Impian setiap gadis adalah rambut yang cantik dan sihat. Tetapi dalam perjalanan ke matlamat ini, ramai mempunyai beberapa kesulitan. Jika anda menghadapi masalah sedemikian, pertama sekali anda perlu menyemak kesihatan anda. Kadang-kadang, walaupun kerana kekurangan vitamin, kualiti rambut menderita. Ia juga sangat penting untuk mengurangkan tips dengan kerap dan melakukan prosedur ini pada hari yang sesuai. Itulah sebabnya kami akan mempertimbangkan kalendar lunar untuk 2018, yang akan membantu anda mengembangkan rambut yang panjang dan mewah.

Petua pemotongan rambut

Seperti yang mereka katakan, jika seorang wanita mahu mengubah hidupnya, dia mula dengan rambutnya. Sering kali ini benar, tetapi masih tidak mengesyorkan membuat keputusan itu tanpa berfikir. Cobalah untuk menimbang segala-galanya dan kemudian hanya mendaftar untuk potongan rambut. Berhati-hati memilih tuan yang akan mendengar keinginan anda mengikut ciri-ciri individu.

Perhatikan bulan apabila merancang potongan rambut. Contohnya, jika anda ingin mengembangkan rambut dengan lebih cepat, maka lebih baik untuk memotong rambut pada bulan yang semakin meningkat. Mereka yang menginginkan rambut mereka tidak mengepul atau berhenti jatuh harus memilih tempoh bulan yang semakin pudar.

Gunting rambut Lunar 2018

Anda boleh mempercepat pertumbuhan rambut atau menguatkan akar dengan bantuan kalendar lunar. Ia akan membantu menentukan hari yang optimum untuk prosedur ini dan membantu dengan cepat mencapai hasil yang dikehendaki.

Januari 2018

Sudah tentu, pada 1 Januari, anda tidak perlu melawat pendandan rambut, terutamanya untuk perubahan dramatik. Menurut ahli nujum, walaupun anda yakin dengan tuanmu, lebih baik mendaftar untuknya pada keesokan harinya. Untuk ini ideal 2, 3 dan 7 Januari. Hari-hari ini menyumbang kepada pertumbuhan rambut yang baru, kuat.

Terdapat juga beberapa hari yang sama sekali tidak sesuai untuk potongan rambut. Ini adalah 4, 10, 11 dan 24 Januari. Tarikh baki dianggap neutral, jadi perubahan panjang tidak menjejaskan keadaan masa depan rambut anda.

Februari 2018

Bulan ini, keadaannya sama dengan yang sebelumnya. Hari pertama tidak sesuai untuk manipulasi rambut. Adalah lebih baik untuk menumpukan hari ini kepada penjagaan mereka dalam bentuk topeng untuk menguatkan. Bagi mereka yang ingin tumbuh rambut panjang, kami mencadangkan merancang perjalanan ke pendandan rambut pada separuh kedua bulan.

Lebih baik ialah 2, 22-24, 27 dan 28 Februari. Hari-hari ini sesuai untuk sebarang potongan rambut dan pewarna. Jika anda akan memotong petua sedikit, maka untuk ini anda boleh merakam 11-13 Februari.

Mac 2018

Tidak seperti bulan-bulan sebelumnya, Mac adalah hebat untuk bereksperimen dengan rambut. Tetapi masih sehingga 5 angka adalah lebih baik untuk tidak melawat salon. Dan dalam tempoh dari 6 hingga 8 dan dari 22 hingga 28 Mac, anda tidak boleh hanya memotong, tetapi juga keriting cat. Adalah dipercayai bahawa tarikh-tarikh ini adalah yang paling menguntungkan bulan ini.

April 2018

Mereka yang merancang potongan rambut untuk April sangat bertuah. Fakta adalah bahawa tanpa mengira tarikh, rambut akan diperkuat dan akan patuh. Tetapi jika anda ingin mengembangkan panjang, pastikan untuk memotong hujung bulan bulan depan. Hari yang paling sesuai untuk potongan rambut: April 3, 10, 25-28.

Mei 2018

Bulan ini sesuai bukan sahaja untuk potongan rambut, tetapi juga untuk prosedur pencelupan, pengeritingan dan penjagaan. 1 dan 2 nombor dianggap menguntungkan, serta tempoh dari 15 hingga 23 Mei. Hari-hari ini akan membantu menjadikan rambut anda lebih sihat dan lebih kuat. Dalam tarikh lain, lebih baik tidak pergi ke pendandan rambut.

Jun 2018

Bulan musim panas pertama agak kaya dengan tarikh yang sesuai untuk memotong keriting. Bergantung pada tujuan, pilih tarikh yang diingini untuk masuk ke salon. Walaupun pada awal bulan bulan semakin berkurangan, rambut pada masa ini tidak akan memburukkan lagi keadaan rambut. Tetapi jika anda ingin mencapai pertumbuhan mereka, perkara terbaik untuk ini ialah 19 Jun. Tidak kurang menggalakkan adalah tarikh seperti: 4-6, 11-13, 18, 20, 26 dan 27 Jun.

Julai 2018

Julai akan menjadi tarikh tidak kurang baik. Menurut ahli astrologi, lebih baik merancang perjalanan ke salon pada nombor ke-4, ke-10 dan ke-11. Cukur sedikit berakhir dan memulakan proses pertumbuhan rambut akan berubah, jika anda mendaftar untuk tuan pada tempoh tersebut: 16-20, serta 23-28 Julai. Cuba jangan melakukan sebarang manipulasi pada 6, 29 dan 30 Julai.

Ogos 2018

Untuk memperbaiki keadaan rambut dan mempercepatkan proses pertumbuhan akan membantu memotong rambut pada hari-hari seperti: 4, 16 dan 17 Ogos. Juga dipertimbangkan adalah 7, 9, 14, 21-25, 30 Ogos. Hari-hari yang tinggal menyumbang kepada pertumbuhan yang perlahan, jadi cuba merancang lawatan ke pendandan rambut, dengan mengambil kira kalendar lunar.

September 2018

September tidak akan menjadi bulan yang sangat baik untuk eksperimen dengan rambut. Ia adalah mungkin untuk memotong petua sedikit pada permulaan, tetapi sejak bulan akan berkurang pada masa ini, anda tidak seharusnya mengharapkan pertumbuhan rambut yang intensif selepas itu. Untuk tujuan ini, pilih salah satu tarikh: 10, 13-18, serta 23 September.

Oktober 2018

Bulan ini, anda boleh memilih tarikh yang sesuai untuk potongan rambut, yang akan memberi kesan kepada keadaan rambut. Tarikh-tarikh ini termasuk: 10, 12-16, 18 dan 24 Oktober. Mereka yang menderita rambut rapuh dan ingin mengukuhkan mereka harus memotong tip mereka pada 1 atau 6 Oktober. Menurut ahli astrologi, tarikh-tarikh ini dianggap paling sesuai untuk tujuan tersebut. Kami sangat mengesyorkan supaya tidak mendaftar untuk salon pada hari ke-23.

November 2018

Lawati salon kecantikan untuk menukar potongan rambut yang terbaik semasa bulan baru. Pada bulan November 2018, tempoh ini dijangka pada 7 November.Oleh itu, hari ini, dan seterusnya - masa untuk membuat temujanji dengan tuan. Lebih baik akan juga 9, 13, 15 dan 21 November. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memotong rambut pada hari ke-19, kemudian menangguhkan lawatan tersebut dan cuba untuk tidak melakukan apa-apa dengan rambut anda.

Disember 2018

Sebelum permulaan tahun baru adalah lebih baik untuk tidak membuat sebarang perubahan besar. Sekali lagi anda boleh meningkatkan gaya rambut atau tip 4, 5, 8, 11-14, 20 dan 21 Disember. Adalah dipercayai bahawa nombor ke-16 adalah lebih baik untuk tidak melakukan apa-apa dengan rambut, supaya tidak membahayakan terlalu banyak.

Apabila merancang perjalanan ke pendandan rambut, cuba perhatikan potongan rambut kalendar lunar. Kaedah sedemikian mudah bukan sahaja akan tumbuh rambut panjang yang dikehendaki, tetapi juga memperkuatnya dan menjadikannya lebih sihat.

Dan bagaimana perasaan anda tentang kalendar lunar: ikut fasa bulan, atau adakah anda berpendapat pendekatan sedemikian adalah tahyul?

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini