Bagi kebanyakan orang dalam setahun terdapat dua peristiwa yang dijangka paling terang: cuti musim sejuk dan cuti, lebih baik di tepi laut yang hangat. Betapa menyenangkannya untuk menggabungkan kedua-dua peristiwa itu dengan semua sensasi mereka yang indah. Jika keputusan untuk menghabiskan Tahun Baru oleh laut telah dibuat, maka ia tetap hanya untuk memilih negara yang hangat. Terdapat banyak daripada mereka dan hampir semuanya boleh didapati untuk Rusia. Anda perlu memilih mengikut beberapa kriteria utama: iklim, hiburan, jarak dan harga.

Resort Rusia, Georgia dan Turkmenistan

Salah satu pilihan yang baik akan menjadi salah satu pusat peranginan Crimea atau Wilayah Krasnodar. Berenang di laut untuk Tahun Baru di rantau ini tidak tersedia, tetapi cuaca masih hangat dan selesa untuk berjalan-jalan dan lawatan. Sebagai contoh, 3 hari di Sochi bersama dengan jalan dari Moscow, serta tinggal di sebuah hotel dua bintang dengan sarapan kos kira-kira 30,000 Rubel. Di sektor swasta Yalta dan Sevastopol, anda boleh mencari penginapan semalaman selama 3,000 rubel setiap ketukan. Terdapat banyak restoran dan kafe, jadi jangan risau tentang makanan terlebih dahulu.Setiap institusi ini dengan senang hati akan menerima tetamu pada Malam Tahun Baru, akan menyediakan program meja dan hiburan yang kaya. Di restoran yang paling popular, jadual mesti ditempah terlebih dahulu.

Di Georgia, anda boleh dengan mudah mencari penginapan di pantai pertama. Di Batumi, harganya untuk setiap hari bervariasi sekitar 10,000 rubel. Kafe dan restoran yang tidak terkira banyaknya dibuka sehingga lewat. Harga makanan cukup mencukupi. Untuk lawatan Tahun Baru di Georgia akan perlu membayar kira-kira 35,000 Rubles bagi setiap orang. Lawatan ini biasanya termasuk makan tengahari dan makan malam, jamuan Tahun Baru dan tempat penginapan, untuk jalan itu perlu membayar secara berasingan. Laut pada masa ini juga sejuk di sini, jadi anda tidak perlu merancang mandi Tahun Baru. Tetapi pantai di Batumi untuk cuti kelihatan hebat. Penjagaan jiwa tempatan tentang hiasan bandar dan hasilnya dikehendaki pelancong dan tetamu. Semasa cuti musim sejuk, sebilangan besar konsert, pelbagai perayaan dan konsert diadakan di sini.

Di Turkmenistan, zon peranginan besar "Avaza" menarik perhatian pelancong. Ini adalah kompleks hotel, kotej, rumah tumpangan dan sanatorium untuk setiap selera. Idea untuk menghabiskan cuti Tahun Baru di sini akan menjadi keputusan yang hebat. Harga setiap bilik setiap hari bermula dari $ 70.

Cuti yang mempesonakan di UAE

Bagi orang yang berpendapatan sederhana, Tahun Baru di Emiriah Arab Bersatu boleh menjadi salah satu jejak yang paling jelas dalam kehidupan. Di sini, semuanya kelihatan mewah, besar dan mahal. Anda boleh membayangkan keagungan apa yang menanti para pelancong untuk Tahun Baru. Semua ini tidak murah: harga untuk sehari di bilik hotel berbeza dari 200 hingga 20,000 dolar setiap orang.

Baru 2019 di Vietnam

Di Vietnam, cuti boleh diraikan dengan agak murah. Adalah lebih baik untuk menghabiskan cuti percutian di selatan negara ini:

  • Phan Thiet;
  • Mui Ne;
  • Vung Tau;
  • Pulau Phu Quoc

Resort Nha Trang, popular pada masa yang lain, semasa cuti Tahun Baru akan bertemu pelancong dengan cuaca buruk. Oleh itu, lebih baik memilih sesuatu dari senarai yang ditawarkan di atas. Sebagai contoh, Pulau Phu Quoc akan berehat di laut yang tenang di pantai pasir putih yang indah. Tetapi di Phan Thiet dan Müyne mungkin terdapat gelombang yang menghalang mandi, terutamanya dengan kanak-kanak. Tetapi cuaca juga bagus.

Orang Vietnam mempunyai tahun baru yang disambut pada akhir Januari dan awal Februari. Tetapi untuk pelancong pada Tahun Baru mereka biasa, cuti bising diadakan di hampir setiap hotel, restoran dan kafe.

Penerbangan ke Vietnam akan dikenakan kos dari 31,000 Rubles. Penginapan di salah satu daripada hotel tempatan 2 atau 3 bintang kos dari 1200 rubel setiap hari. Hotel tingkat yang lebih tinggi akan perlu membayar dari 4,000 hingga 5,000 Rubles. Anda juga boleh membeli tur siap, yang termasuk program yang direka dengan baik dengan penginapan dan jalan. Keseronokan itu akan menelan kos purata 54,000 rubel. Harga naik bergantung pada set pilihan. Sebagai contoh, 7 hari di Mui Ne dengan penginapan di sebuah hotel di pantai pertama, termasuk sarapan dan kos 120,000 rubel untuk dua. Hidup di Phu Quoc lebih murah. Di sini anda boleh menemui penginapan dengan harga 1000 rubel setiap hari. Hotel lima bintang akan dikenakan biaya dari 5,000 hingga 10,000 rubel. Terdapat juga lawatan mewah eksklusif, harga yang dikira dalam berjuta-juta.

Turki Terang untuk Tahun Baru 2019

Turki telah menjadi penduduk asli Rusia. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa pengusaha pelancongan menerima banyak permintaan untuk lawatan Tahun Baru ke laut Turki. Di sini anda boleh memilih mana-mana pantai: granit, kerikil, pasir putih atau batu cantik. Di samping itu, laut cukup panas untuk tahun ini - kira-kira 21-22 darjah ditambah. Berenang yang paling berani. Juga, pelancong tertarik dengan sistem semua inklusif. Pada cuti Tahun Baru, anda boleh bergantung pada jamuan yang mewah dan program kaya yang asli. Keuntungan juga boleh dianggap sebagai lawatan yang tidak terhingga, pelancongan budaya dan belanja. Harga purata bagi perjalanan sedemikian ialah kira-kira 50,000 ringgit.

Cuba yang tidak biasa dan faedahnya

Cuba adalah destinasi eksotik lain di mana pelancong Rusia cenderung untuk pergi untuk Tahun Baru.Antara kelebihan tempat ini ialah ekologi yang luar biasa dan udara terbersih di dunia, seperti yang dibuktikan oleh banyak petunjuk saintifik dan kajian. Selain bersenang-senang, anda boleh mendapatkan kesan penyembuhan untuk seluruh tubuh.

Yang terbaik di antara pantai Cuba tetap Vardaredo. Ini adalah tempat yang benar-benar cerah dan hangat. Di sinilah anda dapat sepenuhnya mengalami kontras yang terang dengan musim sejuk Rusia. Air turquoise semasa cuti musim sejuk mengekalkan suhu 28 darjah ditambah. Kebersihan pantai adalah menarik, seperti ketelusan ombak pesisir.

Seluruh keseronokan sepanjang masa di sini, diselingi dengan kebahagiaan cuti cuti pantai. Perjalanan sedemikian akan menelan kos sebanyak 140,000 rubel selama dua hari selama 7 hari. Di samping itu, dipercayai bahawa semasa bulan-bulan musim sejuk di Cuba harga rendah, jadi pelancong gembira untuk pergi ke bandar-bandar tempatan Havana, Varadero, Trinidad.

Kuba, seperti kebanyakan orang lain, lebih suka meraikan tahun baru dengan keluarga mereka, dan selepas itu mereka perlu pergi ke jalan-jalan di bandar dan mengambil bahagian dalam perayaan besar-besaran. Di Havana, parti-parti noisiest diadakan di Dataran Cathedral.

Sekiranya anda tidak mahu membeli pelancongan yang sudah siap, maka anda mungkin membeli tiket kapal terbang sendiri (daripada 44,000 lawatan pelancongan rubel) dan menempah hotel (dari 3,100 rubel setiap hari bergantung kepada lokasi, bandar dan bintang).

Destinasi Tahun Baru yang popular ke laut

Juga pelancong di cuti Tahun Baru tertarik oleh Republik Dominican dan resort popularnya Punta Cana, Santo Domingo, Puerto Plata. Penerbangan dari Moscow di sini akan menelan kos sebanyak 65,000 Rubles. Kos sara hidup bermula dari 2500 rubel setiap hari.

Hainan menunggu semua orang berehat dari bandar yang sibuk. Semasa cuti Tahun Baru terdapat suhu yang selesa sebanyak 25 darjah dengan kelembapan ditambah dan tinggi. Pada Malam Tahun Baru, anda dapat melihat bunga api yang hebat, menikmati masakan tempatan di jamuan mewah di hotel atau di salah sebuah restoran. Lawatan mingguan dengan hotel bertaraf empat dengan sarapan pagi akan menelan kos kira-kira 24,000 Rubles. Jumlah ini tidak termasuk kos perjalanan dan visa.

Tidak kurang popular adalah Thailand panas. Laut sentiasa hangat, dan purata suhu udara tahunan ialah 29 darjah. Santai mingguan dalam tempoh Tahun Baru akan menelan kos kira-kira 85,000 rubel untuk dua orang. Kebanyakan pelancong melancong ke Phuket dan Pattaya, dan semua kehidupan budaya tertumpu di Bangkok.

Di Maldives, anda boleh menghabiskan beberapa malam hebat. Cuti Tahun Baru di sini akan menelan belanja sekurang-kurangnya 500,000 Rubles setiap pasangan dengan penginapan di hotel lima bintang. Ini mungkin pertemuan yang paling mahal Tahun Baru dalam senarai kami, tetapi ia berbaloi. Pandangan di sini, seperti pada poster - pasir putih, hijau segar dan air biru. Melalui operator pelancongan, anda boleh mencuba untuk mencari lawatan yang lebih murah untuk Tahun Baru, kerana perkhidmatan dan syarat di mana-mana hotel berada pada tahap tertinggi.

Filipina juga menunggu tetamu untuk bercuti. Bergantung kepada pilihan lokasi, rehat di sini boleh agak anggaran. Penerbangan dari Moscow ke ibu kota akan menelan kos kira-kira 35.000 Rubel. Dari Manila, penerbangan dalaman anda boleh sampai ke tempat istirahat. Ia berharga 4000-5000 Rubles lagi. Kos penginapan hotel dari 2000 rubel setiap hari. Di pantai agak mahal - dari 4400 rubel.

Tidak kira di mana untuk merayakan Tahun Baru. Perkara utama adalah untuk melakukannya dengan orang yang baik dalam syarikat yang menyenangkan. Kemudian dari perayaan itu akan tetap menjadi kenangan yang menyenangkan.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini