Tahun Baru di Georgia adalah, pertama sekali, kesan yang tidak dapat dijelaskan daripada renungan tempat-tempat yang indah di negara ini. Tidak kira sama ada sebuah bandar besar atau kampung gunung kecil dipilih, sifatnya akan menjadi indah. Di samping itu, Georgia adalah sebuah negara tradisi purba, yang bermaksud yang lain di sini juga akan menarik. Semasa cuti Tahun Baru, negara ini penuh dengan semangat yang tidak dapat dilupakan dan memperoleh rombongan khas.

Peluang yang luas untuk memilih program untuk lawatan Tahun Baru ke Georgia

Georgia tidak jauh di belakang negara-negara Eropah maju dari segi peluang untuk perjalanan pelancong. Di sini anda boleh menikmati program ceramah sambutan Tahun Baru, meneruskan lawatan yang bermaklumat dan menarik, mengenali sejarah, budaya dan keunikan negara, anda boleh melibatkan diri dalam kehidupan malam yang bising di bandar-bandar besar atau sebaliknya terjun ke dalam kesunyian dan keaslian kampung-kampung yang jauh. Anda juga boleh melakukan badan yang lebih sihat dan melawat mata air panas.Bagi peminat hiburan yang melampau di Georgia, ada juga yang perlu dilakukan. Lawatan Tahun Baru ke Georgia menarik kedua-dua pelancong yang berpengalaman dan pendatang baru untuk perniagaan ini.

Beberapa ciri cuti musim sejuk di Georgia

Perlu diingatkan bahawa cuaca di negara ini sangat bergantung kepada rantau ini. Pantai selatan diselubungi iklim subtropika, dan kawasan gunung sudah beriklim sederhana. Ini bermakna di bandar-bandar di pantai anda jarang dapat menangkap suhu di bawah sifar. Cuti Tahun Baru disambut dalam keadaan + 7 ... + 10 darjah. Di pergunungan pada masa ini terdapat segala-galanya untuk pecinta cuti ski. Frost di sini adalah pada tanda yang selesa -10.

Kebanyakan pelancong di Tahun Baru ingin melawat Tbilisi. Di sini, pada siang hari, suhu tetap dalam + 2 ... + 3 darjah, dan pada waktu malam ia jatuh sedikit di bawah sifar.

Tahun Baru dalam bahasa Georgia sentiasa terang dan mengagumkan. Penduduk tempatan memikirkan Malam Tahun Baru acara keluarga. Semua saudara mara berkumpul di sebuah syarikat yang bising dan meraikan kedatangan satu tempoh baru dalam kehidupan setiap orang. Analogi Bapa kita Frost di Georgia adalah Tovlis Babua.

Di setiap rumah adalah chichilaki - sesuatu seperti pokok Krismas. Konsep umum untuk cuti menjadi Mekvle - tetamu selamat datang di setiap rumah. Georgia menganggap tugas mereka untuk menyediakan meja mewah dengan banyak makanan. Semua ini disertai dengan merenung yang tidak terkawal dan sungai-sungai anggur wain yang lazat. Dan, tentu saja, muzik toast dan tarian terdengar di mana-mana.

Di bandar-bandar besar, anda boleh memenuhi tradisi Eropah apabila pokok Krismas yang biasa dipasang di dataran. Bagi mereka yang mengambil berat tentang sifat-sifat biasa cuti musim sejuk untuk Rusia, pokok ini akan memberi semangat Krismas. Dengan cara ini, Krismas juga dirayakan di Georgia pada 7 Januari.

Pada Malam Tahun Baru sebelum jam 00.00, orang jarang keluar. Tetapi kemudian anda boleh melawat perayaan besar-besaran, menonton bunga api dan bersenang-senang dengan orang tempatan di udara terbuka. Alternatif acara ini akan menjadi perayaan di dalam restoran. Di bandar-bandar ada banyak. Anda juga boleh memilih restoran hotel di mana pelancong itu hidup. Biasanya, mereka menawarkan program percutian yang menarik dan jadual yang kaya.

Bagaimana untuk memilih lawatan yang baik untuk diri sendiri dan keluarga anda (berdasarkan maklum balas daripada pelancong)

Kualiti bercuti untuk Tahun Baru di Georgia, serta harga untuknya, bergantung kepada beberapa faktor:

 • populariti tempat di kalangan pelancong;
 • tahap pembangunan infrastruktur di tempat yang dipilih untuk rekreasi;
 • pelbagai pilihan barang dan perkhidmatan yang ada;
 • kualiti perkhidmatan;
 • syarat penginapan dan penginapan.

Jika anda berpeluang untuk memilih salah satu lawatan mahal, maka ini sering menjamin percutian mewah dengan rasa Georgia. Jika anda ingin merasakan semangat tempat dan keasliannya, maka adalah disyorkan untuk melakukan perjalanan yang lebih murah ke sudut-sudut terpencil di negara ini.

Mengikut ulasan pelancong, pendekatan ini kepada pilihan akan memberikan tahap rehat yang diingini. Jika kita bercakap mengenai harga, maka di restoran Tbilisi anda boleh merayakan percutian dengan harga $ 50-150 setiap orang. Pelancong berpengalaman mencadangkan: jika anda menempah lawatan atau tempat untuk tinggal lebih awal, anda boleh menyimpan banyak (sehingga 30% daripada kos biasa).

Nah, anda boleh berehat, menggabungkan rehat dengan rawatan pencegahan. Sebagai contoh, jika anda menempah tempat di resort kesihatan balneological di Borjomi dengan sambutan tahun baru, meja penuh dan semua yang dilampirkan, ia akan menjadi kira-kira $ 250 seorang.

Lawatan Tahun Baru di Georgia

Pengendali pelancongan menawarkan puluhan pilihan untuk rekreasi di Georgia. Mereka berbeza dalam program, bilangan hari, tahap hotel, jumlah perkhidmatan dan, tentu saja, harga.

 • "Tahun Baru di Georgia" - 4-7 hari;
 • "Krismas di Georgia" - 4-7 hari;
 • "Cuti Tahun Baru di Georgia" - 8 hari;
 • Lawatan Tahun Baru "Georgia + Armenia" - 8 hari;
 • Lawatan Tahun Baru "Georgia + Azerbaijan" - 12 hari;
 • Lawatan Tahun Baru "Armenia + Georgia + Azerbaijan" - 12 hari.

"Tahun Baru di Georgia"

4-7 hari dari 29 Disember.Program ini termasuk lawatan ke biara, Javi, Svetitskhoveli, kuil Tiflis lama, panorama pertemuan Aragvi dan Kura, mandi sulfur. Pelancongan dengan penginapan di sebuah hotel bintang 3 akan dikenakan biaya dari 20150 hingga 41000 Rubles.

"Krismas di Georgia"

4 hari dari 05.01. Program ini merangkumi lawatan ke negara-negara prasejarah Uplistsikhe, kubu Surami, biara zaman pertengahan Ubisa, lembah Borjomi dan taman nama yang sama, menyeberangi jambatan Queen Tamara, lawatan ke ibu kota purba Kutaisi dan kota laut Batumi. Pelancongan dengan pilihan penginapan di hotel bertaraf 3 bintang dengan sarapan pagi akan menelan belanja 20150-27600.

"Cuti Tahun Baru di Georgia"

8 hari dari 02.01. Program ini termasuk lawatan ke tapak dan tarikan lama, serta demonstrasi pencapaian dan bangunan moden yang baru. Lawatan dengan penginapan hotel bertaraf 3 bintang akan menelan kos sebanyak 43700-59800 rubel dengan sarapan pagi.

Mimino Georgia + Armenia

8 hari dari 02.01. Menurut program lawatan itu, tetamu akan menghabiskan 3 hari pertama di Georgia, pada separuh kedua hari ke-4 kumpulan itu bergerak ke Armenia, di mana mereka menghabiskan masa yang tersisa mengagumi keindahan Baku yang hebat.

"Georgia + Azerbaijan"

8 hari dari 29.12 atau 02.01. Program ini dibahagikan kepada dua bahagian. Setiap hari akan dipenuhi dengan lawatan bermaklumat yang menyenangkan, cerita menarik panduan dan kenalan dengan hidangan masakan tempatan.

Setiap lawatan Georgia baru menarik dengan cara tersendiri. Bagi mereka yang tidak berpengalaman dalam perjalanan, perjalanan yang dirancang dengan teratur dan teratur ini amat berguna.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini