Banyak yang sudah diketahui mengenai pilihan raya presiden yang akan datang di Persekutuan Rusia: tarikh, nama calon berpotensi, penarafan awal mereka. Tetapi tidak rahsia kepada sesiapa yang Putin kekal menjadi kegemaran utama dalam pemilihan 2018. Untuk masa yang agak lama, Presiden Rusia semasa ini tetap diam dan mengelakkan persoalan mengenai pencalonan pencalonannya dalam pilihan raya yang akan datang, namun dia tidak menyuarakannya.

Misteri diliputi kegelapan

Terdahulu, Vladimir Putin dalam setiap cara yang mungkin mengelakkan pertanyaan mengenai penyertaannya dalam pilihan raya. Sebagai contoh, jawapan kepada soalan sama ada ia bukan masa untuk memberitahu mengenai rancangan pilihan raya yang disuarakan pada sidang akhbar di Beijing, ketua negara menjawab dengan tegas, "tidak".

Sudah tentu, Putin selalu secara laconically dan jelas menyatakan pencuciannya, tetapi kekurangan yang berlebihan itu adalah luar biasa untuknya. Dan ini menunjukkan bahawa soalan kepada pemerintah jelas tidak menyenangkan. Jika seseorang tidak dapat meragui kejantanan dan patriotisme presiden semasa, maka jika tidak ada pemikiran mengenai pilihan raya yang akan datang, sukar untuk percaya. Adalah jelas bahawa Vladimir Vladimirovich membuat perancangan.Walau bagaimanapun, ia tidak sepenuhnya jelas di sini: sama ada rancangan itu tidak dibina, atau ia sangat berani bahawa hakikat kehadirannya adalah misteri yang mendalam.

Bukan Putin

Putin mempunyai peluang tertinggi untuk menang. Tetapi mari kita pertimbangkan calon lain yang mungkin dapat bersaing. Terdapat peluang untuk mengambil presiden Persekutuan Rusia dalam Perdana Menteri semasa, D. Medvedev, kata para pakar. Kemungkinan besar, dalam kes ini, skim yang sudah terbukti yang digunakan dalam pemilihan 2008, ketika Medvedev menerima lebih dari 70% suara, akan terlibat. Walau bagaimanapun, keadaan politik dan ekonomi pada tahun 2008 secara asasnya berbeza daripada keadaan semasa. Adalah agak jelas bahawa pada masa ini Medvedev bukanlah calon terkuat dari kerajaan. Terutamanya selepas penyiasatan yang terkenal terhadap pembangkang.

Juga, jangan lupa tentang penurunan yang ketara dalam populariti Medvedev di rantau ini, termasuk kerana majoriti "sayap" kata-kata seorang ahli politik.

Sudah tentu, peluangnya untuk memenangi pilihan raya cukup tinggi. Tetapi kemenangan boleh menjadi pyrrhic untuk kuasa. Sekiranya tidak "Maidan", maka protes besar-besaran dengan slogan-slogan yang kuat boleh dibayangkan. Kebarangkalian kemenangannya sangat rendah.

Dmitry Medvedev

Wakil-wakil Parti Demokratik Liberal atau Komunis, yang hanya 10% dan 17% rakyat Rusia mengundi pada pilihan raya lepas, mempunyai peluang untuk menang pada 2018, kata para pakar. Peranan kuasa-kuasa politik ini sangat terhad dan tidak mungkin melepasi wakil-wakil United Russia. Zhirinovsky lebih terkenal dengan ekspresi dan kecenderungannya. Satu contoh pembohongan ahli politik kecil.

Jika seorang ahli politik dengan terang-terangan terletak pada perkara-perkara yang mudah diperiksa, orang tidak akan percaya kepadanya. Kemungkinan menang adalah minimum.

Vladimir Zhirinovsky

Para pemimpin pembangkang - Alexei Navalny, Mikhail Kasyanov dan Grigory Yavlinsky, menurut ramalan pakar, juga akan tetap tanpa sokongan orang Rusia pada 2018. Pengalaman sebelum pemilihan ke Duma Negeri pada 2016 menunjukkan pasukan pembangkang tidak menikmati dukungan warga. Kecuali kejutan ekonomi boleh mengubah keadaan, tetapi seperti itu, berdasarkan keadaan di pasaran minyak dan kadar pertukaran mata wang negara yang stabil, tidak dijangka. Ingatlah bahawa Alexei Navalny (pemimpin semasa pembangkang) mendapat populariti luas selepas filem "Dia bukan Dimon kepada kamu". Beliau tidak dimasukkan ke dalam pilihan raya pada masa ini kerana rekod jenayahnya. Sama ada perkara ini dibuat atau tidak - tiada siapa tahu pasti. Pada pandangan kami, peluangnya untuk menang adalah minimum.

Alexey Navalny

Nama Sergey Shoigu, Sergey Ivanov, Vyacheslav Volodin, Yuri Trutnev, Sergey Lavrov, Sergey Kiriyenko dan Anton Vaino juga disebut sebagai calon presiden negara. Bagaimanapun, dua yang terakhir - ketua pentadbiran Kremlin dan timbalan pertamanya - sumber disahkan dianggap sebagai calon untuk perdana. Lebih-lebih lagi, saham Anton Vaino dipetik tinggi, dan pemimpin yang menjanjikan ini boleh mengambil alih jawatan presiden Persekutuan Rusia selepas beberapa waktu. Anggapan itu dibenarkan sepenuhnya, kerana Vaino disokong oleh oligarki Rotenberg dan pengarah umum Rostec, S. Chemezov.

Anton Vaino

Menurut data yang ada, T. Golikova (ketua Dewan Akaun) dan E. Nabiullina (pengerusi Bank Pusat) juga dalam senarai pengganti. Mereka mengatakan bahawa Putin sangat kagum dengan kejayaan kedua-duanya.

Tatyana Golikova

Baru-baru ini, "sosialit" popular Ksenia Sobchak membuat kenyataan mengenai pencalonannya untuk jawatan presiden Rusia pada tahun 2018. Adakah dia percaya pada kemenangannya? Ia tidak mungkin dan dia faham. Mungkin dia mahu sekali lagi popiaritsya atau penamaannya kepada seseorang yang menguntungkan. Motif sejati tetap tidak diketahui. Kami menasihatkan anda untuk melihat apa yang difikirkan oleh Ksenia tentang kanak-kanak dan bagaimana dia memperlakukan orang apabila minatnya terpengaruh.

Selain itu, gadis terkenal itu tidak berpuas hati bahawa golongan miskin yang miskin itu tidak kaya dan meminta untuk menaikkan cukai pelancongan, dengan itu mengasingkan "utama" dari orang lain. Sobchak berkongsi instagram dalam microblognya.

Juga pendapat calon presiden mengenai orang biasa meninggalkan banyak yang diinginkan. Ksenia Anatolyevna tidak menyukai kenyataan bahawa "manusia semata-mata" menunggang di sepanjang jalan yang sama seperti dirinya sendiri. Saya tertanya-tanya bagaimana dia akan menyelesaikan masalah ini jika dia menjadi presiden?

Sekarang bayangkan apa yang akan berlaku jika dia benar-benar menjadi presiden ...

Ksenia Sobchak

Mengikut data terkini Januari 2018, calon-calon topikal untuk jawatan presiden Persekutuan Rusia adalah:

 1. Elvira Agurbash ("Green Alliance") - Naib Presiden Pertama syarikat "Mortadel".
 2. Sergey Baburin (ROS) - Penyelidik di ISPI RAS.
 3. Pavel Grudinin (KPRF) - Pengarah Ladang Negeri Lenin CJSC.
 4. Vladimir Zhirinovsky (LDPR) - Pengerusi LDPR.
 5. Natalia Lisitsyna (ROT FRONT) - Operator kren JSC Petrostal Loji Metallurgical.
 6. Vladimir Mikhailov (promosi sendiri) - timbalan Kostroma Regional Duma.
 7. Stanislav Polishchuk (Parti Pembaharuan Sosial) - Pengerusi "Partai Pembaharuan Sosial".
 8. Vladimir Putin (promosi sendiri) - Presiden Persekutuan Rusia sekarang.
 9. Ksenia Sobchak ("Inisiatif Awam") - wartawan, tuan rumah saluran TV "Hujan".
 10. Maxim Suraykin ("The Communists of Russia") - pengerusi parti "The Communists of Russia".
 11. Boris Titov ("Parti Pertumbuhan") - Pengerusi "Parti Pertumbuhan".
 12. Alexander Chukhlebov (promosi sendiri) - Ketua Pegawai Eksekutif Elof Hansson LLC.
 13. Grigory Yavlinsky ("Yabloko") - Pengerusi Jawatankuasa Politik Persekutuan Parti Yabloko.
 14. Irina Volynets (Partai Rakyat Rusia) - Pengerusi Bersama Rakyat terhadap Partai Korupsi, Pengerusi Jawatankuasa Induk Kebangsaan.

Dalam satu perkataan, pilihannya sangat banyak, tetapi banyak pemohon semata-mata bermaksud bahawa tidak ada pengganti sebenar untuk Vladimir Vladimirovich.

Senario yang mungkin

 1. Apabila keadaan terkawal.

Benar, secara teorinya mungkin untuk mengambil senario berkompromi apabila kawalan Putin akan diteruskan dengan ketibaan pengganti. Di bawah skim ini, presiden akan mempunyai fungsi perwakilan semata-mata, dan kuasa penuh akan berada di tangan Vladimir Vladimirovich, yang akan menjadi ketua Majlis Negeri.

2. Pemanjangan lembaga V.V. Putin

Dalam kata-kata, satu cara atau yang lain, pengganti terbaik Putin, sebagaimana Vladimir Vladimirovich sendiri percaya, politiknya kuat dan benar-benar benar - dia sendiri. Sekiranya kesihatan tidak akan gagal.

Namun, kekurangan perpanjangan Putin akan membantu negara. Lagipun, untuk keseluruhan jawatan presidennya, mereka gagal mewujudkan struktur politik yang sepenuhnya yang akan menjadi penjamin perubahan kuasa yang tidak menyakitkan.

Dan apa yang boleh kita katakan mengenai ketibaan pembangkang, walaupun pemindahan kawalan kepada seseorang sendiri adalah penuh dengan bencana. Ketiadaan perubahan kardinal dari masa ke masa tentu akan membawa kepada masalah "kesinambungan", dan persoalannya akan menjadi lebih akut.

Jangkaan akan menjadi pendek. Adalah jelas bahawa peperangan untuk tempat Putin akan bermula dengan segera selepas pemilihannya untuk penggal terakhir yang dibenarkan oleh Perlembagaan. Gila perjuangan mendekati boleh didengar hari ini dalam bentuk intriganya, skandal, penyiasatan, gosip. Dan berdasarkan kepada prasyarat yang pertama, vendetta akan menjadi panas!

15 KOMEN

 1. warganegara Persekutuan Rusia, presiden Persekutuan Rusia akan menjadi Sergey Lavrov selama satu masa, dan Putin. Vladimir.Vladimirovich akan beristirahat di jabatan pemerintah. Tuhan memberkati dia secara peribadi dari saya !!! kerana dia adalah warganegara Tsar dan RUSSIA menjadi Pemimpin dalam komuniti dunia dan hanya pergi HANYA.

 2. Rom, menonton kurang TV. Rusia tidak boleh menjadi pemimpin sepanjang peraturan rasuah di sana. tanpa undang-undang, manakala setiap warganegara Rusia tidak akan hidup dengan bermaruah, dan birokrat dengan mengorbankan rakyat akan makan lobak. Bagaimana untuk tidak tercekik ???

 3. tidak ada yang peribadi, tetapi kepercayaan kepada ahli politik yang, selama 18 tahun pemerintahan mereka, telah melakukan apa-apa untuk memperbaiki kehidupan majoriti rakyat, tidak ada. Dan ini adalah pendapat bilangan penduduk biasa yang mutlak.

 4. PILIHAN - 2018

  Tamara Globa: "Dalam" pemilihan "* di era masa depan, apabila kuasa kegelapan berfikir bahawa mereka telah merosakkan dunia dan kemenangan di dalam poket mereka, Roh Rusia ** akan menang" oleh satu undi "... Dan ini akan menjadi suara Kelakuan ... "*

  * 18 Mac, 2018
  ** Kuasa cahaya

 5. Anda, pembangkang x ... anda, menerkam satu komen positif dalam orang ramai. Berapa banyak yang anda dibayar untuknya? Sekiranya kita membandingkan 90-an, apabila tidak mustahil untuk menyelesaikan perkara-perkara tanpa batang, keadaan kita kini: taraf hidup meningkat dengan ketara, tumbuh-tumbuhan baru sentiasa dibina, kompleks agrokimia meningkat, inflasi adalah 4%, senjata adalah yang terbaik di dunia dengan perbelanjaan pertahanan 10 kurang daripada Amerika kegemaran anda, yang denyushki membayar anda. Dengan pemikiran sedemikian yang anda hantar kepada orang ramai, anda mempunyai peluang untuk memusnahkan negara besar dan orang hebat, mereka akan memusnahkan anda juga, anda hanya alat - alat meriam untuk musuh geopolitik kami. Fikirkanlah.

  • Bagi Sobchak, sama ada singa sosial yang lemah atau yang sama dapat memilih, pada suatu masa, di Perancis, institusi wanita dicipta, wanita dibesarkan di mana mereka dijual kepada seorang lelaki kaya yang mempunyai keluarga. singa betina ". Adakah anda memerlukan singa sosialite?

 6. Ksenia!

  Saya berharap anda, atau sebaliknya, kemenangan dalam pilihan raya presiden di Rusia pada tahun 2018!
  Semoga berjaya!

  Saoshiant *

  * Postman; "Surat terbuka kepada Ksenia Sobchak", 23 Oktober 2017

 7. Apa yang anda fikir, Ksenia sendiri harus pergi ke rumah pelacuran sendiri, adakah ia seorang ahli politik? sternum yang saya dengar tentang dia sebelum perlumbaan untuk jawatan presiden. Zhirinovsky betul lelaki !!!!!. edinorosy sebagai parasit di leher Rusia dan tidak bagaimana berpuas hati. dan hakikat bahawa pencuri begitu Rusia disusun supaya mereka mencuri mencuri dan akan mencuri. Hanya langkah yang diperlukan untuk melakukan jenayah.

 8. Saya berfikir: untuk mengundi Putin adalah semua yang kita ada sekarang. "- Rasuah, penuh dengan keburukan, ya, dan saya tidak nampak programnya? Ada yang menunjukkan sukarelawan? Jadi siapa yang akan menjadi program untuk meletakkan Putin sendiri atau ... ... ????
  Saya fikir semua calon, yang terbaik dalam program dan dalam kes yang saya lihat adalah DROWED GRUDININ !!! Sudah tentu banyak kotoran padanya sekarang tuang !!! Tetapi ini boleh difahami !!! Tidak dijangka bahawa orang ramai menyokong GUDININA !!!

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini