Peralihan lancar dan kontras di manicure kecerunan

0

Salah satu jenis manicure hiasan yang paling popular untuk beberapa musim adalah teknik kecerunan atau ombre. Peralihan licin dan gabungan warna yang harmoni menjadikan manicure ini sangat hebat dan asli. Wanita dari mana-mana umur memilih teknik ini untuk diri mereka sendiri, kerana gabungan warna yang dipilih dengan betul membolehkan masuk manicure seperti itu ke dalam mana-mana gaya dan keadaan apa pun.

Manicure menggilap gel kecerunan dengan berus atau span

Pada pandangan pertama, penciptaan karya kuku seperti itu mungkin kelihatan rumit. Tetapi sebenarnya, dengan bantuan alat mudah dan teknologi yang tidak rumit, anda dapat memberikan tangan anda rupa yang unik. Pilihannya tidak bergantung kepada panjang kuku - teknik ini kelihatan sama baik pada kedua-dua plat kuku yang pendek dan panjang.

Terdapat tiga jenis penciptaan kecerunan utama. Yang pertama memerlukan:

  • dua atau lebih warna varnis;
  • sekeping kecil span;
  • topcoat;
  • remover kuku kuku;
  • swab kapas;
  • krim

Dengan bantuan krim, kulit di sekitar kuku diproses.Ini dilakukan supaya mudah mengeluarkan kelebihan varnis yang telah melampaui pinggir plat kuku. Varnish terpilih dalam urutan tertentu digunakan terus ke span. Selepas itu, ia perlahan-lahan ditekan ke kuku dengan prinsip percetakan. Pernis kekal di permukaan plat, membentuk peralihan yang lancar dari satu warna ke satu sama lain. Jika anda pra-memohon varnis putih dan biarkan ia kering, maka corak pada kuku akan berubah terang.

Menggunakan swab kapas yang dicelupkan dalam penghilang kuku kuku, keluarkan bahan berlebihan di sekitar tepi. Selepas pengeringan, salutan cerah diperbaiki dengan lapisan telus penamat. Perlu diingatkan bahawa semakin kecil liang-liang span, semakin halus peralihan antara nada.

Untuk pilihan kedua, anda memerlukan set alat yang sama, serta jarum atau tusuk gigi. Dalam kes ini, varnis adalah bercampur-campur pada permukaan berkilat dengan bantuan jarum dan hanya selepas itu mereka dikumpulkan pada span. Kaedah ini membolehkan anda menahan peralihan yang lancar. Dalam kes ini, adalah penting untuk mengekalkan urutan warna secara jelas, mencampurkannya hanya di sempadan.

Kaedah ketiga menunjukkan menggunakan berus bukan span. Ia memerlukan kemahiran khas, dengan hati-hati dan mengaburkan dengan teliti sempadannya adalah sangat sukar. Kotak varnis pertama digunakan pada kuku secara berasingan. Selepas ia benar-benar kering, sebahagian daripada plat kuku ditutup dengan naungan kedua dan, tanpa menunggu ia kering, kabur sempadan dengan pergerakan lembut. Untuk pilihan ini untuk membawa hasil yang memuaskan, anda perlu bersabar dan mendapat pengalaman.

Selepas kerja dilakukan di mana-mana pilihan yang anda perlukan untuk menutup kuku dengan kot penamat. Anda juga perlu ambil perhatian bahawa kecerunan tidak dapat menyesuaikan bentuk kuku dan menyembunyikan kekurangannya. Oleh itu, anda mesti terlebih dahulu memegang sesi penjagaan kebersihan, membersihkan permukaan dari kulit yang berlebihan dan kotoran. Hanya dalam kes ini anda boleh mencapai kesan yang diingini.

Gabungan warna dalam manicure kecerunan

Oleh kerana intipati ombre berada dalam perubahan warna yang lancar, adalah perlu untuk mencipta kesan pemancingan berperingkat atau gelap dari warna yang dipilih atau peralihan dari satu warna ke yang lain. Nada boleh menjadi antara satu sama lain dalam julat atau sama sekali berbeza, tetapi pada masa yang sama digabungkan dengan harmoni.

Antara warna kecerunan yang paling popular adalah putih, licin berubah menjadi warna semulajadi. Ia agak seperti Perancis dan mempunyai semua sifat yang sama:

  • keanggunan;
  • ketepatan;
  • dandanan;
  • serba boleh.

Sebaliknya ombre putih yang halus adalah gabungan hitam dan merah yang tebal dalam manicure kecerunan tunggal. Pilihan ini menarik perhatian dan membolehkan anda memilih imej yang lebih berani untuk sebarang acara yang sesuai. Gabungan sempadan putih dan hitam akan membolehkan anda melihat dengan ketat, bergaya dan elegan, walaupun terdapat kontras yang terang.

Mana-mana kombinasi dengan merah akan kelihatan menarik. Tetapi warna pastel boleh agak meredam aktiviti merah. Ini boleh nada dari satu skala atau warna yang pada asasnya berbeza dari merah: kuning, biru, hijau pucat, ungu. Cerah kuning, oren, warna dalam biru dan hijau, ungu akan menyokong aktiviti dan daya hidup merah. Gabungan sedemikian digunakan paling baik pada musim panas atau untuk penerbitan bersama dengan pakaian yang sesuai.

Shades of pink sentiasa kelihatan lebih halus. Imej dengan manicure semacam itu akan memberi imej lebih feminin dan kelembutan. Ini adalah salah satu pilihan kecerunan musim panas, tetapi untuk meningkatkan suasana hati dapat diterima dalam tempoh yang sejuk. Antara warna musim panas terdapat kecerunan pelangi dan semua warna yang menduplikasi warna-warna laut, langit, matahari dan warna.

Manicure kecerunan membolehkan penggunaan berkilau. Selain itu, semuanya boleh terdiri daripada kedutan dan varnis yang jelas. Cara yang paling mudah untuk membuat ombre yang cemerlang adalah memohon kot asas, selepas itu kuku sebahagiannya ditutup dengan lapisan berkilat tebal. Batasan antara lapisan diburukkan dengan berus. Juga, kilauan atau glitter boleh ditutup dengan ombre berwarna siap.

Perancis ditambah kecerunan

Gabungan dua teknik mencipta manicure hiasan: ombre dan perancis kelihatan sangat bergaya dan elegan. Sebagai pilihan, mungkin terdapat manicure bulan dalam kombinasi dengan kecerunan. Terlihat bahagian regrown putih klasik yang menarik dalam kombinasi dengan ombre berwarna. Adalah lebih baik untuk memilih kecerunan warna pastel. Sekiranya bahagian yang regrown atau di dasar plat lebih cerah, tetapi ombre itu sendiri juga boleh menjadi lebih cerah.

Mana-mana pilihan ini boleh ditutup dengan batu permata atau disapu. Ciri-ciri bahagian Perancis juga boleh dibezakan dengan menggunakan berkilau atau serbuk kering yang berkilat.

Kecerunan pada kuku atau ombre adalah teknik universal menghias plat kuku. Dengan kesederhanaan yang luar biasa membuatnya mengagumi keputusannya. Fleksibiliti dan keanggunan manicure seperti itu menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk sebarang kesempatan. Dan keupayaan untuk menggunakan bahan tambahan dan teknologi membuat banyak karya ini berfungsi sebagai seni.

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini