Di dalam bilik mandi yang berkualiti tinggi dan berkualiti tinggi, saya mahu lebih banyak masa. Di dalam bilik di mana keadaan tidak hanya untuk menjalankan prosedur kebersihan, tetapi juga untuk berehat, rehat, semuanya perlu. Untuk tujuan ini, sangat penting untuk menyeimbangkan estetika, daya tarikan, fungsi moden.

Reka bentuk bilik mandi yang indah: nuansa hiasan

Dalam proses merekabentuk reka bentuk bilik mandi, perlu berusaha untuk mencipta gambar yang asli dan bergaya. Pelbagai jenis bahan kemasan, paip, elemen hiasan membolehkan anda menghiasi dalaman yang indah dan luar biasa.

Pandangan konservatif mengenai reka bentuk bilik mandi melibatkan penggunaan gaya klasik atau minimalism. Dalam kes ini, model standard produk kebersihan dipilih, perabot yang paling biasa, pilihan penamat mudah. Bergaya saat ini gembira untuk pedalaman mandi yang indah:
1) siling pelbagai peringkat;
2) lantai yang dipanaskan;
3) aksesori bergaya;
4) permainan tekstur;
5) perbezaan visual.

Popular untuk warna bilik mandi adalah warna pastel, serta "sejuk" - putih, hijau, biru, zaitun. Anda mesti memilih mandi dengan betul. Ia boleh menjadi produk bujur moden dengan sisipan kaca atau kaki berpintal. Mandi sudut popular.

Kebersihan diri yang selesa - bilik mandi moden yang cantik

Anda boleh menghias bilik dengan gaya yang berbeza. Untuk melakukan ini, tidak perlu berpaling kepada profesional - cukup untuk mempelajari ciri ciri arah yang diinginkan dan memilih elemen yang sesuai.

Anda boleh melengkapkan bilik mandi yang indah dengan gaya apa pun, menentukan anggaran dan merancang semua peringkat kerja. Relevan untuk bilik ini:
• Moden. Perabot Laconic tanpa hiasan terlalu banyak, dengan facades berkilat. Sebilangan besar permukaan cermin, warna - cahaya, halus.
• Klasik. Ini menunjukkan kawasan yang besar dan kehadiran pengudaraan yang baik. Bahan penamat dibezakan oleh rupa yang kaya dan penghalusan hiasan.
• Provence. Pilihan untuk rumah negara. Berbeza dengan keanggunan, halus, warna pastel, kehadiran tekstil yang elegan.
• Skandinavia. Pipa mewah, kemasan mewah, aksesori bergaya. Atmosfer sentiasa selesa dan tenang.
• Ethnostyle. Motif rohani Afrika menjadi tumpuan utama pedalaman. Perabot dan dekorasi yang diperbuat daripada rotan, buluh, jubin.

Untuk pangsapuri dengan tata letak percuma, anda boleh menggunakan loteng gaya moden. Bilik mandi yang dilengkapi dengan gaya ini hanya dipisahkan oleh partition yang telus. Fokus utama reka bentuk dalaman adalah dinding konkrit atau bata.

Pilihan penamat: jubin yang indah di bilik mandi

Untuk masa yang lama, bahan kemasan tertentu ini dianggap sebagai penyelesaian standard untuk menghiasi bilik mandi dalaman. Semasa pembaikan premis, penting untuk mendekati semua peringkat dengan teliti dan cekap yang mungkin.

Tile adalah bahan praktikal yang menyediakan keselesaan dan estetika yang diperlukan. Pelbagai bentuk, saiz, corak memberikan keupayaan untuk menggunakan produk berjubin dalam gaya yang berbeza. Selalunya pilih jubin jenis berikut:
- kaca;
- seramik;
- batu;
- granit;
- mozek.

Bahan ini membolehkan anda membuat gambar asli yang indah di pedalaman. Memiliki prestasi yang dipertingkatkan, semua jenis jubin menahan suhu tinggi, kelembapan tetap, kerosakan mekanikal kecil.

Format padat - bilik mandi kecil yang indah

Apabila kawasan bilik mandi tidak membenarkan anda memasang loker tuala atau mesin basuh di dalam bilik, ketidakselesaan akan muncul. Dalam kes sedemikian, adalah perlu untuk merancang dengan teliti semua fasa kerja pembaikan, dengan betul memperuntukkan sentimeter yang berharga.

Dinding boleh dicat dengan cat tahan kelembapan atau menggunakan jubin untuk menyelesaikan bilik. Perabot harus dipilih dari bahan semula jadi, mempunyai rak kecil dan kabinet di dinding. Cermin kecil dan lampu teragih mahir akan sesuai.

Estetika dan fungsi - cermin yang cantik di bilik mandi

Unsur-unsur hiasan yang terletak bersebelahan boleh memainkan bukan sahaja peranan estetik, tetapi juga melaksanakan tugas-tugas berfungsi. Cermin diperlukan untuk dapat melakukan penampilan, sikat dan cukuran mereka. Pada masa yang sama, produk tersebut secara visual memperluaskan ruang dan membuat kelihatan cerah, cantik, luar biasa.

Untuk lebih keaslian dan perasaan romantis, anda boleh memilih cermin bentuk tidak standard. Sekiranya unsur dilengkapi dengan pencahayaan tambahan, anda boleh memakai alat solek terus di bilik mandi. Terhadap latar belakang bahan-bahan kemasan berwarna terang, bingkai yang diterangi akan kelihatan berjaya. Pintu cermin loker, benda hiasan dari elemen cermin, yang dihadapi oleh jubin cermin dianggap sebagai trend bergaya.

Perabot bilik mandi yang cantik

Ia adalah perlu bahawa produk untuk hiasan dalaman yang harmoni dengan penamat. Setiap perabot mestilah mempunyai fungsi tertentu. Selalunya mereka memilih untuk memilih kabinet dan rak yang luas, rak yang mudah, bakul pakaian asal.

Pengilangan bahan boleh sangat berbeza - logam, papan serpihan, plastik, kayu semulajadi, kaca. Perkara utama ialah kepingan perabot yang lengkap mempunyai ciri-ciri prestasi tinggi:
1) kebolehpercayaan;
2) estetika;
3) tahan air;
4) ergonomik;
5) fungsi.

Perabot bilik mandi bukan sahaja cantik, tetapi juga mudah dibersihkan. Perabot kayu klasik sentiasa kelihatan kaya, elegan, megah. Tetapi ia mestilah dirawat secara kerap dengan ejen penghalau air. Adalah sukar untuk menjaga produk organik dan elegan dari kaca. Mereka perlu sentiasa mengeluarkan limescale.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini