Berapa kerapkah anda dapat melihat koridor-koridor yang tidak jelas dan tidak jelas di pangsapuri kenalan anda, dan apabila anda masuk ke dalamnya, anda tidak berasa gembira? Tetapi bahagian dalam lorong sering menjadi pendapat mengenai keadaan kediaman secara umum. Oleh itu, semakin ramai orang yang menghargai keselesaan mereka dan memihak tetamu cuba merancang bilik-bilik kecil dan moden ini mengikut trend fesyen. Dan peranan penting dalam hal ini akan selalu dimainkan oleh dekorasi dinding yang berkualiti tinggi dan berjaya.

Memilih warna sebenar dinding di dalam lorong

Apakah parameter dalam susunan koridor itu boleh dipanggil yang paling penting? Apabila menamatkan dinding, penting untuk menggabungkan kepraktisan dan estetika dengan betul. Oleh itu, pada peringkat awal adalah perlu untuk memberi perhatian kepada warna yang anda ingin gunakan semasa pembaikan.

Pereka menasihatkan untuk memberi keutamaan kepada nuansa hangat, cahaya. Pilihan sedemikian akan mengisi ruang dengan cahaya dan mengembangkan ruang secara visual.Apabila membuat pilihan warna, anda perlu mengambil kira kawasan, bentuk, tahap pencahayaan bilik:
• Untuk nada kecil, kuning air, perak, kelabu, biru, susu, warna coklat muda akan menjadi pilihan terbaik. Kesemua mereka tergolong dalam spektrum warna-warna sejuk, yang menjadi pilihan universal untuk bahagian yang berbeza.
• Pelbagai hangat boleh digunakan di koridor besar. Ia termasuk warna merah, oren, kopi, krim, kuning, dan aprikot. Mereka akan menjadikan bilik ini selesa dan menarik secara visual.
• Warna gelap sesuai untuk bilik yang terang. Ia akan menjadi selamat untuk menghiasi dinding dalam pelbagai variasi hijau, biru, ungu, turquoise.

Pakar secara mutlak tidak menasihati penggunaan warna putih dalam susunan lorong. Selalunya tiada tingkap di koridor, jadi siang tidak akan mencerminkan dinding. Dan dalam kes apabila cahaya akan teredam, warna putih akan mula kelihatan membosankan, dan kadang-kadang juga kotor.

Membuat dinding, anda harus menggunakan peraturan tiga warna yang terkenal. Satu nada diambil sebagai yang utama, dan dua lagi menjadi tambahan dan menggariskan. Anda boleh memilih warna dalam palet, lebih suka peralihan yang lembut dan selesa.

Hiasan dinding moden di lorong untuk kecantikan dan keselesaan

Salah satu tempat paling terdedah di mana-mana apartmen adalah koridor. Di dalam bilik ini dinding sentiasa didedahkan kepada kesan negatif, kerosakan mekanikal, dan pencemaran. Keadaan ini diperparah oleh kehadiran kanak-kanak kecil dan haiwan peliharaan.

Sehubungan dengan faktor-faktor ini, pilihan bahan untuk hiasan dinding harus didekati dengan cekap dan bertanggungjawab yang mungkin. Antara pilihan paling berjaya hari ini ialah memilih:
1) lukisan dinding;
2) panel plastik;
3) plaster hiasan;
4) pelbagai wallpaper;
5) mikrosem;
6) panel MDF;
7) jubin seramik;
8) batu tiruan.

Mana-mana jenis bahan penamat mestilah dipilih supaya ia boleh meletakkan ruang dalam keadaan selepas pelbagai kerosakan dan pencemaran tanpa banyak masa dan usaha. Tetapi jangan lupa tentang parameter luaran, estetik produk.

Lantai dalaman yang bergaya: pilih bahan berkualiti untuk dinding

Kelebihan utama bilik kecil, di mana pemilik pangsapuri atau tetamu mereka segera jatuh, adalah kesederhanaan, kemudahan, keselesaan. Adalah penting untuk tidak melupakan pelantikan segera dewan dan keperluan untuk melindunginya sebanyak mungkin dari kesan negatif.

Dalam dalaman yang bergaya di koridor pada 2018 mesti hadir mesra alam, bahan tahan kelembapan, yang boleh tiruan semulajadi atau mahir. Menamatkan lantai dan perabot mestilah berkualiti tinggi dan tahan lama.

Reka bentuk moden sepatutnya mudah dan elegan. Bahagian dalam lorong hendaklah dibuat dalam bentuk yang sama seperti yang lain dari apartmen. Dalam trend ini penyelesaian ringkas ringkas, cermin dan permukaan berkilat.

Pilihan reka bentuk dinding asal di lorong: dinding hiasan, dinding bata, cermin luar biasa

Baru-baru ini, pemilik objek hartanah moden perlu mencari bantuan pereka profesional untuk memenuhi sepenuhnya keperluan mereka. Ramai orang mahu membuat dinding di lorong bukan sahaja praktikal dan tahan lama, tetapi juga memberi mereka paparan yang menarik dan menarik.

Malah dari pilihan penamat klasik, anda boleh memilih produk yang membolehkannya membuat gambar asli yang cerah. Dan dengan bantuan bahan-bahan yang lebih megah, reka bentuk yang kreatif dan bergaya sering dibuat. Relevan pada masa ini jenis kemasan boleh dipanggil:
• Plaster hiasan. Tahan lama, tahan kepada pelbagai jenis bahan impak yang boleh mengubah koridor tanpa pengiktirafan. Tekstur asal menyediakan penciptaan pelbagai tiruan, kesan, lukisan pelepasan.
• Batu buatan.Peletakan boleh dilakukan di seluruh dinding atau menghiasi zon individu, mewujudkan corak dan blotches yang unik. Memiliki ciri-ciri operasi yang meningkat, bahan ini secara ekologi selamat dan mudah dipasang.
• lamina praktikal. Alternatif yang berjaya kepada panel dinding. Dengan bantuan produk sedemikian, anda boleh meniru pelbagai tekstur dan permukaan, menghias pedalaman dalam gaya yang berbeza. Bahan berbeza dalam estetik dan ketahanan, dengan mudah dan cepat dipasang.
• Lukisan elegan. Pilihan yang mahal dan sukar untuk dikemas. Komposisi bahan tersebut termasuk bahan bukan tenunan, sintetik, keripik marmer dan plester. Ciri tersendiri bagi produk ini adalah tiruan permukaan umur sebagai cip tekstur dan retakan asal.

Cara paling mudah untuk menyelesaikan dinding di lorong dan pada tahun 2018 boleh dianggap sebagai kertas dinding. Memandangkan pelbagai warna, imej dan tekstur, anda boleh memilih pilihan gaya dan makna yang sesuai, mempunyai dalaman yang selesa dan berkuasa untuk tenaga.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini