Seperti yang sering kita baca ulasan tentang trend fesyen terkini, kita mendapati bahawa kita perlu memilih pakaian untuk musim yang akan datang, dengan mengambil kira jenis warna luar. Tidak semua gadis tahu jenis warna mereka dan pakaian apa yang mereka hadapi. Memakai pakaian yang sepenuhnya sepadan dengan jenis warna anda, imej secara keseluruhannya berubah, senyuman muncul di wajah anda, dan mata anda dinyalakan dengan kilauan menular. Tetapi ada keadaan yang bertentangan, walaupun pakaian yang paling mahal dan berjenis menjadikan imej itu pucat dan membosankan.

Adalah penting untuk mengetahui warna jenis penampilan anda, maka pilihan pakaian akan berubah menjadi proses yang menyenangkan, buah-buahan yang akan menjadi almari pakaian yang cerah, menarik dan bergaya. Tetapi bagaimana untuk menentukan jenis warna yang terkenal ini? Anda akan belajar tentang perkara ini dalam kajian terperinci kami.

Apakah jenis penampilan warna dan cara untuk menentukannya?

Jenis penampilan warna termasuk data semulajadi seseorang, yang tertanam dalam penampilannya dari alam semula jadi.Ini termasuk mata, kening, rambut dan warna kulit. Setelah menggunakan data ini, anda sudah boleh membuat andaian mengenai jenis warna anda. Bergantung pada warna mata dan parameter lain, pakaian, solekan dan warna rambut dipilih. Ini adalah komponen utama imej, tetapi bukan yang terakhir.

Mengetahui rupa warna anda sendiri akan menjadikan hidup anda lebih mudah. Pertama, pilihan pakaian akan lebih mudah dan lebih produktif untuk anda. Mengetahui warna palet anda, anda boleh dengan mudah memilih pakaian, baju atau pakaian yang sesuai, walaupun gaya tidak sepenuhnya milik anda.

Jenis penampilan warna yang betul akan membantu mengelakkan banyak kesilapan dalam solek. Palet yang sesuai untuk penampilan anda dengan beberapa sebatan dengan berus kosmetik akan menyegarkan wajah anda dan menyerlahkan ciri-ciri indahnya.

Jenis penampilan warna sangat penting ketika memilih warna rambut. Memutuskan pada pewarna, anda perlu terlebih dahulu untuk memberi tumpuan bukan pada bayangan yang anda suka, tetapi pada persepsi umum imej.

Warna yang salah dipilih secara visual merosakkan rupa:

 • Wajahnya kelihatan pucat, kuning dan menyakitkan.
 • Mana-mana penyelewengan dan kemerahan kulit menjadi lebih ketara.
 • Keriput di muka kelihatan lebih dalam, mewujudkan kesan yang dipanggil "wajah berumur".
 • Rambut kehilangan masanya bersinar, menjadi jelas dan membosankan
 • Secara umumnya, kesannya tidak dipinggirkan dan gadis tidur

Secara umumnya, semua jenis penampilan warna boleh dicirikan dalam dua arah: sejuk dan hangat. Dalam amalan, terdapat 4 warna penampilan utama, yang sangat memudahkan tugas gadis dalam memilih pakaian yang tepat.

Pakar telah mengembangkan klasifikasi jenis warna mereka sendiri, yang mempunyai selari tertentu antara musim: musim bunga, musim panas, musim gugur, musim sejuk. Gadis musim sejuk dan musim panas tergolong dalam jenis warna sejuk, musim bunga dan musim luruh - untuk memanaskan badan.

12 jenis penampilan warna: bagaimana untuk menentukan anda

Untuk menentukan warna yang mana jenis penampilan anda dimiliki, anda perlu mengikuti beberapa cadangan mudah:

 • Untuk penilaian objektif jenis warna anda sendiri, hubungi seorang teman wanita untuk mendapatkan bantuan. Sederhana, sukar untuk menentukan warna-warna yang sesuai, kerana anda mempunyai pilihan yang sukar antara nuansa yang anda suka dan yang menekankan individualiti anda.
 • Untuk menentukan jenis warna, pilih bilik cerah (lebih baik putih) dengan cermin besar. Tiada apa-apa yang harus mengalihkan perhatian anda dari warna yang boleh dipilih, jadi tutuplah objek terang dan patung-patung dengan kain ringan.
 • Pemilihan warna harus dilakukan di siang hari. Lampu elektrik boleh memutarkan warna. Sapukan kepada diri anda pelbagai jenis kain, semestinya monochromatic: T-shirt, tudung, selendang, stok, memerhatikan berapa banyak warna kulit dan gloss mata berubah.

Penampilan warna Spring

Spring Tsvetotyp tergolong dalam kategori hangat. Ciri khas jenis warna ini ialah:

 • Lembut, kulit susu yang lembut dengan sedikit pemerah pipi. Selalunya ia terletak di pipi dan dagu. Freckles juga boleh hadir di muka.
 • Kulit adalah lut, kurang penyamakan
 • Warna rambut perempuan dengan jenis warna musim bunga bermula dengan gandum ringan dan berakhir dengan kacang kaya. Sebagai warna perantaraan boleh diperhatikan emas, kuning, madu.
 • Warna mata pucat biru, kelabu, hijau, coklat muda

Untuk gadis-gadis, pakaian cahaya, warna-warna segar yang sedekat mungkin ke palet warna semulajadi sesuai untuk jenis warna musim bunga. Elakkan warna sejuk yang akan meredam kecantikan berseri jenis warna musim bunga yang kaya dan segar.

Kuning, oren, putih, karamel, emas, merah jambu hangat, wortel, dan merah lembut dianggap warna yang paling sesuai untuk jenis musim bunga. Sebaliknya, tambahkan butiran warna biru lembut, rumput berair, warna biru atau cerah ke imej anda.

Girls with color type Summer

Jenis musim panas merujuk kepada palet sejuk. Bahagian utama imej itu diduduki oleh nada merdu yang membosankan, lulus dari musim semi hingga musim gugur.

Gadis-gadis dengan jenis warna Musim panas boleh dicirikan oleh ciri-ciri berikut:

 • Kulit adalah zaitun, kuning teliti, abu-abu atau merah jambu. Di muka mungkin freckles ashen atau kelabu.
 • Walaupun kulit telus terang tan disamak dengan baik, yang memberikan penampilan lebih tepu
 • Dalam warna rambut dikuasai oleh ashen, coklat muda, chestnut, warna coklat sejuk. Dengan tinggal lama di bawah sinar matahari, mereka mula pudar, yang membuat penampilan lebih diredamkan.
 • Warna mata kanak-kanak perempuan dengan jenis warna musim panas adalah yang paling sering berwarna hijau, gila, biru, kelabu, coklat.

Kanak-kanak perempuan dengan jenis warna musim panas lebih suka warna lembut seperti siri putih, dalam warna biru dengan subtone kelabu, merah, lavender, raspberi, karang, kuning sejuk, limau. Ia tidak disyorkan untuk memilih pakaian warna hitam, emas, merah, oren tepu.

Jenis warna perempuan Autumn

Musim luruh sentiasa dikaitkan dengan palet yang hangat dan bersemangat. Semua warna musim luruh: tembaga, coklat, wain, api boleh hadir di luar gadis dengan jenis musim luruh. Gadis-gadis musim luruh biasanya mempunyai penampilan yang menarik dan terang, yang mustahil untuk tidak memerhatikan.

Anda tergolong dalam jenis warna musim luruh jika ciri-ciri berikut hadir dalam penampilan anda:

 • Kulit adalah gangsa, warna zaitun dengan subtone emas. Freckles pada kulit dianggap kad perniagaan gadis dengan jenis warna musim luruh.
 • Walaupun lembut dan nada wajahnya, kulitnya agak sensitif terhadap cahaya matahari dan sering menolak tan
 • Warna rambut gadis-gadis gugur mempunyai pelbagai: dari cerah-cerah ke merah dan ambar yang berapi-api.
 • Warna mata coklat, hijau, biru terang, biru

Gadis-gadis dengan warna musim luruh harus memilih warna yang sesuai dengan nada alam semula jadi. Penyelesaian yang ideal akan menjadi warna berair yang kaya: oren, oren, mustard, zamrud, cerah, pic, ceri, krim. Untuk menyelamatkan imej dari rupa yang menyakitkan, tambahkan gambar pada butiran bunga bunga jagung, merah jambu, ungu.

Jenis warna gadis Musim sejuk

Jenis warna tepu yang cerah dan menarik, yang secara skematik dibahagikan kepada subspesies yang berbeza dan tidak kontras.

Untuk jenis ciri pertama:

 • Kulit pucat dengan subaya sianotik
 • Rambut gelap dengan warna biru
 • Mata biru dan coklat pucat

Jenis warna musim sejuk bukan kontras dicirikan oleh:

 • Kulit zaitun gelap
 • Coklat coklat atau rambut coklat
 • Mata hijau dan coklat

Pemilik warna musim sejuk untuk menghadapi pakaian tepung hitam dan putih. Mereka dengan baik menekankan penampilan dan memberi tumpuan kepada ciri-ciri cantik wajah. Di samping itu, pemilik jenis warna musim sejuk kelihatan bergaya dengan warna merah, kuning, hijau, lemon, kobalt, coklat, ungu, ungu.

Tetapi dari warna pastel perlu ditinggalkan. Golden, pic, nada oren akan meredam penampilan yang cerah dan menjadikannya tidak jelas.

Cara menentukan jenis warna anda menggunakan ujian

Gadis moden lebih mudah menentukan jenis warna mereka, kerana ini menghasilkan banyak ujian dalam talian yang sedia ada. Apa yang perlu dilakukan ialah memasuki warna mata anda, rambut, warna kulit ke dalam program, menentukan kriteria yang dominan: terang atau lembut, sejuk atau hangat, cahaya atau gelap.

Hasil pengiraan akan menjadi jenis warna khusus penampilan anda, yang dapat anda gunakan untuk memilih almari pakaian yang sesuai. Perlu diingatkan bahawa pilihan yang dicadangkan hanya nasihat, keputusan akhir adalah milik anda.

Jadi, perkara pertama yang anda perlukan untuk mula membina almari pakaian adalah untuk menentukan jenis warna anda sendiri. Hanya pilihan betul parameter ini akan membolehkan anda membuat imej unik dan ideal untuk penampilan anda.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini