Sering kali, pemilik bilik mandi kecil kecewa bahawa mereka tidak mempunyai peluang untuk menyusunnya dengan cara yang asli, bergaya, dan praktikal. Inilah salah tanggapan terbesar mereka, kerana terdapat banyak cara untuk mengubah bilik mandi padat ke dalam bilik yang menarik dan berfungsi. Memandangkan kemungkinan moden dan ketersediaan pelbagai bahan, anda boleh melaksanakan keputusan reka bentuk yang paling berani.

Idea asal: bilik mandi kecil dengan tandas

Cara terbaik boleh dianggap sebagai menggabungkan bilik mandi dengan tandas. Sekiranya tidak ada partition dalaman, ia mungkin dapat mengembangkan kawasan tersebut dengan ketara dan mencari ruang tambahan untuk peralatan kebersihan, peralatan, dan perabot.

Dalam kes apabila bilik mandi sudah digabungkan pada mulanya, kos fizikal dan kewangan akan lebih rendah.Untuk pengaturan yang berkualiti tinggi dan berjaya seperti bilik, anda boleh menggunakan beberapa helah:
• Setiap inci ruang harus digunakan dengan faedah maksimum.
• Untuk menyimpan barang-barang kecil, anda boleh menyediakan kabinet dinding dengan cermin dan sejumlah besar rak.
• Daripada pendirian di bawah sink, anda boleh memasang mesin basuh, dan memasang sinki sedikit lebih tinggi daripada biasa.
• Popular untuk tandas digabungkan dengan miniatur dianggap versi sudut sink, pancuran mandian, tandas.
• Bahan dan warna harus digunakan dalam satu palet tunggal, menggabungkan semua zon dan membuat kawasan secara visual bebas.

Produk untuk menyelesaikan bilik mandi gabungan kecil mesti dipilih berdasarkan ciri-ciri bilik. Bukan sahaja di dalam bilik tersebut akan sentiasa diperhatikan perubahan mendadak dalam suhu dan kelembapan yang tinggi, dan keperluan kebersihan akan sangat ketat. Memilih dari gaya moden, anda boleh memanfaatkan arahan seperti minimalism, negara, loteng, gaya Scandinavian dan Jepun, klasik, retro atau moden.

Dari segi peralatan teknikal kebersihan, pada tahun 2018, perhatian khusus diberikan kepada inovasi asal yang wujud dalam gaya moden. Semakin banyak, pereka mula menolak jubin sebagai bahan penamat. Memimpin warna monokromatik dan reka bentuk dalaman "di bawah ruang tamu" dengan beberapa jenis perabot yang sebelum ini tidak akan difikirkan untuk dimasukkan ke dalam bilik yang sama.

Reka bentuk bergaya bilik mandi kecil untuk setiap rasa: sudut, dengan kabin dan pilihan lain

Salah satu masalah yang paling biasa di bangunan pangsapuri adalah bilik mandi kecil, yang tidak lama dahulu sukar dibaiki dengan cara yang paling biasa. Pada masa kini, trend reka bentuk fesyen membantu mengaturkan 3-4 meter dengan rasa dan keselesaan yang berada di dalam bilik menjadi kesenangan yang sebenar. Dengan mengambil bahan-bahan kemasan, perabot, paip, anda boleh membuat oasis anda sendiri untuk penginapan yang selesa.

Semua bahan untuk penamat harus dibezakan oleh peningkatan ketahanan terhadap kelembapan dan perubahan suhu. Pilihan yang paling popular dalam hal ini termasuk lukisan, panel plastik, ubin seramik, kertas dinding kelembapan-bukti atau batu buatan. Untuk siling, terdapat dua pilihan - lukisan biasa dengan anggaran minimum, atau filem regangan dengan kesan cermin dengan peluang kewangan yang lebih besar.

Semakin ramai, pakar menasihatkan untuk menggantikan mandi mandi. Kini anda boleh menemui banyak produk sedemikian - perkara utama adalah memilih pilihan terbaik dari segi kos, saiz, tujuan. Pencinta romantik dan tinggal lama di dalam air dinasihatkan untuk bilik yang dilengkapi dengan panci dalam yang selesa dengan jakuzi. Pengudaraan tambahan ke atas bilik mandi akan membantu dengan cepat menghilangkan kelembapan yang berlebihan dan pemeluwapan. Di samping itu, kelebihan aksesori moden seperti ini boleh dipanggil penjimatan air.

Reka Bentuk Bilik Mandi Gabungan yang Berjaya

Di dalam bilik kecil, kadang-kadang sukar untuk memilih paip atau perabot. Oleh itu, dalam beberapa kes, reka bentuk bilik mandi gabungan boleh menjadi format yang ideal untuk mengatur bilik ini. Di antara kelebihan pilihan tersebut adalah kemungkinan zonasi praktikal kawasan, kebebasan memilih gaya dan penyelesaian reka bentuk. Susun atur kemudahan utiliti yang ketara, kerja penamat dilakukan dalam mod yang lebih ekonomik.

Pembangunan reka bentuk dan perancangan ruang yang betul memerlukan mengambil kira beberapa faktor penting. Hasil akhir mungkin dipengaruhi oleh ruang lantai dan ciri-ciri fungsinya, gaya reka bentuk dan trend fesyen.

Apa yang boleh menjadi reka bentuk bilik mandi di Khrushchev dan cara terbaik untuk melengkapkannya?

Bilik mandi gabungan di Khrushchev adalah bilik kecil dengan ruang yang agak terhad. Sukar untuk mengatur semua perabot dan peralatan yang diperlukan.Di stok perumahan lama, kawasan tandas sering tidak lebih dari 3 meter persegi, jadi partition itu sering dikeluarkan supaya bilik mandi moden yang baik dapat diatur.

Agar mandi kecil menjadi selesa dan berfungsi seperti yang mungkin, adalah penting untuk mengaturnya mengikut semua keperluan peraturan kebersihan dan keutamaan peribadi pemilik. Trend fesyen dalam reka bentuk dalaman bilik termasuk:
1. Aksen Bergaya berdasarkan corak geometri.
2. Penggunaan beberapa warna yang terhad - tidak lebih daripada tiga warna.
3. Kehadiran aksesori, item, alat tambahan yang luar biasa.
4. Kehadiran perabot terbina dalam pelbagai fungsi.
5. Kegunaan aktif butiran kaca dan cermin di pedalaman.

Pada tahun 2018, untuk bilik mandi kecil di Khrushchev, aksesori bergaya yang diperbuat daripada batu semula jadi atau kayu dianggap relevan. Trend bergaya boleh dipanggil kehadiran tenggelam dan perabot asal dari pelbagai jenis kayu.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini