Pintu yang dihiasi dengan indah dan asalnya boleh menggunakan elemen hiasan moden. Sempadan dalam kes-kes ini ditandakan dengan jelas, dan kesan visual secara signifikan dapat mengembangkan ruang dalaman.

Kemudahan dan keindahan: gerbang dalaman siap

Membuat gerbang dijalankan dengan cara yang berbeza. Selalunya, pemilik pelbagai jenis hartanah lebih suka membeli produk siap. Ini disebabkan oleh fakta bahawa pemasangan kebanyakan struktur tidak memerlukan persiapan awal, yang membolehkan penggunaan parameter piawai premis. Jika anda membandingkan item dengan pintu biasa, anda boleh mendedahkan lebih banyak merit. Gerbang dalaman mempunyai beberapa kelebihan:
• Jangan mengganggu peredaran udara antara bilik.
• Mudah dipasang, tidak memerlukan kos tambahan.
• Oleh kerana berat badannya yang rendah, ia dipasang di mana-mana dinding.
• Jangan buat kesan visual mengenai bobot, keterlihatan rintangan.
• Jangan pecah semasa operasi, mudah dibersihkan.

Kos gerbang dalaman siap boleh berbeza-beza dalam pelbagai julat. Faktor yang mempengaruhi boleh dianggap sebagai bahan pembuatan, kuantiti, keaslian dan kerumitan reka bentuk.

Sarjana di rumah - bilik kecil dengan tangannya sendiri

Gerbang moden boleh melakukan pelbagai fungsi - membahagikan bilik ke dalam zon, secara visual membesarkan ruang, berfungsi sebagai hiasan asal. Bergantung pada matlamat, produk berbeza dalam bentuk dan saiz. Bahan-bahan yang paling popular adalah pembuatan plastik, kayu, papan lapis, drywall, MDF.

Anda boleh membuat gerbang dalaman dengan tangan anda sendiri. Adalah penting bahawa konfigurasi produk yang dipilih sepadan dengan bahagian dalam keseluruhan apartmen atau rumah. Model ini boleh dipilih berdasarkan reka bentuk gaya perumahan, ketinggian siling, dan keutamaan individu pemilik. Anda secara bebas dapat membina lengkungan dari pelbagai bahan:
1. Kayu. Anda akan memerlukan papan lapis dan kayu. Lebar yang dikehendaki dari bar diukur sepanjang lebar laluan, dan arka dipotong dari kayu lapis menggunakan jigsaw. Bar dilekatkan pada papan lapis menggunakan skru. Selepas memasang gerbang di ambang pintu, dinding papan lapis kedua dipasang, selepas itu diselaraskan dengan plasterboard. Kemasan dijalankan dalam format klasik untuk peringkat kerja ini.
2. Drywall. Selepas membongkar struktur pintu lama, kelemahan di dinding dimeteraikan dan peralatan disediakan. Lakaran sedang dibangunkan, lengkungan sedang dibentuk, struktur sedang dipasang di pembukaan. Dalam rongga yang terhasil, bingkai dipasang dengan potongan dan bengkok profil. Produk siap dipasang pada rak, untuk kebolehpercayaan yang lebih besar dengan memasang jumper khas.
3. Papan lapis. Selepas membuat lakaran, anda perlu menyediakan alat tersebut. Anda memerlukan gergaji (jigsaw), pemutar skru, gerudi, kertas pasir. Memberi sepotong papan lapis yang dikehendaki, ia dipasang di pintu yang disediakan. Bahan tetap, spacer dipasang di sudut. Selepas menunggu sedikit, lompang-lompang boleh diisi dengan buih pelekap, dan permukaannya boleh diselubungi dengan drywall.

Kerja yang sukar dan agak lama dianggap sebagai peringkat terakhir. Dengan bantuan topeng plaster kecacatan besar dan kecil. Arka licin, licin dibentuk menggunakan larutan dempul.

Pelbagai bahan: gerbang plasterboard, kayu

Bahan kayu sendiri adalah perabot yang ideal, tidak kira apa tujuan mereka digunakan. Penyelesaian reka bentuk asal menyediakan keupayaan untuk membuat lengkungan dalaman moden dari pelbagai jenis kayu. Mengubah geometri pintu, anda boleh masuk ke dalam pedalaman apa-apa bentuk yang direka, menyegarkan bilik, mengembangkan ruang secara visual.

Daripada spesies kayu semula jadi, mereka lebih suka menggunakan oak, linden, abu, pain. Jika perlu, bahan mahal boleh digantikan dengan yang lebih murah - peti besi papan serat, MDF.

Zon dibahagikan koridor dan menghiasi pedalaman dalam gaya moden dengan bantuan gerbang dalaman plasterboard. Struktur tiga dimensi sedemikian boleh berbentuk bulat, bujur, segi empat tepat, berbentuk kubah atau trapezoid. Selalunya mungkin untuk membuat gerbang tercalar asal dari drywall. Kemasan juga boleh diubah - lukisan, lukisan, stuko. Dalam segi teknikal, bahan itu hanya sempurna, ia dapat menahan perubahan mendadak dalam suhu, sinaran UV, kelembapan yang tinggi.

Pintu bilik portal utama

Pilihan ideal untuk kos usaha, masa dan belanjawan - ini adalah model. Adalah mungkin untuk melengkapkan gerbang portal dengan bantuan apa-apa bahan, termasuk kayu, plastik, drywall, bata, plester, batu hiasan.

Reka bentuk, dihiasi dalam bentuk berbentuk U, paling sering menemui tempatnya di dalam bilik-bilik yang mempunyai sejumlah besar garis lurus dan tegak lurus. Untuk rumah persendirian dari kayu atau balak, pilihan ini akan menjadi ideal. Kelebihan portal dalaman moden:
- kemudahan pemasangan dan penyelenggaraan berikutnya;
- kestabilan sebelum beban statik;
- tiada ubah bentuk berat sendiri;
- ciri minimalis, kesimpulan;
- menggabungkan ruang dan keselesaan;
- pelbagai konfigurasi moden.

Portal gerbang dapat menjadi alternatif yang layak dan kompeten dengan pintu biasa di lorong antara dapur dan ruang makan, atau ruang tamu dapur. Reka bentuk diperbuat daripada kayu atau drywall, paling kerap dalam warna cahaya.

Apabila menggunakan pembukaan standard, anda boleh membeli produk siap yang memenuhi parameter yang ditentukan. Sekiranya keutamaan diberi kepada reka bentuk dengan pakej yang diperluaskan, pakej termasuk pengikat, panel antara dinding, dan cornice. Apa-apa pilihan akan kelihatan bergaya, estetik, bermaruah, memulihkan pedalaman dan mewujudkan rasa kelapangan.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini