Karelia kagum dengan keindahan sifat dara. Di sinilah Tahun Baru akan kelihatan paling salji yang diliputi oleh pelancong, yang akan membawa kesan baru dan tidak tertandingi. Setiap tahun kebanjiran pelancong di rantau ini hanya meningkat. Wilayah ini telah lama membuat persaingan untuk Finland, Alpen, Norway, dan banyak kriteria musim sejuk. Antara kelebihan Karelia - harga yang sangat berpatutan.

Cuaca dan ciri-ciri lain rantau ini

Perkara utama yang menarik pelancong ke Karelia untuk cuti musim sejuk adalah:

  • sifat dara;
  • perkhidmatan infrastruktur dan hotel yang dibangunkan;
  • harga demokrasi;
  • landskap yang indah.

Cuaca juga boleh dianggap sebagai kelebihan. Di Karelia, tetamu akan menikmati musim sejuk sebenar Rusia dengan salji dan fros. Purata suhu siang hari bervariasi antara -5 ... -10 darjah. Malam sering -15 darjah, yang boleh dianggap penunjuk yang agak selesa. Selain itu, kelembapan dalam tempoh ini agak kecil, hanya 50% -60%. Oleh itu, fros mudah ditoleransi.

Kawasan perlindungan salji purata adalah 10-15 sentimeter, yang sesuai untuk meleleh, ski dan anjing meluncur. Januari menyukai tetamu Karelia dengan banyak hari cerah, tetapi kadang-kadang anda boleh merasakan angin sejuk. Dari ini akan menyelamatkan pakaian hangat yang baik.

Di mana tinggal di Karelia

Terdapat beberapa pilihan penginapan di rantau ini, tetapi terdapat ruang yang cukup untuk semua orang. Petrozavodsk mempunyai hotel yang selesa dan selesa. Anda juga boleh memilih rumah tetamu, pondok atau asrama. Menghairankan, ia adalah lebih murah untuk menginap di sebuah hotel. Tempahan diperlukan terlebih dahulu. Bilik double standard berharga kira-kira 2500 Rubles setiap hari.

Jika pilihan jatuh di tapak perkemahan, maka anda boleh beralih ke salah satu dari beberapa lusin. Kebanyakan mereka mempunyai program hiburan yang sangat baik dan tahap perkhidmatan yang tinggi.

Rumah Rehat "Verkhovye" akan kos dari 2000 Rubles. Untuk wang ini, anda boleh menggunakan kafe, sauna, slaid salji, Internet wayarles, peralatan untuk bermain ski.

Penginapan di "Silent Lake" akan menelan kos sebanyak 600 Rubles bagi setiap orang. Terdapat sebuah taman permainan, segala-galanya untuk memancing, kennel husky, sebuah kafe.

"Urozero" akan menelan kos 650 rubel. Untuk wang ini, anda boleh menggunakan bilik kesejahteraan, penyewaan kereta salji, peralatan ski, sharabana, untuk memancing musim sejuk. Rumah Rehat "Alekka" akan menelan belanja 800 rubel bagi setiap orang. Terdapat sebuah kafe, sauna, gazebo yang dilindungi, kemudahan barbeku, peralatan sukan untuk disewa.

Rumah dan kotej sesuai untuk mereka yang mahu privasi dan ketenangan. Sewa perumahan itu akan dikenakan biaya dari 3,000 hingga 15,000 rubel setiap hari. Semakin lama sewa, lebih murah kos setiap hari.

Bagaimana untuk bersenang-senang di Karelia pada cuti Tahun Baru

Aktiviti musim sejuk yang paling penting di Karelia adalah ski, tunggangan luncur, snowboarding, perjalanan menaiki anjing, kereta salji, serta lawatan ke kediaman tempatan Santa Claus.

Ia menawarkan beberapa lereng ski:

  • Spassky Guba;
  • Mound;
  • Yalgora;
  • Little Bear.

Untuk cuti keluarga Malaya Medvezhka paling sesuai. Ia mempunyai segala-galanya untuk menghabiskan masa dengan anak-anak. Mereka yang pergi ke Yalgora akan dapat menikmati keturunan dari 400 meter dengan perbezaan ketinggian hingga 100 meter. Laluan ini menarik pencinta ski lasak. Trek di Kurgan sesuai walaupun untuk melatih atlet profesional. Terdapat kafe dan gelanggang luncur anak-anak. Lintasan membentang 10 kilometer.

Selain rekreasi aktif Karelia menarik pelbagai tarikan. Antaranya ialah Tasik Ladoga, Marcial Waters, Onega dan Petroglyphs Laut Putih, kompleks "Death Valley", Zoo Tiga Bears, Valaam Islands, Solovki, Kizhi dan lain-lain. Air terjun Karelian juga menarik perhatian pelancong. Terdapat lebih daripada sedozen dari mereka, tetapi Girvas adalah yang terbesar dan paling terkenal.

Lawatan Tahun Baru 2019 di Karelia: harga dan ciri-ciri

Lawatan Krismas di Karelia boleh menjadi sangat pelbagai. Standard untuk rantau ini adalah perjalanan lima hari dengan penginapan di sebuah hotel di Petrozavodsk. Perjalanan seperti itu dari Moscow akan menelan kos kira-kira 16,000 rubel bagi setiap orang. Senarai perkhidmatan termasuk makanan, penginapan, pelbagai jenis hiburan, beberapa lawatan dan jalan raya.

Lawatan untuk keluarga dengan kanak-kanak tambahan termasuk lawatan ke zoo, istana budaya dan kediaman Santa Claus. Kos perjalanan seperti ini kepada keluarga dengan satu anak bermula dari 35,000 rubel.

Malam Tahun Baru di asrama "Engozero" dengan lawatan di Laut Putih (12.31.18-03.01.19) akan dikenakan biaya 22,000 rubel bagi setiap orang. Perjalanan ke Karelian Dudu Moroz selama 4 hari dengan berlepas pada 12/30/18, 01/02/19 dan 01/05/19 dikenakan 13,800 rubel. Perjalanan "Tahun Baru Sihir" (12/31/18 - 01/01/19) dengan penginapan di hotel "Peter Inn" atau "Karelia" menelan kos 18.900 rubel. Tahun Baru dalam gaya "Karjala" akan membolehkan anda mengenali kehidupan suku nama yang sama. Terdapat lawatan dari 12/31/18 hingga 01/03/19 15900 Rubles.

Tahun Baru di Karelia: ulasan wisatawan

Berdasarkan ulasan, kebanyakan tempat kediaman untuk pelancong memenuhi semua permintaan.Walaupun tidak ada hiburan bising biasa yang paling kerap menyertai Tahun Baru, Karelia memberikan tetamu yang banyak peristiwa asli dan menarik.

Pertama sekali, keseronokan datang daripada berkomunikasi dengan sifat tidak disentuh. Para pelancong yang dapat menghargai ciri ini di rantau ini, menerima banyak keseronokan. Kebanyakan pelancong pergi ke sini untuk tinggal di rumah kayu di udara terbuka. Bagi Karelia, pilihan ini adalah yang terbaik, kerana ia membolehkan untuk dibubarkan di atmosfera.

Kediaman Karelian Father Frost, tentu saja, lebih rendah dari yang terletak di Veliky Ustyug. Tetapi hakikat bahawa ia tidak begitu sesak di sini boleh menjadi hujah yang berat untuk menyokongnya. Dog sledding dan tunggangan giring dicintai oleh kanak-kanak dari semua peringkat umur. Perkhidmatan ini boleh didapati di Karelia di banyak tempat.

Adalah penting untuk memahami tujuan perjalanan sedemikian. Jika seorang pelancong jelas membayangkan kenapa dia harus meraikan Tahun Baru di Karelia, dia akan gembira dengan perjalanan itu. Kisah dongeng musim sejuk di pangkuan alam dara dan di udara yang jelas disediakan untuknya.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini