Apa yang perlu diberikan kepada tangan anda sendiri: Idea terbaik

0

Di dunia moden, orang yang kurang dan kurang berfikir tentang apa yang harus diberikan kepada satu atau orang lain. Sudah tentu, hari ini anda boleh membeli hampir segala-galanya atau wang sekarang. Tetapi kami mengesyorkan supaya tidak lupa bahawa anda boleh membuat hadiah yang sangat baik dengan tangan anda sendiri. Lagipun, apa-apa yang dibuat dengan cinta jauh lebih berharga dan lebih mahal daripada kedai yang hadir.

Apa yang boleh anda dermakan?

Kebanyakan orang yang ingin melakukan sesuatu dengan tangan mereka sendiri menghadapi masalah ini. Untuk bermula, kami mengesyorkan untuk memikirkan apa yang orang suka atau suka. Anda mungkin dapat membawanya hidup.

Ia juga patut difikirkan tentang betapa dekatnya seseorang kepada anda. Sebagai contoh, hadiah kecil untuk seorang pekerja di tempat kerja tidak boleh terlalu besar dan mahal. Jika tidak, ia mungkin tidak dapat dipersepsikan dengan betul.

Sekiranya hadiah itu dimaksudkan untuk saudara-mara atau rakan-rakan, maka masalah dengan pilihan tidak seharusnya timbul. Lagipun, anda mungkin tahu semua hobi, mimpi dan aspirasi mereka.Dan kami, pada gilirannya, menyediakan pilihan idea-idea hadiah bergaya dan moden yang sesuai untuk pelbagai cuti.

Bantal hiasan

Jika anda ingin membuat hadiah kepada anak atau rakan anda, maka kami cadangkan membuat bantal. Tetapi tidak cukup biasa, tetapi hiasan, dalam bentuk donat. Ia akan menjadi hiasan yang hebat di dalam bilik dan akan sentiasa mengingatkan anda tentang anda.

Untuk pembuatannya akan memerlukan bahan berikut:

 • merasakan atau bulu kuning air dan merah jambu
 • benang untuk dipadankan dengan setiap warna
 • kepingan berwarna kecil yang dirasai
 • padding (contohnya memukul)
 • mesin jahit
 • gunting
 • pin
 • pensil.

Potong dari merasakan dua bulatan warna kuning air. Untuk melakukan ini, letakkan kepingan kain di atas satu sama lain dan lukiskan bulatan besar menggunakan baldi plastik atau bekas lain. Kemudian di tengah-tengah menarik bulatan kecil, mengelilingi pinggan.

Satu lagi lingkaran merah jambu harus sedikit lebih kecil. Untuk menjadikannya kelihatan seperti lapisan gula pada donat, kami akan membuat tepinya ikal.

Sebagai percikan, kami menggunakan kepingan berwarna-warni yang terasa, memotongnya menjadi jalur kecil. Lampirkan kosong pada bulatan pin pink.

Menjahit butiran berwarna, dan kemudian melampirkan rasa merah jambu ke asas beige dengan pin.

Dengan bantuan mesin jahit kami menjahit potongan merah jambu sepanjang tepi.

Sambungkan cincin beige dan menjahitnya dalam zigzag. Pastikan untuk meninggalkan lubang kecil untuk mengisi.

Kami mengisi bantal dengan memukul dan segala-galanya, hadiah cantik sudah siap!

Bergantung pada hobi orang tersayang anda, anda boleh membuat pelbagai pilihan bantal.

Pemain sebenar akan gembira dengan bantal seperti itu!

Bantal comel dalam warna neutral akan menjadi hiasan indah bilik kanak-kanak.

Hadiah manis

Hadiah ini akan menggembirakan bukan sahaja kanak-kanak, tetapi juga orang dewasa. Lagipun, apa yang lebih baik daripada gula-gula kegemaran anda? Benar - banyak gula-gula.

Untuk membuat hadiah sedemikian, pembelian:

 • gula-gula kegemaran
 • gam
 • tandas
 • buih bunga atau busa
 • rumput tiruan
 • skewers.

Sambungkan semua butiran seperti yang ditunjukkan dalam foto. Hadiah manis sudah siap!

Gambar benang

Sekiranya anda ingin mengucapkan tahniah kepada orang yang suka unsur-unsur hiasan rumah yang berbeza, maka cuba membuat gambar.

Anda tidak perlu dapat menarik, kerana anda memerlukan maklumat yang berbeza:

 • papan kayu
 • kuku
 • tukul
 • benang mana-mana tempat teduh
 • kertas untuk lukisan.

Di atas kertas kita menarik hati yang besar. Kami meletakkan lukisan di papan dan di sepanjang kontur yang kami pakai kuku dengan selang 2-2.5 cm, kemudian keluarkan kertas.

Ikat ujung benang ke salah satu kuku. Dalam susunan rawak menenun benang dari satu kuku ke yang lain. Lakukan ini sehingga semua ruangan dilindungi.

Kami mengikat benang pada salah satu kuku.

Gambar indah hati sudah siap. Hadiah ini pasti akan menggembirakan setiap orang, kerana ia sesuai untuk melengkapkan kawasan pedalaman dan akan mengingatkan anda.

Bergantung kepada pilihan, gaya dalaman atau hobi seseorang, anda boleh membuat gambar dengan corak yang berbeza. Contoh-contoh cantik dan luar biasa dipaparkan dalam foto.

Gelang bergaya untuk kakak atau teman wanita

Seperti yang anda tahu, perempuan adalah wanita fesyen sebenar. Itulah sebabnya perhiasan buatan tangan adalah hadiah hebat untuk percutian apa pun.

Untuk membuat aksesori sedemikian, anda perlu:

 • gelang langsing yang tipis
 • manik-manik atau kalung manik
 • superglue
 • benang mana-mana tempat teduh.

Lekatkan manik ke gelang dengan superglue. Kami memotong setiap manik beberapa kali. Akhirnya kami membetulkan benang dengan gam.

Anda boleh membuat beberapa gelang warna yang berbeza supaya lebih mudah untuk menggabungkan mereka dengan pakaian.

Dengan cara ini, sebagai tambahan kepada hadiah ini, anda boleh membuat dulang kecil untuk gelang dan aksesori lain. Cuma ikut arahan dalam foto.

Beg pantai dengan cetakan asal

Hadiah dalam bentuk beg dengan corak yang luar biasa pasti akan mengejutkan walaupun sahabat. Anda boleh menjahit menggunakan bahan katun atau membeli beg berwarna satu.

Cat akrilik paling sesuai untuk mencipta corak.Anda boleh menggambar dengan tangan atau menggunakan stensil, seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Sejambak dari gula-gula

Jika anda dijemput untuk bercuti kepada orang yang mempunyai segalanya, jangan bimbang, buat komposisi asal gula-gula. Percayalah, hadiah ini pasti akan menyukainya dan akan menarik perhatian semua tetamu.

Untuk membuat bunga, anda perlu:

 • gula-gula
 • kertas bergelung warna yang berbeza
 • gunting
 • mika jelas
 • skewers
 • benang yang kuat.

Potong empat keping warna yang berbeza dari kertas bergelombang, seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Ambil salah seorang daripada mereka dan lipat empat kali.

Di satu pihak, potong sudut tajam.

Buka kertas itu dan keluarkan kelopak bentuk cembung, peregangannya.

Ulangi sama dengan baki kertas yang lain.

Kami memutarkan tepi kelopak dengan sudu.

Balut gula dalam mika telus dan pasangkan dengan benang.

Kami melampirkan sekeping kertas yang paling kecil.

Secara beransur-ansur menambah semua yang lain.

Bunga sedemikian boleh digabungkan menjadi sejambak yang indah atau mencipta komposisi yang luar biasa. Ia semua bergantung kepada imaginasi anda.

Surat besar

Hadiah yang indah untuk mereka yang suka perkara-perkara kreatif - surat besar. Ini mungkin huruf pertama nama pertama atau terakhir. Jadikannya sangat mudah, kerana anda boleh menggunakan kadbod atau kayu. Dan kemudian menghiasi sendiri.

Hadiah untuk pengembara sebenar

Adakah orang sayang anda gila tentang negara tertentu, atau hanya bermimpi untuk pergi ke sana? Kami menawarkan untuk membantunya atau memotivasinya untuk melakukan perjalanan dengan hadiahnya.

Pemacu USB dalam kes asal

Pilihan yang hebat untuk mengubah peranti mudah ke aksesori yang bergaya. Setiap orang akan gembira dengan hadiah ini.

Hadiah yang boleh dimakan

Jika anda tidak mengenali orang dengan baik atau ingin membuat hadiah kecil kepada rakan sekerja, kami mencadangkan membuat hadiah yang boleh dimakan. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan semuanya secara harfiah: koko, kacang, kuki buatan sendiri, marshmallow dan banyak lagi.

Cahaya malam dan candlestick lakukan sendiri

Hadiah seperti itu tidak sukar dibuat. Selain itu, ia tidak memerlukan bahan yang terlalu kompleks. Ikut arahan pada foto dan pastikan bahawa hasilnya pasti akan menggembirakan anda.

Hadiah do-it-yourself adalah perkara yang sangat berharga. Lagipun, selalunya pengeluarannya memerlukan banyak masa dan usaha. Tetapi masih hasilnya berbaloi. Pastikan anda cuba untuk melaksanakan sekurang-kurangnya satu idea dan berkongsi keputusan dalam komen.

Adakah anda suka membuat hadiah dengan tangan anda sendiri atau lebih suka membelinya?

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini