaman - hanya 1500 Rubles.

The Rozhdestvenskaya Hotel akan menjadi alternatif yang sangat baik. Dalam ulasan mengenainya, pelancong menyedari kebersihan dan dandanan semua premis dan wilayah. Juga memberi perhatian kepada masakan yang sangat baik di tempat itu. Hidup di sini kos dari 3000 Rubles sehari. Di tebing sungai "Sukhona" terdapat satu lagi hotel yang menarik "The Guest". Bilik-bilik standard di kompleks ini dilengkapi dengan segala yang diperlukan untuk penginapan yang selesa dan menyenangkan. Dalam jarak berjalan kaki terdapat kafe dan restoran. Penginapan hotel akan menelan belanja kira-kira 1700 Rubles setiap malam.

Jika anda mahu, anda boleh memilih penginapan yang lebih terpencil dan menempah rumah persendirian. Perkhidmatan ini berharga dari 2,000 hingga 17,000 Rubles. Di mana-mana pilihan, adalah disyorkan untuk menempah penginapan untuk Tahun Baru pada bulan Oktober, jika tidak, risiko tetamu ditinggalkan tanpa bermalam.

Bagaimanakah Great Ustyug menghiburkan para tetamu?

Tempat utama di mana setiap pelancong di Veliky Ustyug berusaha untuk pergi adalah kediaman Santa Claus. Ia menawarkan kawasan landskap yang besar dengan taman musim sejuk dan kebun binatang. Di sini terdapat tarikan dan rumah Santa Claus. Animator melakukan lawatan dan pelbagai aktiviti rekreasi dengan pertandingan dan adegan lucu. Biasanya lawatan berlangsung selama 3 jam, kos kira-kira 1000 Rubles. Terdapat kategori tetamu yang mana diskaun disediakan.

Muzium mainan tempatan dibuka pada tahun 1998. Ia mengandungi hiasan Krismas dari masa yang berlainan. Di antaranya adalah bola-bola yang cantik, patung-patung watak Tahun Baru, haiwan. Kebanyakan pameran dibuat buatan tangan. Untuk ini, kayu, kaca, manik, pelbagai pewarna dan banyak lagi digunakan. Anda juga boleh melawat muzium kad ucapan yang berasingan. Secara umum, terdapat 5 muzium tematik berasingan di wilayah Rizab Muzium Veliky Ustyug.

Satu alternatif tema Tahun Baru akan menjadi lawatan ke monumen sejarah dan seni bina. Mereka yang memutuskan untuk menggabungkan program kebudayaan dengan program hiburan disarankan untuk melawat ladang pedagang, dihiasi dengan tradisi zaman dahulu. Program lawatan boleh dibuat secara berasingan atau memilih siap. Salah satu pilihannya dipanggil "City of merchants and craftsmen", yang akan menarik bagi orang dewasa dan kanak-kanak. Ia diadakan di rumah pedagang Usov.

Lawatan Tahun Baru ke Veliky Ustyug

Bagi pelancong, pengendali menawarkan pelbagai jenis lawatan ke Veliky Ustyug. Perjalanan empat hari dari 31 Disember hingga 3 Januari kekal sebagai yang paling popular. Lawatan ini termasuk perjalanan kereta api, makanan, penginapan hotel, jamuan, kelas induk, lawatan bersiar-siar.

  • "Tahun Baru di Tanah Air Rakyat" (3d / 2n) - 24,500 Rubles;
  • "Mesyuarat Tahun Baru di Abyss of Wizard Musim Sejuk" (3d / 2n) - 24,500 Rubles;
  • "Tahun Baru dalam Veliky Ustyug" (4d / 3n) - 25.900 rubel.

Jelajah termurah akan menelan belanja kira-kira 17,000 Rubles. Lebih banyak program ini, semakin mahal perjalanan.Para tetamu akan mendapat kesan hebat tentang makanan dari kompor Rusia, alam semula jadi dan semangat Tahun Baru yang memerintah di mana-mana. Juga, pelancong akan menerima gambar unik dengan watak-watak dongeng.

Ulasan pelancong mengenai perjalanan ke Veliky Ustyug

Dalam ulasan pelancong yang berpengalaman, ada komen tentang kualiti jalan tempatan yang tidak baik. Oleh itu, perjalanan ke Ustyug di dalam kereta anda adalah lebih baik untuk berfikir tiga kali. Tetapi di perumahan bertindak balas secara positif. Tetamu seperti keadaan dan pelbagai harga. Malah bahagian luar rumah yang paling hambar akan menjadi selesa dan terawat dengan baik.

Keindahan tanah nenek moyangnya agak memudar kerana ramai orang yang datang ke sana dengan lawatan penuh bas. Di samping itu, tetamu mencatatkan bahawa dalam lawatan itu, ia mudah dibebaskan dengan cepat. Oleh itu, disyorkan untuk memilih pakaian dan kasut yang paling hangat dengan tapak kaki tebal tebal. Anda boleh memanaskan diri anda di rumah Baba Zary.

Satu lagi kelemahan bandar adalah bahawa beberapa pemandangan yang menarik hanya dibuka pada musim panas. Juga, ramai pelancong mengeluh tentang harga. Hotel di kediaman Santa Claus dianggap mahal. Anda juga perlu membayar untuk pelbagai perkara seperti memasuki rumah Santa Claus itu sendiri.

Selebihnya tempat itu sangat menggembirakan. Suasana percutian adalah perkara paling berharga yang diterima oleh pelancong dan itulah sebabnya dia datang ke sini.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini