Sekiranya anda seorang pemilik rumah yang gembira dan merancang untuk membaiki atau mengemas kini reka bentuk di dalamnya, charm-ms.decorexpro.com telah menyediakan beberapa tip menarik, idea dan contoh pintar projek reka bentuk asal rumah persendirian.

Rumah persendirian dengan motif Cina

Konsep pedalaman rumah persendirian ini menggabungkan gaya eklektik dengan aksen Cina dalam bentuk moden dan sedikit ironis.

Dari dewan terdapat pemandangan indah dari ruang cahaya dua bebas, termasuk dapur, ruang makan dan ruang tamu. Pandangan ceremonial upacara di ruang makan di seberang dewan seolah-olah menggariskan rasa halus yang elegan dan keramahan pemilik.

Pintu masuk kaca besar kelihatan sangat rapi. Salah satu elemen yang terang di dalam rumah ialah partition kayu yang diukir dalam gaya Cina, yang memisahkan lorong dari dewan.

Lantai dipenuhi dengan warna kelabu yang besar dengan warna hijau yang sedikit. Di dinding - slate yang lebih kecil dengan tekstur yang kasar disebabkan oleh belahan batu semulajadi.

Di dinding dewan adalah panel coklat cerah yang diperbuat daripada veneer baka tineo yang agak eksotik. Cermin dibingkai dengan bingkai mewah dalam bentuk hiasan Cina. Di dalamnya gambar dengan imej maharaja Cina digambarkan dengan baik.

Rumah ini mempunyai tiga bilik mandi - tetamu, kanak-kanak dan tuan utama. Yang terakhir adalah hiasan terbesar dan terkaya.
Di bilik tetamu, perabot kayu dan dinding bunga memelihara gaya negara keseluruhan.
Bilik tidur kanak-kanak dihiasi dengan terang dan sangat luas. Sebenarnya, hanya ada katil untuk bayi, seluruh kawasan - secara eksklusif untuk permainan.

Reka bentuk laconic dan cahaya maksimum

Skim warna monokrom dan sekurang-kurangnya butiran - prinsip reka bentuk rumah ini.
Di tingkat pertama perabot di sini hanya meja kayu yang sederhana, beberapa kerusi dan sofa kelabu.
Semua rak dan kabinet bukan sahaja terbina dalam, tetapi juga bergabung dengan warna dinding, sebagai elemen penting dalam hiasan.
Bengkel luas dua cahaya telah menjadi kawasan yang sangat baik untuk hiburan dan kreativiti semua pendatang.
Walaupun secara kebetulan rumahnya agak tertutup, terdapat banyak cahaya semulajadi di dalamnya, berkat tingkap loteng dan bidai, yang boleh dibuka pada bila-bila masa.
1. perapian dan suasana hangat
Pedalaman rumah ini mempunyai banyak bingkai, permukaan mentah dan bekas-bekas zaman dahulu. Tetapi ini adalah idea pereka. Ia adalah nota vintaj yang menjadikan rumah log "boleh dihuni", selesa dan semula jadi.
Kekaguman menyebabkan helah warna. Ciri-ciri kesyukuran pokok tersembunyi di bawah lapisan nada kelabu muda, berkat yang rumahnya menjadi lebih ringan dan lebih segar. Buffet dan rak Pine layak mendapat perhatian khusus. Permainan warna telah memainkan peranan penting dalam hal ini, kerana di dalam dan di luar mereka sama sekali berbeza: warna pirus, berkayu dan putih bertukar dan saling melengkapi. Penyelesaian zonasi yang menarik: swing hang yang memisahkan bilik dapur-ruang makan dari ruang tamu.
Kompor kayu bukan perapian - pilihan terbaik di latar belakang permukaan log.
2. Loghat ekspresif - garis nipis merah
Idea reka bentuk mana-mana rumah boleh bermula dengan subjek luar biasa dan sering menengah. Sebagai contohnya, dalam projek ini, titik permulaan adalah sebuah dapur ketuhar merah, berkat aksen yang terang muncul di dalam interior kalis kelabu - jalur merah melalui kerusi-kerusi, meja, perapian, hood hud.
Selanjutnya, butiran merah diselidiki di mana-mana di latar belakang kelabu - sentiasa kombinasi yang menang, sama dengan pokok dengan batu.Dinding kayu sedikit bertudung cat.
Di tingkat dua ada ruang tamu untuk seorang remaja. Cahaya datang dari tingkap di atas bumbung. Terdapat lebih banyak warna di dalam bilik ini. Angka ruang ditetapkan oleh balok siling dan melekat kayu berlapis - mereka sengaja diserlahkan dalam warna.
Bilik mandi mempunyai tingkap besar mewah yang masuk ke hutan. Untuk menggabungkan perniagaan dengan keseronokan dan nikmati pemandangan boleh menjadi tak terhingga. Dinding cermin yang bergaya di seberang tingkap menjadikan bilik itu lebih cerah dan lebih luas.
3. Eco-style dengan twist
Bahagian dalaman yang mesra alam ini direka dengan sempurna dalam reka bentuk rumah persendirian ini. Di siling, sukar untuk tidak menyedari bagaimana lampu yang luar biasa melalui garis anggun - lampu neon berada di bawah tekstil putih tahan api. Muncul awan sedemikian mengganggu perhatian dari banyak kayu dan mengangkat siling secara visual.
Menolak kertas dinding, pereka membuat pilihan memihak kepada kayu plaster. Kemasan yang sama di siling di ruang tamu.
Rumah itu tidak mempunyai palet obsesif yang memotong mata. Semua warna dalam pelbagai alam semulajadi yang membolehkan anda berehat dan menikmati suasana yang tenang dan suasana yang menyenangkan.

Pemilihan rumah dalaman yang indah dari log dan bar

Penyelesaian reka bentuk luar biasa

Elegance dan klasik di pedalaman rumah peribadi

Apa yang anda kaitkan dengan imej rumah persendirian? Apakah untuk anda rumah, keselesaan dan kehangatan?

1 KOMENTAR

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini