Semasa tahun-tahun sekolah, ramai di antara kita menyimpan diari untuk merekod sesuatu yang intim di dalamnya. Sebagai contoh, pemikiran tentang apa yang berlaku dalam kehidupan, tentang simpati dan hubungan dengan ibu bapa. Tetapi masa berubah, dan kini hampir semua orang mempunyai buku harian. Lagipun, ia sangat memudahkan kehidupan, menghapuskan keperluan untuk menyimpan maklumat penting di kepala anda. Para saintis berpendapat bahawa menjaga buku harian boleh meningkatkan kesejahteraan seseorang, iaitu menormalkan tekanan dan tidur. Dan jika anda masih belum mendapatnya, maka dalam artikel ini anda akan melihat banyak contoh tentang cara menyimpan buku harian dapat berubah menjadi hobi yang menarik.

Matlamat dan impian

Buku harian itu adalah yang pertama dan paling penting ruang peribadi. Oleh itu, perkara pertama yang perlu dimasukkan ke dalamnya adalah matlamat anda. Ini boleh menjadi mimpi penting dan rancangan untuk tahun ini.

Idea untuk ld

Anda boleh menyerlahkan helaian khusus untuk merakamkan urusan dan sasaran semasa yang anda inginkan.

buku harian peribadi untuk kanak-kanak perempuan

Anda boleh membuat komen atau nota tentang apa yang perlu anda capai. Selepas masa yang tertentu, ia akan menjadi sangat menarik untuk membaca dan memerhatikan apa yang berlaku dan apa yang tidak.Ini adalah amalan yang sangat berguna kerana ia membolehkan anda menganalisa tindakan anda, menyerlahkan perkara penting dan penting bagi diri anda, serta memahami di mana hendak pergi lebih jauh.

Terangkan membaca buku dan menonton filem

Kita semua dalam satu cara atau yang lain terlibat dalam pembangunan diri, kita menonton filem yang berbeza dan membaca buku. Oleh itu, adalah mungkin untuk memperuntukkan tempat dalam buku harian untuk menulis karya-karya yang anda rancang untuk menonton atau membaca.

Secara tidak langsung, maklumat yang kami terima dari sumber-sumber ini sangat mempengaruhi tindakan dan kehidupan yang lebih lanjut. Menulis ulasan mini buku atau filem adalah cara yang baik untuk memikirkan semula segala-galanya untuk diri sendiri dan menandakan perkara yang paling penting. Dengan bantuan katalog yang unik, anda boleh menasihati rakan-rakan anda filem, buku atau buku yang menarik.

Detik-detik bahagia hidup

Dalam kehidupan seharian, detik-detik kegembiraan yang sangat menyenangkan berlaku. Dan pada masa itu nampaknya akan diingati seumur hidup. Tetapi selepas sebulan, anda mungkin tidak ingat perasaan dan emosi yang anda alami. Oleh itu, gunakan bahagian diari untuk merakamkan detik-detik gembira yang membentuk seluruh kehidupan. Nampaknya mereka tidak mempunyai makna tetapi percaya kepada saya, dari masa ke masa anda akan menyedari bahawa ini adalah penyertaan paling berharga. Lagipun, mereka akan mengingatkan anda bagaimana ia menyeronokkan dan baik dengan orang tertentu. Mereka akan mengingatkan anda siapa anda dan sekarang. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat keputusan yang tepat dan pergi ke matlamat anda.

Hidangan kegemaran

Jika anda ingin melakukan perjalanan, melawat tempat-tempat baru dan memilih untuk menikmati hidangan yang lazat, pastikan anda mengambil nota dengan resipi yang menarik, nama hidangan dan minuman yang lazat. Sambungkan fantasi, menarik, gunakan pelbagai pelekat dan pelekat. Semua ini akan membantu mempelbagaikan bahagian makanan.


Jangan lupa memantau jumlah air yang perlu anda minum setiap hari. Dan lebih baik buat nota sepadan dalam buku harian.

Notis pelancong

Perjalanan mengembangkan cakrawala, mengubah orang dan memberi emosi khas. Dan jika anda berjaya melawat bandar dan negara yang berbeza, maka jangan ketinggalan satu minit, dan pastikan anda menulis semuanya. Ini mungkin tera atau cerita pertama mengenai pelbagai tempat menarik dan hanya kira-kira tempat yang telah anda lawati.

Tambahan bahagian tersebut dengan foto, lakaran, tiket yang berbeza, token dan bil. Semua penyertaan ini akan mengingatkan anda betapa hebatnya perjalanan. Dan selepas membaca emosi anda sendiri, anda pasti akan menempah tiket anda sekali lagi.

Anda juga boleh membuat senarai yang perlu anda ambil dengan anda dalam perjalanan. Atau tulis tentang negara mana yang anda bercadang untuk melawat tahun ini. Senarai semacam itu bukan sahaja memudahkan kehidupan, tetapi juga akan mendorong anda untuk bertindak.

Petikan dan semua yang memberi inspirasi

Setiap orang termotivasi oleh sesuatu, sama ada cerita dari kehidupan atau siri, buku bacaan atau frasa dari majalah fesyen. Jangan teragak-agak dan pastikan anda menulis apa yang anda suka di dalam buku harian. Frasa tersebut akan memberi inspirasi kepada anda, membantu anda bergerak ke hadapan dalam masa-masa yang sukar.

Walau apa pun, ingati bahawa buku harian adalah sesuatu yang hanya milik anda. Oleh itu, tulis di dalamnya semua yang anda lihat patut. Ia mungkin menjadi senarai untuk pergi ke kedai, teraan jenis teh baru atau rancangan untuk meraikan hari jadi.

8 KOMENTAR

    • Halo, timbal.Tetapi di Rusia sukar untuk mencari contoh-contoh gambar diari yang indah. Jika anda mempunyai apa-apa pilihan - berkongsi - kami akan gembira. Terima kasih!

  1. Pada dasarnya, tidak buruk, tetapi saya setuju dengan gadis yang menulis jawapan di atas. Sekurang-kurangnya menulis terjemahan di bawah gambar.
    terima kasih atas perhatian anda

  2. Dan saya tidak berminat dalam terjemahannya. Hanya cukup visual untuk inspirasi. Mungkin saya menulis, fikiran yang sangat berbeza. Terima kasih kerana kerja !!! Pemilihan yang baik.

  3. Gambar yang benar-benar cantik, untuk contoh visual - perkara yang sangat) Frasa tidak jelas - penterjemah untuk membantu) Walaupun di bawah gambar seperti ini, saya fikir anda boleh menulis apa yang diperlukan) Terima kasih atas pemilihan)

MENINGKATKAN TANGGUNGJAWAB

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini